Nem og perfekt opskrift på lækre syltede agurker.
Syltede agurker opskrift har jeg brugt i mange år, og jeg synes selv at det er en af de nemmeste og bedre der findes. Det er i virkeligheden en ret klassisk opskrift.
En af de gode ting ved opskriften på hjemme syltede agurker er at du kan variere den efter din smag. Hvilket den ikke bliver dårligere af. Hvis du ønsker agurkerne stærk kan du tilsætte chili eller peberrod. Skal de agurkerne være mere sød kommes mere sukker eller honning i. Syltede agurker kan få en friskhed og let skarphed ved komme et par skiver frisk ingefær ved. På den måde får du din helt egen personlige opskrift på syltede agurker. Du kan også tilsætte andre eller flere krydderier i den som kanelstang, vaniljestang eller dem du elsker. Jeg leger ind mellem med at forskellige krydderier for at finde nye smage frem til min agurkesalat.
Prøv også disse sylteopskrifter: Syltede Asier // Syltede Rødbeder
Hvad passer syltede agurker til?
Syltede agurker passer rigtig godt til mange forskellige retter som Opskrift på Gammeldags Kylling, Lækker Gammeldags Oksesteg, Stegt flæsk med persillesovs eller til den helt skønne Hjemmebagte Leverpostej. Jeg synes personligt at de hører til i et hver hjem, eller køleskab. Især de hjemmelavede, som smager langt bedre end dem du kan købe i et supermarked.
Opskrift Syltede agurker
Ingredienser
- 2 agurker
- 2 ½ dl. lagereddike
- 2 ½ dl. vand
- 1½ dl. rørsukker
- 10 hele peberkorn
- 3 laurbærblade
- 1½ tsk. hele korianderkorn
- 1½ tsk. dildfrø
- ½ – 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- Kom eddike, vand, rørsukker og krydderier i en gryde, som koges op indtil sukkeret er opløst.
- Stil dernæst gryden til afkøling.
- I mellemtiden skylles og deles agurkerne på langs.
- Skrab kernerne ud med en ske, og skær dem i stykker af 1 cm.
- Kom agurkerne i et sylteglas, og hæld den afkølede lage over.
- Lad dem trække mindst natten over inden servering.
Noter
Det ene af vores børnebørn har altid været vilde med syltede agurker, og mange gange når vi serverer agurkerne til en ret, kan han nøjes med dem og siger tit, at han kun vil have sure agurker. Som bedsteforældre er mit eget hjerte selvfølgelig helt enig med ham.
Brug de syltede agurker til retter, hvor lidt syrligt tilbehør passer til. Agurkerne kan holde sig i omkring 6 – 12 måneder, måske længere tid et mørkt og køligt sted. Jeg har mine stående i vores skur, hvor der for det meste er køligt. Husk også at de sylteglas du bruger til dem er helt sterile. Det vil sige at du efter at have vasket dem grundigt og skoldet dem, skyller dem i lidt vodka eller atamon.
Tak For opskrift. Hvor længe kan agurkerne holde sig? Jeg har en overflod af agurker fra drivhuset lige nu og vil gerne lave, så jeg har til hele vinteren (har viktualierum i kælderen). Kan man hælde atamon i som ved marmelade?? 🙂
Velbekom :-). Agurkerne kan sagtens holde sig i op til et år og måske mere. Jeg har stadig nogen som har rundet et år. I forhold til atamon vil jeg skylde beholderen med atamon, da det burde være nok.
De bedste hilsner
Søren
Mon ikke det er et uåbnet glas der kan holde sig op til et år…hvad med et åbnet glas, hvor længe kan det holde sig???
Når de er åbnede kan de vel holde sig 3 – 4 måneder. Jeg har endnu ikke oplevet, at de er blevet dårlige.
De bedste hilsner
Søren
Hej Søren. Jeg vil forsøge mig med din gode opskrift her, jeg ville dog gerne beholde kernerne i agurken. Vil dette være muligt med din opskrift?
Hilsen, Gitte
Hej Gitte
Du undlader bare, at skrabe kærnerne ud. Uden jeg ved det 100% kan de muligvis blive lidt bløde/slatne, men ellers skulle det være muligt.
Bedste hilsner
Søren
Er super glad for denne opskrift?
Tusinde tak for det Henriette :-).
Har syltede agurker stående men de er for sure. Kan jeg tilsætte sukker i eddikemarinaden uden opvarmning?
Hej Hanne
Jeg har undersøgt om sukker opløses i stuevarmt vand, hvilket det gør med tiden.
Derfor vil jeg foreslå at du tilsætter mere sukker til lagen uden at varme det op.
Stil det eventuelt et døgn eller to ved stuetemperatur.
Du kan eventuelt overveje en lage som består af 1 del vand, 1 del eddike og 1 del sukker, eller 1 del eddike og 1 del sukker.
Bedste hilsner
Søren
Hej !! Hvor køber man dildfrø ?? Har prøvet i flere dagligvarer-butikker – men uden held. Hilsen fra Birthe
Hej Birthe
Hvis du har adgang til et større supermarked som f.eks. Føtex, Superbrugsen, Bilka, Kvickly burde du kunne få det ved en af dem.
Jeg mener, at hvis du forhører dig hos Superbrugsen eller Kvickly er deres politik, at skaffe det hjem.
Matas kunne også være en mulighed.
Etniske butikker har som regel også dildfrø.
Ellers kan du også købe det over nettet, Asaspice ved jeg har dildfrø.
Kan det bare ikke lykkes så prøv med syltekrydderurter, som jeg mener indeholder dildfrø. Det gør ikke noget, at de øvrige krydderier kommer i.
Håber det lykkes, at skaffe dem.
Bedste hilsner
Søren
Hvor kommer sulten ind i billedet? Og hvor meget? Vh Kirstine
Hej Kirstine
Hvad tænker du når du skriver “sulten”?
Vh
Søren
Tak for en rigtig god opskrift!
Din opskrift på coleslaw er bare så super god, bruger kun den 🙂
Hej Birgit
Tusinde tak, og hvor er jeg glad for du kan lide den.
Bedste hilsner
Søren
Hei, Søren! Jeg vil gjerne prøve denne oppskriften, mange positive kommentarer – og hyggelige svar fra deg : ). Men hva er lagereddik? Jeg har 12 % eddik – den kan jeg kanskje bruke? (Jeg er norsk). Vennlig hilsen Mari
Hej Mari
Mange tak fordi du vil prøve min opskrift.
Lagereddike er en dansk betegnelse for eddike der, består af 5% eddikesyre. Den fås i klar og brunlig udgave.
Hvis jeg var dig, ville jeg forsøge med 12% eddike. Det du kan gøre er, at smage selve syltelagen til med ekstra sukker, hvis den smager meget eddikeagtig.
For min egen nysgerrighed, er 12% eddik den mest almindelige eddike i Norge?
Bedste hilsner
Søren
Jeg mener normal lagereddike er 5 %. Ved ikke hvordan det virker med 12% men tænker der skal mere sukker i.
Hej Benny
Tak for input :-).
Bedste hilsner
Søren
Jeg tror der skal mere vand i for at komme tættere på de 5% eddike, det er ikke nok med sukker. De 12% skal fortyndes så det ikke er så surt i sig selv
Hej Dorthe
Det kunne være en god ide, som du skriver.
Bedste hilsner
Søren
Når det er sagt, vil jeg også prøve opskriften, der ligger adskillige kilo skole og almindelige agurker på køkkenbordet.
Jeg har i øvrigt købt en flaske “Let krydret lagereddike” men jeg ved ikke hvor krydret og med hvilke krydderier. Der står intet på flasken (Heidelberg – købt i Meny) – på Heidelbergs hjemmeside kan jeg ikke finde eddiken! Er der nogen der har prøvet den? det er jo væsentligt ikke at krydre for meget selv når eddiken er krydret i forvejen.
Har du smagt og duftet den for, at se hvilke krydderier det kunne være, og hvor kraftig de er?
Søren
Nej det har jeg godt nok ikke, jeg har ikke den store lyst til at smage på ren eddike, men jeg må jo prøve at tage mod til mig!
🙂
Det er stort set umuligt at finde dildfrø i butikkerne, vi har været i 5 butikker uden held. Nu har vi bestilt en pose på nettet. Underligt at det er så svært at finde. Iflg. Santa Marias hjemmeside har de frøene i sortimentet, men hvis ingen bestiller det hjælper det ikke. Hedebogaard burde også have dem og de var før i tiden leverandør til Tiger butikkerne, men det er de ikke mere. Håber agurkerne holder sig til jeg får leveret frøene!
Eddiken smager udmærket, måske lidt mildere end jeg havde forestillet mig
Ja, det er underligt at det er så svært, at få dildfrø. Og godt eddiken smagte okay :-).
Søren
Kan man ikke bare bruge plantefrø? De fås givetvis ikke året rundt, men ved såtid er de da nemme at få fat i.
Hej Ulrik
Jeg kan være i tvivl om man kan bruge plantefrø, da jeg tænker om de er behandlet på en måde der gør, at de enten ikke har meget smag eller er uspiselige.
Bedste hilsner
Søren
Jeg tænkte det samme, jeg aner heller ikke om de er behandlet. Vi fandt dildfrø hos Helsebixen.dk, de sendte dem med DAO og senere har vi set dem hos Hedebogaard.dk (dem der ofte har en stand med tonsvis af krydderier på kræmmermarkeder) hvis det kan hjælpe dig
Hej Søren, har købt ind til at sylte agurker i morgen.
Hvor meget salt skal der i ?
Hej Kim
Du skal tilføje ca. ½ – 1 tsk. salt. Dette er mere for, at tilføje salt til syltelagen.
Bedste hilsner
Søren
Dildfrø kan bl.a. købes hos Fru Hurup i Lyngby og hos Camilla Plum. Begge steder på nettet eller i butik.
Venlig hilsen
Søren B. (nytilkommen sylte-nørd)
Hej Søren B
Velkommen til bloggen :-). Og rigtig mange tak for dit tip :-).
Bedste hilsner
Søren
Kan man ikke bruge dildskærme? Min nabo har nogle.
Hej Tove
Det kan du sagtens :-).
Bedste hilsner
Søren
Når man nu skal mængdeberegne, hvor meget ville du sige dette svarede til i forhold til købeglas?
Hej Peter
Jeg mener, at et henkogningsglas på knap 1 liter vil passe. Væske mængden er 6½ dl. og så kommer de to agurker og krydderier ved siden af. Hvis væsken svømmer over kan du hælde lidt af det fra.
God syltning
Søren
Hej Søren, bliver de sprøde/crunchy? Vh. Hella
Hej Hella
Ja, jeg synes de bliver sprøde, da de er tykkere end helt tynde som i agurkesalat.
Bedste hilsner
Søren
Tak for hurtigt svar 😊
Velbekom 🙂
Hej Søren 🙂
Ang. dildfrø – er det ikke bare de alm, som man køber i krydderi afd. i supermarkedet? 😉
Vh Pia 🙂
Hej Pia
Jo det er de ganske almindelige du kan købe.
Bedste hilsner
Søren
Det er nogle af de mest sprøde og smagsfulde syltede agurker jeg har smagt. Virkelig lækkert:-)
Hej Henriette
Tusinde tak, og hvor er det dejligt at læse at det er nogle af de meste sprøde og smagsfulde.
Bedste hilsner og god weekend
Søren
Tørrede dild spidser, er osse godt at komme i😊 skal lagen være helt afkølet, før det hældes over?
Mvh
Hej Lissie
Tak for det gode tip til syltede agurker :-).
Jeg lader lagen afkøle lidt.
Bedste hilsner
Søren
Bruger du atamon eller er det nok bare at skolde glassene?
Hej Kimmie
Jeg bruger bruger atamon når jeg sylter for en sikkerhedsskyld. Men i bund og grund burde skoldede glas være okay, så længe du er helt sikker på at de ikke kommer i berøring af bakteriner inden, eller der sidder noget på agurkerne.
En anden metode er at skylle glassene i vodka, som ikke smager igennem lagen, og dræber en del bakterier.
De bedste hilsner
Søren
Hej Søren.
Hvorfor skal man afkøle lagen kan man ikke bare hælde den varm på det har jeg gjordt i de år jeg har syltet. Bliver de mere bløde eller ikke så sprøde. Dem jeg laver er altid lidt sprøde skære dem også 3 mm tykke.
God jul.
Vh ulg
Hej Ulf
Lagen bør efter min mening ikke være brænd varm, da drueagurkerne ikke skal tilberedes. Lagen kan godt være lun.
Bedste hilsner
Søren