og
Blomkålscurry med røde linser

Blomkålscurry er en lækker kødfri vegetar gryderet, som er hurtig og nem at lave. Den er fyldt med masser af mine yndlingskrydderier fra det indiske køkken. Det er en gryderet som jeg synes passer utrolig godt til aftensmaden i hverdagene. Samtidig er indisk blomkålcurry med røde linser ideelt til flere dage og bliver kun bedre over flere dage.

Jeg er helt vild med indiske gryderetter som denne blomkålscurry. Grunden er at den først og fremmest smager dejlig krydret som mange andre indiske retter. Noget vi holder rigtig meget af. Derudover fylder den og er perfekt som hovedret for sig selv. Du kan selvfølgelig godt serverer basmati ris eller brød til så den strækker i flere dag.

En tredje grund er, at den er vegetarisk og sund pga. blomkålen, men også pga. linserne. En utrolig nem måde at bruge røde linser på er i en blomkålscurry.

Blomkålscurry med røde linser opskrift

I min opskrift på blomskålscurry bruger jeg både blomkål, røde linser og palmekål. Du kan erstatte de røde linser med eller supplere med kikærter i til retten. Begge dele er smager fantastisk i retten. Hvis du tilføjer ekstra bælgfrugter, så husk at tilsætte lidt ekstra væde, da linserne suger en del undervejs i tilberedningen.

Jeg bruger en god karry og flere klassiske indiske krydderier, som jeg rister og morter. Det synes jeg giver en dybere og mere ægte indisk aromatisk smag. Du kan naturligvis også bruge stødt krydderi, hvis det skal gå hurtigere.

Prøv også: Dahl

Blomkålscurry med kikærter

Blomkålscurry

Opskrift på en skøn vegetarisk blomkålscurry med røde linser.
No ratings yet
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Vegetarisk
Køkken: Indisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. blomkål
  • 2 stk. løg skåret i skiver
  • 3 fed hvidløg
  • spsk. revet frisk ingefær
  • 2 tsk. hel spidskommen eller 1 tsk. stødt
  • 3 tsk. hel koriander eller 2 tsk. stødt
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 ds. flåede tomater
  • 2 dl. græsk yoghurt
  • 2 dl. røde linser
  • 1 stk. Palmekål
  • 3 – 4 spsk. neutral olie til stegning

Sådan gør du

  • Skyl og skær blomkålen i mindre buketter.
  • Løg og hvidløg skæres i skiver.
  • Rist spidskommen og koriander på en varm pande indtil de begynder at dufte. Mort eller blend dem dernæst. Du kan i stedet bruge stødt spidskommen og koriander.
  • Varm en gryde op, hvori olien kommes i ved middel varme.
  • Steg løg og hvidløg indtil løgene falder sammen og bliver let brunlige.
  • Kom ingefæren ved sammen med krydderierne, spidskommen, koriander, garam masala, karry og gurkemeje.
  • Lad det hele sautere sammen i et par minutter inden tomatpure tilsættes og steges med i 1 minut.
  • Kom kokosmælk, flåede tomater og yoghurt ved som røres godt rundt, hvorefter linserne tilsættes.
  • Lad det simre under låg i 15 minutter, hvorefter blomkålsbuketterne kommes ved, som simrer med i 15 minutter.
  • Skyl og skær palmekålen i strimler af 5 centimeter som tilsættes og simrer med i 5 minutter inden servering.

Noter

Tilbehør ris og fladbrød
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Blomkålskarry grydret

Tips til opskriften

  • En blomkålscurry kan nemt opvarmes dagen efter. Enten ved lav varme i gryden eller portionsvis i mikroovnen.
  • Du kan erstatte kokosmælken med græsk yoghurt og omvendt.
  • Jeg har brugt en god middelstærk karry, men masser af smag.
  • Palmekål kan erstattes med anden kål som spidskål, savoykål eller andre som du bedst kan lide.

Tilbehør til blomkålscurry

Jeg vil personligt servere Fladbrød til denne hjemmelavede blomkålscurry, og eventuelt de lækre basmati ris. Derudover synes jeg at en chutney som Hokkaido Chutney vil passer rigtig godt.

Indisk blomkålscurry

Server en lækker Indisk Raita til, som passer utrolig godt til indiske gryderetter.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!