Ramsløgspesto
Ramsløgene er fortsat fine og fulde af duft og smag og lige til, at plukke. Så hvorfor ikke få lavet noget pesto ud af dem. Det kan også være af den resterende masse der bruges når der laves ramsløg olie. Til denne pesto kan man bruge flere forskellige kerner eller nødder. Da jeg kun havde solsikkekerner og valnødder blandede jeg dem, hvilket gav en god smag.

Ramsløgspesto
Ramsløgspesto er en skøn pesto med naturlig smag af hvidløg, der passer til mange forskellige ting.
Udskriv
Pin
BedømRet: Syltning, Tilbehør, Konservering, Pesto
Køkken: Dansk, Italiensk
Ingredienser
- 20 – 25 ramsløg blade.
- 2 – 3 dl. rapsolie eller olivenolie. Vær obs på, at olivenolie kan være gennemtrængende i smagen
- 1½ dl. revet parmesanost. Kan udelades, der kan også tilsætte 2/3 dl. romano ost
- 1 – 1½ dl. Pinjekerner eller solsikkekerner eller valnødder eller hasselnødder
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl ramsløgene grundigt. Sørg for, at skolde beholderne til pestoen og derefter skylle dem i vodka eller atamon.
- Blend det hele og smag til med citron og salt.
- Kom evt. lidt mere olie i afhængig af den ønskede konsistent.
- Når pestoen er kommet i beholderen hældes ca. ½ - 1 cm olie over. Dette gør, at de holder sig længere.
Noter
Jeg har flere steder læst, at pestoen kan fryses, hvilket jeg ikke selv har prøvet endnu, men en pose eller to ryger i fryseren som forsøg. Pestoen kan bruges til både tilbehør til brød, vendt i pasta, kartofler, salat eller hvad man nu ellers har lyst til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Pestoen kan bruges til både tilbehør til brød, vendt i pasta, kartofler, salat eller hvad man nu ellers har lyst til.
Du kan læse mere om pestoer og ramsløg på nedenstående links: