og

Lammekebab

af | 16. apr 2021 | Forår, Grill - BBQ, Hovedretter, Lam, Opskrifter

Kebab shawarma

Perfekt og hjemmelavet lamme kebab der smager som en ægte shawarma er skøn til pitabrød og masser af lækkert tilbehør.

I den perfekte lamme kebab opskrift gælder det ofte om at sørge for at kødet får lov at trække natten over i den skønneste kebab marinade.
Lammekødet får en helt utrolig smag når den trækker alt smagen fra disse dejlige krydderier.

Smagen i en lammekebab er uimodståelig og får mig til at tænke på et marked i Grækenland eller Tyrkiet, hvor jeg har smagt de skønneste shawarma kebab tilberedt over grill.
Man kan både komme kødet og tilbehøret i et pitabrød eller fladbrød, hvor man ruller det til en rullekebab.

Marinaden til lammekødet i en kebab er inspireret af det indiske køkken.

Måske du tænker at kebab er fra Mellemøsten?
I virkeligheden er lamme kebab lige så indisk som det spises i Mellemøsten, hvilket er en af grundende til at krydderierne minder meget om det man bruger i en indisk kebab marinade eller for den sags skyld i en deres gryderetter.

Jeg elsker duften af krydderierne fra både det indiske og mellemøstlige køkken, og kværner mine egne, da jeg derved får en langt bedre duft og smag end en færdigkøbt.

Det er ret nemt at lave sin egen krydderiblanding af hele krydderier, som først ristes på en pande for at gøre dem sprøde og udskille smagene. Dernæst kværnes de enten i en morter eller kaffekværn, hvilket er nemt at gøre.
Jeg kan love at smagen er langt mere intens og skøn end den fra supermarkedet.
Man kan købe enkelte rigtig gode færdiglavede krydderiblandinger på nettet eller specialbutikker.

Prøv disse dejlige retter: Grillet Lammekølle // Hjemmelavede Falafler // Grillede Lammespyd

Kebab shawarma

LammeKebab – Hjemmelavet shawarma af lammekød

Perfekt og hjemmelavet lammekebab der smager som en ægte shawarma er skøn til pitabrød og masser af lækkert tilbehør.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grill, Hovedret, Lam
Køkken: Mellemøsten, Indien
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Marinering: 1 day
Samlet tid: 1 day 55 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Kebab

  • 700 – 1000 g. lammekød lammekølle- eller bov eller rester
  • 2 – 3 dl. græsk yoghurt 10%
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. Garam masala
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk. korianderfrø
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. chili pulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 nip safran
  • Peanutolie til stegning

Tilbehør

  • Pitabrød eller fladbrød
  • Yoghurt
  • Mynteblade
  • Spidskål eller salathoved
  • Chilimayonnaise
  • Syltede rødløg
  • Fetaost
  • Tzatziki
  • Agurk
  • Frisk korianderblade

Sådan gør du

Kebab

  • Skær kødet fra benet, som deles i stykker af omkring 2 x 2 cm. Man kan ligeledes bruge lammerester som skæres i tern.
  • Bruger man hele krydderier kommes spidskommen, korianderfrø og kardemommefrø på en pande ved middel varme, hvor de ristes i omkring 10 minutter.
  • Dernæst mortes eller kværnes de i eksempelvis i en kaffekværn.
  • Bland dernæst revet ingefær og hvidløg og alle krydderierne sammen med yoghurten.
  • Vend kødet sammen med yoghurten som stilles til side i minimum 2 timer, men helst natten over for at kødet trækker bedst og får mere smag.
  • Man kan enten grille eller stege det marinerede kød på en pande.
  • Ved grill sættes kødet på bambusspyd eller lignende som først har ligget i vand for at de ikke brænder.
  • Grill kebabspyddene grilles på alle sider indtil de har fået en god farve. Omkring 10 minutter i alt.
  • Steges kødet på panden varmes denne op ved høj varme, hvor kødet steges lidt ad gangen mens det jævnligt vendes.

Noter

Bland yoghurt med fint hakkede mynteblade og smag til med salt.
Varm pitabrødet op og skær et stykke af toppen for at åbne det op.
Snit spidskålet meget fint.
Fyld pitabrødet med kødet, syltede rødløg, spidskål, fetaost, tzatziki, chilimayonnaise og friske korianderblade.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

I denne opskrift på lamme kebab har jeg grillet kødet ved at sætte det på bambusspyd.

Når kødet til kebab grilles får det den lækreste grill smag der passer utrolig godt til krydderierne.
Har man ikke en grill kan kødet uden vanskeligheder steget i mindre portioner på panden og holdes lune i ovnen.
Det er ret vigtigt at det er i små portioner, da kødet pga. marinaden kan koge i stedet for at stege.

Jeg har kommet med mit forslag til tilbehøret hvor noget eksempelvis er den Græske Tzatziki, men man kan selv sammensætte sit eget tilbehør.
Når jeg bruger fint snittet spidskål skyldes det jeg oplever at det giver en lækker smag og sprødhed og desuden mere fylde end salatblade.

Ingredienser til lamme kebab

Ingredienserne til kebab marinaden.

Marinade til kebab og shawarma

Bland krydderier, hvidløg og ingefær med yoghurten.

Marineret lammekød til kebab

Bland kebab marinaden godt sammen med kødet som skal marinere i minimum 2 timer helst natten over.

Kebabspyd på grillen

Sæt kødet på grillspyd og grill dem, eller steg dem på en pande ved hård varme i små portioner.

Grillet shawarma kød

Grill eventuelt padron peber som smager skønt til en pita kebab.

Shawarma og kebab i pita brød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Kari

    Hvis man bruger kold lammekølle fra dagen i forvejen, skal dette så også lægges i yoghurt og steges?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Kari
      Nej det vil jeg ikke gøre, da du derved overtilbereder lammet. Du kan i stedet vende det i lidt af yoghurt marinaden, hvorefter du steger det på en pande ved høj varme. Undlad at kødet er afkølet inden da ved at lade det være i stuetemperatur i en time.
      Jeg håber du på den måde kan bruge dine lammerester :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!