Ramsløgspesto

af | 26. apr 2012 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør, Urter

Ramsløgene er fortsat fine og fulde af duft og smag og lige til, at plukke. Så hvorfor ikke få lavet noget pesto ud af dem. Det kan også være af den resterende masse der bruges når der laves ramsløg olie. Til denne pesto kan man bruge flere forskellige kerner eller nødder. Da jeg kun havde solsikkekerner og valnødder blandede jeg dem, hvilket gav en god smag.

Ramsløgspesto

Ramsløgspesto er en skøn pesto med naturlig smag af hvidløg, der passer til mange forskellige ting.
3.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, Tilbehør, Konservering, Pesto
Køkken: Dansk, Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 11 minutter
Samlet tid: 26 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 20 – 25 ramsløg blade.
  • 2 – 3 dl. rapsolie eller olivenolie. Vær obs på, at olivenolie kan være gennemtrængende i smagen
  • dl. revet parmesanost. Kan udelades, der kan også tilsætte 2/3 dl. romano ost
  • 1 – 1½ dl. Pinjekerner eller solsikkekerner eller valnødder eller hasselnødder
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl ramsløgene grundigt. Sørg for, at skolde beholderne til pestoen og derefter skylle dem i vodka eller atamon.
  • Blend det hele og smag til med citron og salt.
  • Kom evt. lidt mere olie i afhængig af den ønskede konsistent.
  • Når pestoen er kommet i beholderen hældes ca. ½ - 1 cm olie over. Dette gør, at de holder sig længere.

Noter

Jeg har flere steder læst, at pestoen kan fryses, hvilket jeg ikke selv har prøvet endnu, men en pose eller to ryger i fryseren som forsøg. Pestoen kan bruges til både tilbehør til brød, vendt i pasta, kartofler, salat eller hvad man nu ellers har lyst til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Pestoen kan bruges til både tilbehør til brød, vendt i pasta, kartofler, salat eller hvad man nu ellers har lyst til.

Du kan læse mere om pestoer og ramsløg på nedenstående links:

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

22 Kommentarer

  1. Anders Villum

    Søren, har du noget nyt om frysningen af pesto’en? Om det lykkedes…dvs. om den ku’ bruges efter optøning?

    Svar
    • Søren

      Hej Anders
      Du kan sagtens fryse pestoen, og derefter tø den op. Jeg synes ikke min bliver som frisk lavet, men kan sagtens gå an.

      Svar
  2. Anders Villum

    Jamen, det lyder jo perfekt…tak du

    Svar
  3. Eva

    Det lyder super lækkert – jeg har masser af ramsløg at gøre godt med, så jeg vil gerne høre hvor længe det kan holde sig på skollede & atamon skyllede glas?

    Svar
    • Søren

      Jeg har fortsat et glas fra sidste år, som fortsat er ok. Det har været opbevaret i køleskabet.
      Prøv også ramsløg olien, som er rigtig god til salater, fisk, rodfrugter og andre ting.
      /Søren

      Svar
      • Eva

        Fantastisk – tak for inspirationen 🙂

        Svar
        • Søren

          Takker 🙂

          Svar
  4. Anette

    Jeg fryser gerne et par glas – ja, glas, ingen poser! Skønt tilbehør mens man længes efter en ny ramsløg sæson.

    Svar
    • Søren

      Hvor meget kommer du i glassene, så de ikke springer?
      /Søren

      Svar
  5. Ulla

    Nu prøver jeg med mandler, solsikkekerner, hasselnødder og sesamfrø. Ramsløgen bliver ikke blendet men hakket. Blendermetoden synes jeg er for hård for aromastofferne. Hakkemetoden giver en fantastisk smag ( gælder alle urter). Der skal så til gengæld være sagt at oliemængden bliver uforudsigelig, for massen skal bare mættes. Men I kære gastrofolk. Prøv at chppe istedet for at blende .

    Svar
    • Søren

      Tak Ulla for dit råd 🙂
      /Søren

      Svar
  6. Mette Wilhelmsen

    Hej Søren.
    Jeg har lige lavet ramløgpesto ud af hovedet her for en uge siden. Idag tænkte jeg så, at jeg måtte se at finde en opskrift, da min have bugner af ramsløg.
    Jeg kom ramsløgbladene i kogende vand (ca. 1 min.)for at slå alle jordbakterier ihjel. Det er meget vigtigt at gøre. Brugte herefter en gammeldags persillehakker til bladene.
    Når blomsterne har sat frø, høster jeg også disse og lægger dem i lag med groft salt (man ryster beholderen den første uges tid, så saltet kommer rundt over det hele). De kan holde sig hele vinteren og bruges i salater eller saucer som kapers.
    Hilsen Mette

    Svar
    • Søren

      Hej Mette
      Tak for dine super ideer om ramsløg og hvad man kan bruge dem til :-).
      /Søren

      Svar
  7. cookvalley

    Jeg har lige plukket ramsløg her i morgenduggen – skønt – ingen snegle eller insekter. Men jeg har ikke hverken mandler, hasselnødder eller pinjekerner. Nu finder jeg så lige din opskrift med valnødder og er lidt nysgerrig: Bliver pestoen bitter af af valnødderne og bløder solsikkekernerne bitterheden op?

    Svar
    • Søren

      Nej, jeg oplevede at det var okay. Jeg kan godt forstå du tænker om valnødderne giver en bitterhed. Men du kan evt. holde igen med valnødderne.
      Rigtig god Påske
      Søren

      Svar
      • cookvalley

        Tusind tak for det hurtige svar og god påske til dig

        Venligst Birte

        Svar
  8. maja martinsen

    Vores rapsløgpesto smager bitter, hvad kan man gør? 🙂

    Svar
    • Søren

      Hvis du har kommet ristede pinjekerner i kan det give en bitterhed. Du kan forsøge, at tilføje lidt honning eller andet sødt. Men forsøg med lidt af gangen. Den bitterhed vi nogen gange smager kan skyldes, at råvare der ikke dur.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  9. Judy Andersen

    Smager skønt – jeg tilsatte hvidløg og brugte mandler. Har hentet lille ramsløgplante i skoven og plantet i haven ?Judy

    Svar
    • Søren

      Hej Judy
      Lyder super godt :-).
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  10. Ulla Lyngbo

    Smagen er perfekt ,bedst med lidt citronsaft i,det runder den ramme smag af..jeg er lige nu igang med Ramsløgsalt..glæder mig til at smage det hele…

    Svar
    • Søren

      Tak for tippet. Ramsløgsalt er på bloggen først i næste uge :-).
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Regnvejrs søndag | - [...] skal være begyndelsen på indsamling til vinterforrådskammeret Jeg fandt nemlig denne lækre opskrift på Ramsløgspesto og fant også ud af…
  2. Ramsløg | GASTROmad - […] Ramsløgspesto […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat i Esbjerg ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.