og

Stegt flæsk med persille sauce

af | Hovedretter, Opskrifter, Saucer, Svinekød

Stegt flæsk med persillesovs

Hvem kan ikke i lide noget så gammeldags, som stegt flæsk med persille sovs? Retten kan både laves billig, når der handles i et supermarked eller lidt dyrere når flæsket købes ved en slagter med mere kød på. Men det er en vidunderlig og skøn opskrift, som virkelig er lækker og knaser skønt.

Stegt flæsk med persille sauce er en af de danske nationalretter, hvilket jeg personligt godt kan forstå. Den har også modtaget prisen for den danske nationalret i 2014.
Jeg får ikke s
tegt flæsk særlig tit, men når det sker er jeg næsten revnefærdig af mæthed, da jeg simpelthen ikke kan lade være med at overspise. Kombinationen af det skønne og sprøde flæsk og persillesovs er noget af det bedste jeg kender af gammeldags retter.

Sådan får du perfekt flæsk


Jeg tilbereder nogle gange flæsket i ovnen og andre gange på grillen, så er jeg fri for at stå og fedte med det på panden, og kan ind til det er klar lave persille sovsen, og skrælle og koge kartoflerne.

Du kan længere nede se linket til min opskrift på stegt flæsk på grillen, som gør at det ikke oser i køkkenet.

 Andre skønne traditionelle retter: Frikadeller // Æggekage med tomater // Flæskesteg


Stegt flæsk

Stegt flæsk med persille sauce

Stegt flæsk med persille sovs er utrolig populær, og her er en nem og lækker opskrift alle kan være med på. Den sprøde stegte flæsk smager vidunderligt,
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Hovedret, Svinekød, Saucer
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1,2 kg flæsk i skiver
  • ½ kg kartofler
  • 1 stort bundt persille
  • ½ citron
  • 1 portion Opbagt Sovs / Bechamel Sauce.
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Flæskeskiverne lægges på en ovnrist.
  • Husk at sætte bradepanden med bagepapir under risten for, at tage fedtet.
  • Sæt bradepanden i ovnen i ca. 45 minutter ved 180 grader indtil de er gyldne.
  • I mellemtiden tilberedes en opbagt sovs.
  • Tag bradepanden ud af ovnen, og læg de stegte flæskeskiver på en tallerken med fedtsugende papir.
  • Læg dem dernæst på en fad.
  • minutter inden servering hakkes persillen og kommes i sovsen ved medium varme.
  • Smag til med saften af citronen og salt og peber.
  • Drys hakket persille over kartoflerne inden servering.

Noter

Stegt flæsk kan godt opvarmes dagen efter, men får ikke den samme sprødhed som på selve tilberedningsdagen.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Man kan godt købe noget meget billigt flæsk i supermarkederne, men mange gange er der for lidt kød og for meget fedt på, hvilket gør at man ikke rigtig får noget for pengene. Jeg kigger som regel efter nogle mere tykke skiver flæsk i supermarkederne, eller tager til min slagter og bruger lidt flere penge på noget ordentlig flæsk. Det er lidt andet godt kød, at laver man det en gang i mellem gør det i mine øjne ikke noget, at det koster lidt mere.

Hvis du ikke ønsker den stegeos eller lugt af stegt flæsk i dit køkken kan man med fordel tilberede flæsket på grillen, som også giver det en vidunderlig lækker smag. Du kan se min opskrift på Stegt Flæsk på Grillen.

Stegt Flæsk i Billeder

Ægte stegt flæsk

Stegt flæsk

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Opskrift syltede agurker | - […] Lad dem trække mindst natten over inden servering. Brug de syltede agurker til retter, hvor lidt syrligt tilbehør passer…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!