Frikadeller med sauteret spidskål og kartofler vendt i løvstikke pesto kan strække sig over flere dage og er nem, at gå til. Derfor passer den super til studerende på SU. 2 – 3 dages mad for ca. 40 skaldede kroner, så der fortsat er råd til alle de nødvendige ting :-). Hvad er din favorit SU ret?

Der er rigtig mange forskellige frikadelle opskrifter, især dem der smager som der hjemme. Jeg kan fortsat ikke ramme min mors frikadeller, eller nærmere sagt, smags minderne fra min barndom, selv om mine frikadeller med tiden er blevet helt gode. Da jeg selv var på SU var en stor bunke frikadeller en nem måde, at få både aftensmad og frokost på. Et par frikadeller på noget brød til frokost kan næsten ikke blive nemmere.

Til disse frikadeller har jeg lavet sauteret spidskål, men det kunne også have være dampet. Kartoflerne er kogt og dernæst vendt i løvstikke pesto. I stedet for pesto kan de vendes i olivenolie og citronsaft.

Tidsmæssigt tager det ca. 1 – 1½ times arbejde, at lave mad til 2 – 3 dage, hvor tiden kan bruges til noget andet de andre dage.

 

Frikadeller

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Svinekød, Kalvekød, Hovedret,
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter

Ingredienser

Frikadeller

  • ½ kg Kalv og flæsk kan også være ren flæskekød
  • 1 æg
  • 1 dl. mælk
  • ½ dl hvedemel Alternativt kan hvedemel og rasp erstattes med rugmel.
  • ½ dl rasp
  • 1 revet løg
  • Salt og peber
  • Smør eller margarine

Tilbehør

  • 1 spidskål
  • 1 kg. kartofler
  • 1 citron
  • Olivenolie

Sådan gør du

Frikadeller:

  • Riv løget (har du ikke et rivejern kan du enten bruge en stavblender eller hakke det meget fint).
  • Læg kødet i en skål.
  • Kom løg, mel, rasp, æg, mælk og salt og peber i.
  • Bland det hele med en ske.
  • Stil det i køleskabet i 30 - 60 minutter. Frikadellerne bliver bedre af, at hvile.
  • I mellem tiden forbereder man tilbehøret du kartoflerne og spidskålen.
  • Når frikadelle farsen har hvilet er det tid til, at stege dem.
  • Såfremt der ikke er plads på panden til alle frikadellerne, steges første hold, som efterfølgende lægges i et fad og i ovnen på maks. 100 grader.
  • Brug en ske til, at forme farsen. Tag nu en god klat fars med skeen og læg det i den anden hånds håndflade og skrab det af igen. Gør dette igen indtil du har formet en frikadelle.
  • Du kan også forme al farsen inden du steger dem.
  • Varm panden op ved middel varme. Kom en god klat smør/margarine på panden.
  • Når fedtstoffet er bruset af dyppes skeen i det. På den måde sætter farsen sig ikke fast på skeen.
  • Læg den formede fars på panden langs kanten. Læg de andre ved siden, så de alle ligger på panden i cirkelform.
  • Når de har fået 5 - 8 minutter vendes de med en paletkniv og steges igen i 5 minutter. Så er de færdige.

Tilbehør

  • Kartoflerne skrælles eller skrubbes og koges under i saltet vand i 20 minutter. De kan sættes over 10 minutter inden frikadellerne steges.
  • Snit spidskålen i strimler. Sauter den på en middel varm pande i 3 - 5 minutter mens det vendes. Ønsker du i stedet, at dampe spidskålen deles den i fire dele og kommes i kogende vand i 5 minutter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

De revne løg kommes i flæskefarsen.

 

Mel og rasp kommes i.

 

Ægget kommes i.

 

Salt og peber

 

Det hele røres til en fars som stilles på køl i 30 – 60 minutter.

 

Frikadellerne steges ca. 5 – 8 minutter på hver side.

 

Når de har fået 5 – 8 minutter vendes de med en paletkniv og steges igen i 5 – 8 minutter. Så er de færdige.

 

 

Relaterede indlæg:

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!