Frikadeller med sauteret spidskål og kartofler vendt i løvstikke pesto kan strække sig over flere dage og er nem, at gå til. Derfor passer den super til studerende på SU. 2 – 3 dages mad for ca. 40 skaldede kroner, så der fortsat er råd til alle de nødvendige ting :-). Hvad er din favorit SU ret?
Der er rigtig mange forskellige frikadelle opskrifter, især dem der smager som der hjemme. Jeg kan fortsat ikke ramme min mors frikadeller, eller nærmere sagt, smags minderne fra min barndom, selv om mine frikadeller med tiden er blevet helt gode. Da jeg selv var på SU var en stor bunke frikadeller en nem måde, at få både aftensmad og frokost på. Et par frikadeller på noget brød til frokost kan næsten ikke blive nemmere.
Til disse frikadeller har jeg lavet sauteret spidskål, men det kunne også have være dampet. Kartoflerne er kogt og dernæst vendt i løvstikke pesto. I stedet for pesto kan de vendes i olivenolie og citronsaft.
Tidsmæssigt tager det ca. 1 – 1½ times arbejde, at lave mad til 2 – 3 dage, hvor tiden kan bruges til noget andet de andre dage.
Frikadeller kan også tilberedes i ovnen fremfor panden.
Prøv disse opskrifter: Kartoffelsalat // Ribbensteg // Farserede Porrer // Stegt Flæsk med Persillesovs
Ingredienser
Frikadeller
- ½ kg Kalv og flæsk kan også være ren flæskekød
- 1 æg
- 1 dl. mælk
- ½ dl hvedemel Alternativt kan hvedemel og rasp erstattes med rugmel.
- ½ dl rasp
- 1 revet løg
- Salt og peber
- Smør eller margarine
Tilbehør
- 1 spidskål
- 1 kg. kartofler
- 1 citron
- Olivenolie
Sådan gør du
Frikadeller:
- Riv løget (har du ikke et rivejern kan du enten bruge en stavblender eller hakke det meget fint).
- Læg kødet i en skål.
- Kom løg, mel, rasp, æg, mælk og salt og peber i.
- Bland det hele med en ske.
- Stil det i køleskabet i 30 – 60 minutter. Frikadellerne bliver bedre af, at hvile.
- I mellem tiden forbereder man tilbehøret du kartoflerne og spidskålen.
- Når frikadelle farsen har hvilet er det tid til, at stege dem.
- Såfremt der ikke er plads på panden til alle frikadellerne, steges første hold, som efterfølgende lægges i et fad og i ovnen på maks. 100 grader.
- Brug en ske til, at forme farsen. Tag nu en god klat fars med skeen og læg det i den anden hånds håndflade og skrab det af igen. Gør dette igen indtil du har formet en frikadelle.
- Du kan også forme al farsen inden du steger dem.
- Varm panden op ved middel varme. Kom en god klat smør/margarine på panden.
- Når fedtstoffet er bruset af dyppes skeen i det. På den måde sætter farsen sig ikke fast på skeen.
- Læg den formede fars på panden langs kanten. Læg de andre ved siden, så de alle ligger på panden i cirkelform.
- Når de har fået 5 – 8 minutter vendes de med en paletkniv og steges igen i 5 minutter. Så er de færdige.
Tilbehør
- Kartoflerne skrælles eller skrubbes og koges under i saltet vand i 20 minutter. De kan sættes over 10 minutter inden frikadellerne steges.
- Snit spidskålen i strimler. Sauter den på en middel varm pande i 3 – 5 minutter mens det vendes. Ønsker du i stedet, at dampe spidskålen deles den i fire dele og kommes i kogende vand i 5 minutter.
Placer farsen i en skål.
De revne løg kommes i flæskefarsen.
Mel og rasp kommes i.
Ægget kommes i.
Tilsæt Salt og peber
Det hele røres til en fars som stilles på køl i 30 – 60 minutter.
Frikadellerne steges ca. 5 – 8 minutter på hver side.
Når de har fået 5 – 8 minutter vendes de med en paletkniv og steges igen i 5 – 8 minutter. Så er de færdige.
0 kommentarer