Garam Masala – Indisk blandingskrydderi
Garam Masala er nok det blandingskrydderi i indisk madlavning, der er mest vigtig og går igen i mange forskellige retter. Det er et af hovedbestanddelene i ex. Madras Curry, eller bare Karry pulver. Garam Masala er nem selv, at lave og dufter og smager langt bedre end det man kan købe.

Garam Masala - Indisk blandingskrydderi
Garam Masala er et af hovedbestanddelene i ex. Madras Curry, eller bare Karry pulver.
Udskriv
Pin
BedømRet: Opskrift, Urter,
Køkken: Indisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 50 g.
Ingredienser
- 20 g spidskommen
- 4 g sorte peberkorn
- 2 g nelliker
- 3 g grønne kardemomme kapsler
- 4½ g sorte kardemomme kapsler
- 3 g tørret ingefær
- 2 kanelstænger brækket i stykker Forsøg at få ægte kanel i f.eks en asiatisk butik, disse er mere flade og mere aromatiske end dem fra supermarkederne
- 6 g koriander frø
- 1½ g laurbærblade
- 2 g muskatblommer
- 1 tsk. revet muskatnød
Sådan gør du
- Kom alle krydderierne på nær muskatnødden, på en tør pande og rist dem ved medium varme til de begynder at blive varme og udsende en skøn aromatisk duft i hele køkkenet. Det tager ca. 10 – 1 5 minutter.
- Pas på, at de ikke bliver sorte.
- Tryk kardemomme kapslerne og pil frøene ud, som sammen med de øvrige krydderier kommes i en kaffekværn (kan fås ca. kr. 100) eller i morter som køres til pulver.
- Bland krydderierne godt og kom det i en lufttæt beholder.
- Garam Masala kan som andre stødte krydderier holde sig i ca. 12 måneder. Krydderiet bliver ikke dårligt, men smagen forsvinder lige så langsomt med tiden.
Noter
Alle krydderierne er hele.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Pingback:Boller i Karry som mor laver det |