Garam Masala – Indisk blandingskrydderi

af | 13. apr 2012 | Opskrifter, Urter

 

Garam Masala er nok det blandingskrydderi i indisk madlavning, der er mest vigtig og går igen i mange forskellige retter i det indiske køkken. Det er et af hovedbestanddelene i eksempelvis en Madras Curry. Garam Masala vil på dansk eller i Europa være synonym med blandingskrydderiet Karry, da flere af krydderierne man bruger i karry pulver er det samme som i en ægte Garam Masala. Jeg har i mange år selv lavet min egen Garam Masala krydderi, hvilket i virkeligheden er utrolig nem selv, at lave. Desuden dufter og smager en hjemmelavet Garam Masala langt bedre og mere ægte end dem man kan købe i supermarkederne. 

 

Garam Masala - Indisk blandingskrydderi

Garam Masala er et af de blandingskrydderier i indisk madlavning der er mest vigtig og går igen i mange forskellige retter. Garam Masala er lig med karrypulver.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Urter,
Køkken: Indisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 50 g.
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 20 g spidskommen
  • 4 g sorte peberkorn
  • 2 g nelliker
  • 3 g grønne kardemomme kapsler
  • g sorte kardemomme kapsler
  • 3 g tørret ingefær
  • 2 kanelstænger brækket i stykker Forsøg at få ægte kanel i f.eks en asiatisk butik, disse er mere flade og mere aromatiske end dem fra supermarkederne
  • 6 g koriander frø
  • g laurbærblade
  • 2 g muskatblommer
  • 1 tsk. revet muskatnød

Udstyr

  • Morter Reklamelink

Sådan gør du

  • Kom alle krydderierne på nær muskatnødden, på en tør pande og rist dem ved medium varme til de begynder at blive varme og udsende en skøn aromatisk duft i hele køkkenet. Det tager ca. 10 – 1 5 minutter.
  • Pas på, at de ikke bliver sorte.
  • Tryk kardemomme kapslerne og pil frøene ud, som sammen med de øvrige krydderier kommes i en kaffekværn (kan fås ca. kr. 100) eller i morter som køres til pulver.
  • Bland krydderierne godt og kom det i en lufttæt beholder.
  • Garam Masala kan som andre stødte krydderier holde sig i ca. 12 måneder. Krydderiet bliver ikke dårligt, men smagen forsvinder lige så langsomt med tiden.

Noter

Alle krydderierne skal være hele når garam masalaen laves.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boller i Karry som mor laver det | - […] 1 tsk. Garam Masala. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!