Indisk Dhal er en skøn krydret karryret bestående af forskellige slags linser med masser af lækker smag.
Denne indiske vegetarret Daal er virkelig nem at lave og tager ligeledes kort tid at tilberede.
Jeg blev positiv overrasket over Dhal første gang jeg lavede den. Linseretten fylder og mætter utrolig godt samtidig med, at den smager så skønt af indiske krydderier.
Jeg serverede lidt økologiske brune ris til, som har en god og sund smag. Udover risene valgte jeg at stille lidt naan brød på bordet og en Myntesauce som Raita, der begge dele passer super skønt til indisk dal, eller for den sags skyld en anden indisk karryret.
Man kan også fravælge risene til Dhal, hvis man synes at selve linserne er nok til en.
Har du prøvet disse opskrifter: LammeKebab // Nem Kylling I Karry // Kylling Satay
Dal Indisk karryret med linser
Ingredienser
Dal Indisk karryret med linser
- 250 g. Munglinser
- 150 g. Røde linser
- 1,2 liter vand evt. grøntsagsfond
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk. Gurkemeje
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 2 hele røde thai chili
- 1 spsk. stødt eller 1 5 spsk. hel koriander
- 1 tsk. Stødt eller 1 5 spsk. hel spidskommen
- 0,5 tsk. stødt eller 6 hele nelliker
- 1 tsk. stødt kardemomme eller 8 hele grønne kardemomme
- 4 laurbærblade
- 1 tsk. Cayennepeber
- 1 – 2 dåser gode tomater
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- Frisk koriander
- Salt og peber
Myntesauce
- 2 dl. Youghurt
- 1 stort bundt frisk mynte
- Salt
Sådan gør du
Dal Indisk karryret med linser
- Skyl linserne under rindende vand.
- Kog vandet eller grøntsags fonden op med salt i, og kom mung- og røde linser i.
- Lad linserne koge i ca. 15 – 25 minutter, tjek posen med linserne for kogetiden.
- De skal stadig have bid og ikke være smattet ud.
- Fjern skrallen fra ingefæren og skallen fra hvidløg og løget.
- Snit løget i tern og riv ingefæren.
- Skær chili og hvidløg i små tern.
- Hvis du bruger hele krydderier ristes disse på en pande ved middelvarme i 6 minutter, hvorefter de stødes eller males til pulver.
- Varm en anden gryde op ved middelvarme, og kom 2 spsk olie i. Når dette er varmet op kommes smørret.
- Når smørret er smeltet kommes løg, hvidløg, ingefær og chili.
- Lad det sauterer i to minutter.
- Kom dernæst krydderierne i som sauteres med i 1 minut.
- Hæld dernæst tomaterne i evt. en dåse af gangen og se om der skal mere i når linserne er vendt i saucen.
- Lad saucen simre indtil linserne er kogt færdige.
- Hæld vandet fra linsernes og vend dem i tomatsaucen. Kom evt. mere tomat i hvis Dalen er for tør.
- Smag til med salt og peber.
Myntesauce
- Skyl og hak mynten.
- Bland denne med youghurten.
- Smag til med salt. Den må gerne være lidt salt.
Noter
Dhal opskrift
I denne opskrift på dhal valgte jeg de linser jeg havde i mit køkken, som var røde linser og mung linser. Man kan uden vanskeligheder vælge andre linse sorter eller som alternativ bruge tørrede bønner i retten, da de ligeledes giver en rigtig god fylde.
Som jeg skriver i opskriften på dhal med kokosmælk til denne linseret er det en god ide, at tjekke kogetiden på linse posen. Da de ellers kan koge helt ud, hvilket er lidt kedelig. Du kan godt bruge linser på dåse i en indisk dhal opskrift, hvor de kun skal varmes op. På den måde laves retten hurtigere.
Det gode med denne slags linseretter er at de er super skønne og nemme at lave til flere dage. Varm den op i mikroovnen eller frys resterne til en anden god gang. Dhal kan nemt spises som jeg skriver med lidt ris eller andre grøntsager til.
Indisk Linseret
Jeg holder rigtig meget af det alsidige indiske køkken, som udover mange forskellig karryretter også byder på andre spændende retter som eksempelvis denne vegetariske linseret dhal.
Det er en af grundene til, at jeg bruger hele krydderier i de indiske retter jeg laver som daal. Når de er hele og jeg selv rister dem på panden og dernæst morter dem, får retten den helt rigtige og fantastiske smag af Indien. Har du ikke hele krydderier eller en morter eller elektrisk kværn kan du sagtens bruge stødt krydderier. Jeg vil anbefale at dine krydderier ikke er for gamle, da de langsomt mister smagen.
0 kommentarer