ForsideOpskrifterSyltede agurker

Kommentarer

Syltede agurker — 29 kommentarer

  1. Tak For opskrift. Hvor længe kan agurkerne holde sig? Jeg har en overflod af agurker fra drivhuset lige nu og vil gerne lave, så jeg har til hele vinteren (har viktualierum i kælderen). Kan man hælde atamon i som ved marmelade?? 🙂

    • Velbekom :-). Agurkerne kan sagtens holde sig i op til et år og måske mere. Jeg har stadig nogen som har rundet et år. I forhold til atamon vil jeg skylde beholderen med atamon, da det burde være nok.
      De bedste hilsner
      Søren

      • Mon ikke det er et uåbnet glas der kan holde sig op til et år…hvad med et åbnet glas, hvor længe kan det holde sig???

        • Når de er åbnede kan de vel holde sig 3 – 4 måneder. Jeg har endnu ikke oplevet, at de er blevet dårlige.
          De bedste hilsner
          Søren

  2. Hej Søren. Jeg vil forsøge mig med din gode opskrift her, jeg ville dog gerne beholde kernerne i agurken. Vil dette være muligt med din opskrift?
    Hilsen, Gitte

    • Hej Gitte
      Du undlader bare, at skrabe kærnerne ud. Uden jeg ved det 100% kan de muligvis blive lidt bløde/slatne, men ellers skulle det være muligt.
      Bedste hilsner
      Søren

  3. Hej !! Hvor køber man dildfrø ?? Har prøvet i flere dagligvarer-butikker – men uden held. Hilsen fra Birthe

    • Hej Birthe
      Hvis du har adgang til et større supermarked som f.eks. Føtex, Superbrugsen, Bilka, Kvickly burde du kunne få det ved en af dem.
      Jeg mener, at hvis du forhører dig hos Superbrugsen eller Kvickly er deres politik, at skaffe det hjem.
      Matas kunne også være en mulighed.
      Etniske butikker har som regel også dildfrø.
      Ellers kan du også købe det over nettet, Asaspice ved jeg har dildfrø.
      Kan det bare ikke lykkes så prøv med syltekrydderurter, som jeg mener indeholder dildfrø. Det gør ikke noget, at de øvrige krydderier kommer i.
      Håber det lykkes, at skaffe dem.
      Bedste hilsner
      Søren

  4. Hei, Søren! Jeg vil gjerne prøve denne oppskriften, mange positive kommentarer – og hyggelige svar fra deg : ). Men hva er lagereddik? Jeg har 12 % eddik – den kan jeg kanskje bruke? (Jeg er norsk). Vennlig hilsen Mari

    • Hej Mari
      Mange tak fordi du vil prøve min opskrift.
      Lagereddike er en dansk betegnelse for eddike der, består af 5% eddikesyre. Den fås i klar og brunlig udgave.
      Hvis jeg var dig, ville jeg forsøge med 12% eddike. Det du kan gøre er, at smage selve syltelagen til med ekstra sukker, hvis den smager meget eddikeagtig.
      For min egen nysgerrighed, er 12% eddik den mest almindelige eddike i Norge?
      Bedste hilsner
      Søren

  5. Jeg tror der skal mere vand i for at komme tættere på de 5% eddike, det er ikke nok med sukker. De 12% skal fortyndes så det ikke er så surt i sig selv

  6. Når det er sagt, vil jeg også prøve opskriften, der ligger adskillige kilo skole og almindelige agurker på køkkenbordet.

    Jeg har i øvrigt købt en flaske “Let krydret lagereddike” men jeg ved ikke hvor krydret og med hvilke krydderier. Der står intet på flasken (Heidelberg – købt i Meny) – på Heidelbergs hjemmeside kan jeg ikke finde eddiken! Er der nogen der har prøvet den? det er jo væsentligt ikke at krydre for meget selv når eddiken er krydret i forvejen.

  7. Nej det har jeg godt nok ikke, jeg har ikke den store lyst til at smage på ren eddike, men jeg må jo prøve at tage mod til mig!

  8. Det er stort set umuligt at finde dildfrø i butikkerne, vi har været i 5 butikker uden held. Nu har vi bestilt en pose på nettet. Underligt at det er så svært at finde. Iflg. Santa Marias hjemmeside har de frøene i sortimentet, men hvis ingen bestiller det hjælper det ikke. Hedebogaard burde også have dem og de var før i tiden leverandør til Tiger butikkerne, men det er de ikke mere. Håber agurkerne holder sig til jeg får leveret frøene!
    Eddiken smager udmærket, måske lidt mildere end jeg havde forestillet mig

  9. Jeg tænkte det samme, jeg aner heller ikke om de er behandlet. Vi fandt dildfrø hos Helsebixen.dk, de sendte dem med DAO og senere har vi set dem hos Hedebogaard.dk (dem der ofte har en stand med tonsvis af krydderier på kræmmermarkeder) hvis det kan hjælpe dig

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen