Syltede agurker hører til i et hver hjem, eller køleskab. Især de hjemmelavede, som smager langt bedre end dem du kan købe i et supermarked.  Opskriften på syltede agurker er meget nem og ligetil. Man kan også variere den efter ens egene smag og behag. Syltede agurker passer rigtig godt til mange forskellige retter som Gammeldags kylling, Oksesteg, Stegt flæsk med persillesovs, Hot Dog`s, Burgere eller ovenpå en leverpostej mad, eller de retter du synes passer bedst til dem.

 

 

Syltede agurker

 

Opskrift Syltede agurker

Syltede agurker passer super godt til rigtig mange hovedretter og frokostretter.
3.88 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 2 ½ dl. lagereddike
  • 2 ½ dl. vand
  • dl. rørsukker
  • 10 hele peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • tsk. hele korianderkorn
  • tsk. dildfrø
  • ½ - 1 tsk. Salt

Sådan gør du

  • Kom eddike, vand, rørsukker og krydderier i en gryde, som koges op indtil sukkeret er opløst.
  • Stil dernæst gryden til afkøling.
  • I mellemtiden skylles og deles agurkerne på langs.
  • Skrab kernerne ud med en ske, og skær dem i stykker af 1 cm.
  • Kom agurkerne i et sylteglas, og hæld den afkølede lage over.
  • Lad dem trække mindst natten over inden servering.

Noter

Syltede agurker kan holde sig ca. 6 måneder et køligt og mørkt sted.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvordan varierer man smagen i syltede agurker?

Dette er ret nemt, da man giver agurkerne ekstra smag med forskellige krydderurter, krydderier og andre ingredienser efter ens egen smag.
Min opskrift er ret klassisk, men ønsker man lidt mere styrke til agurkerne kan man tilsætte tørrede chili eller peberrod. Ønsker man de syltede agurker med en frisk smag kan man tilsætte tørret eller frisk ingefær, hvilket både giver både lidt styrke og friskhed til dem. Vil man hellere lave dem med julestemning kan man tilsætte hele kanelstænger, nelliker og allehånde. For den smag du ønsker er det nu, bare at prøve sig frem.

Den ene af vores børnebørn har altid været vilde med syltede agurker, og mange gange hvis vi serverer agurkerne til en ret, kan han nøjes med dem og siger tit, at han bare vil have sure agurker.

 

Agurkeslides

 

Brug de syltede agurker til retter, hvor lidt syrligt tilbehør passer til. Agurkerne kan holde sig i ca. 6 måneder, måske længere tid et mørkt og køligt sted. Jeg har mine stående i vores skur, hvor der for det meste er køligt.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

49 Kommentarer

  1. Rikke Ahlberg

    Tak For opskrift. Hvor længe kan agurkerne holde sig? Jeg har en overflod af agurker fra drivhuset lige nu og vil gerne lave, så jeg har til hele vinteren (har viktualierum i kælderen). Kan man hælde atamon i som ved marmelade?? 🙂

    Svar
    • Søren

      Velbekom :-). Agurkerne kan sagtens holde sig i op til et år og måske mere. Jeg har stadig nogen som har rundet et år. I forhold til atamon vil jeg skylde beholderen med atamon, da det burde være nok.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Bente

        Mon ikke det er et uåbnet glas der kan holde sig op til et år…hvad med et åbnet glas, hvor længe kan det holde sig???

        Svar
        • Søren

          Når de er åbnede kan de vel holde sig 3 – 4 måneder. Jeg har endnu ikke oplevet, at de er blevet dårlige.
          De bedste hilsner
          Søren

          Svar
  2. Gitte

    Hej Søren. Jeg vil forsøge mig med din gode opskrift her, jeg ville dog gerne beholde kernerne i agurken. Vil dette være muligt med din opskrift?
    Hilsen, Gitte

    Svar
    • Søren

      Hej Gitte
      Du undlader bare, at skrabe kærnerne ud. Uden jeg ved det 100% kan de muligvis blive lidt bløde/slatne, men ellers skulle det være muligt.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Henriette

    Er super glad for denne opskrift?

    Svar
    • Søren

      Tusinde tak for det Henriette :-).

      Svar
  4. Birthe

    Hej !! Hvor køber man dildfrø ?? Har prøvet i flere dagligvarer-butikker – men uden held. Hilsen fra Birthe

    Svar
    • Søren

      Hej Birthe
      Hvis du har adgang til et større supermarked som f.eks. Føtex, Superbrugsen, Bilka, Kvickly burde du kunne få det ved en af dem.
      Jeg mener, at hvis du forhører dig hos Superbrugsen eller Kvickly er deres politik, at skaffe det hjem.
      Matas kunne også være en mulighed.
      Etniske butikker har som regel også dildfrø.
      Ellers kan du også købe det over nettet, Asaspice ved jeg har dildfrø.
      Kan det bare ikke lykkes så prøv med syltekrydderurter, som jeg mener indeholder dildfrø. Det gør ikke noget, at de øvrige krydderier kommer i.
      Håber det lykkes, at skaffe dem.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Kirstine

    Hvor kommer sulten ind i billedet? Og hvor meget? Vh Kirstine

    Svar
    • Søren

      Hej Kirstine
      Hvad tænker du når du skriver “sulten”?
      Vh
      Søren

      Svar
  6. Birgit

    Tak for en rigtig god opskrift!
    Din opskrift på coleslaw er bare så super god, bruger kun den 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Birgit
      Tusinde tak, og hvor er jeg glad for du kan lide den.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  7. Mari Lægdene Sivertsen

    Hei, Søren! Jeg vil gjerne prøve denne oppskriften, mange positive kommentarer – og hyggelige svar fra deg : ). Men hva er lagereddik? Jeg har 12 % eddik – den kan jeg kanskje bruke? (Jeg er norsk). Vennlig hilsen Mari

    Svar
    • Søren

      Hej Mari
      Mange tak fordi du vil prøve min opskrift.
      Lagereddike er en dansk betegnelse for eddike der, består af 5% eddikesyre. Den fås i klar og brunlig udgave.
      Hvis jeg var dig, ville jeg forsøge med 12% eddike. Det du kan gøre er, at smage selve syltelagen til med ekstra sukker, hvis den smager meget eddikeagtig.
      For min egen nysgerrighed, er 12% eddik den mest almindelige eddike i Norge?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Benny

        Jeg mener normal lagereddike er 5 %. Ved ikke hvordan det virker med 12% men tænker der skal mere sukker i.

        Svar
        • Søren

          Hej Benny
          Tak for input :-).
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
  8. DORTHE

    Jeg tror der skal mere vand i for at komme tættere på de 5% eddike, det er ikke nok med sukker. De 12% skal fortyndes så det ikke er så surt i sig selv

    Svar
    • Søren

      Hej Dorthe
      Det kunne være en god ide, som du skriver.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  9. DORTHE

    Når det er sagt, vil jeg også prøve opskriften, der ligger adskillige kilo skole og almindelige agurker på køkkenbordet.

    Jeg har i øvrigt købt en flaske “Let krydret lagereddike” men jeg ved ikke hvor krydret og med hvilke krydderier. Der står intet på flasken (Heidelberg – købt i Meny) – på Heidelbergs hjemmeside kan jeg ikke finde eddiken! Er der nogen der har prøvet den? det er jo væsentligt ikke at krydre for meget selv når eddiken er krydret i forvejen.

    Svar
    • Søren

      Har du smagt og duftet den for, at se hvilke krydderier det kunne være, og hvor kraftig de er?
      Søren

      Svar
  10. DORTHE

    Nej det har jeg godt nok ikke, jeg har ikke den store lyst til at smage på ren eddike, men jeg må jo prøve at tage mod til mig!

    Svar
  11. DORTHE

    Det er stort set umuligt at finde dildfrø i butikkerne, vi har været i 5 butikker uden held. Nu har vi bestilt en pose på nettet. Underligt at det er så svært at finde. Iflg. Santa Marias hjemmeside har de frøene i sortimentet, men hvis ingen bestiller det hjælper det ikke. Hedebogaard burde også have dem og de var før i tiden leverandør til Tiger butikkerne, men det er de ikke mere. Håber agurkerne holder sig til jeg får leveret frøene!
    Eddiken smager udmærket, måske lidt mildere end jeg havde forestillet mig

    Svar
    • Søren

      Ja, det er underligt at det er så svært, at få dildfrø. Og godt eddiken smagte okay :-).
      Søren

      Svar
      • Ulrik

        Kan man ikke bare bruge plantefrø? De fås givetvis ikke året rundt, men ved såtid er de da nemme at få fat i.

        Svar
        • Søren

          Hej Ulrik
          Jeg kan være i tvivl om man kan bruge plantefrø, da jeg tænker om de er behandlet på en måde der gør, at de enten ikke har meget smag eller er uspiselige.
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
  12. DORTHE

    Jeg tænkte det samme, jeg aner heller ikke om de er behandlet. Vi fandt dildfrø hos Helsebixen.dk, de sendte dem med DAO og senere har vi set dem hos Hedebogaard.dk (dem der ofte har en stand med tonsvis af krydderier på kræmmermarkeder) hvis det kan hjælpe dig

    Svar
  13. Kim Jørgensen

    Hej Søren, har købt ind til at sylte agurker i morgen.
    Hvor meget salt skal der i ?

    Svar
    • Søren

      Hej Kim
      Du skal tilføje ca. ½ – 1 tsk. salt. Dette er mere for, at tilføje salt til syltelagen.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  14. Søren Berg

    Dildfrø kan bl.a. købes hos Fru Hurup i Lyngby og hos Camilla Plum. Begge steder på nettet eller i butik.
    Venlig hilsen
    Søren B. (nytilkommen sylte-nørd)

    Svar
    • Søren

      Hej Søren B
      Velkommen til bloggen :-). Og rigtig mange tak for dit tip :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  15. Tove Riis

    Kan man ikke bruge dildskærme? Min nabo har nogle.

    Svar
    • Søren

      Hej Tove
      Det kan du sagtens :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  16. Peter

    Når man nu skal mængdeberegne, hvor meget ville du sige dette svarede til i forhold til købeglas?

    Svar
    • Søren

      Hej Peter
      Jeg mener, at et henkogningsglas på knap 1 liter vil passe. Væske mængden er 6½ dl. og så kommer de to agurker og krydderier ved siden af. Hvis væsken svømmer over kan du hælde lidt af det fra.
      God syltning
      Søren

      Svar
  17. Hella Erichsen Barcos

    Hej Søren, bliver de sprøde/crunchy? Vh. Hella

    Svar
    • Søren

      Hej Hella
      Ja, jeg synes de bliver sprøde, da de er tykkere end helt tynde som i agurkesalat.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Hella Barcos

        Tak for hurtigt svar 😊

        Svar
        • Søren

          Velbekom 🙂

          Svar
  18. Pia Dalsgaard

    Hej Søren 🙂
    Ang. dildfrø – er det ikke bare de alm, som man køber i krydderi afd. i supermarkedet? 😉

    Vh Pia 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Pia
      Jo det er de ganske almindelige du kan købe.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  19. Henriette Odgaard Christensen

    Det er nogle af de mest sprøde og smagsfulde syltede agurker jeg har smagt. Virkelig lækkert:-)

    Svar
    • Søren

      Hej Henriette
      Tusinde tak, og hvor er det dejligt at læse at det er nogle af de meste sprøde og smagsfulde.

      Bedste hilsner og god weekend

      Søren

      Svar
  20. Lissie Bruun

    Tørrede dild spidser, er osse godt at komme i😊 skal lagen være helt afkølet, før det hældes over?
    Mvh

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lissie
      Tak for det gode tip til syltede agurker :-).
      Jeg lader lagen afkøle lidt.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  21. Kimmie Vesterager Grabowski

    Bruger du atamon eller er det nok bare at skolde glassene?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Kimmie
      Jeg bruger bruger atamon når jeg sylter for en sikkerhedsskyld. Men i bund og grund burde skoldede glas være okay, så længe du er helt sikker på at de ikke kommer i berøring af bakteriner inden, eller der sidder noget på agurkerne.
      En anden metode er at skylle glassene i vodka, som ikke smager igennem lagen, og dræber en del bakterier.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!