og

Garam Masala – Indisk blandingskrydderi

af | Opskrifter, Urter og krydderier

Opskrift på Garam Masala krydderi

Garam Masala er nok det blandingskrydderi i indisk madlavning, der er mest vigtig og går igen i mange forskellige retter i det indiske køkken. Det er et af hovedbestanddelene i eksempelvis en Madras Curry. Garam Masala vil på dansk eller i Europa være synonym med blandingskrydderiet Karry, da flere af krydderierne man bruger i karry pulver er det samme som i en ægte Garam Masala. Jeg har i mange år selv lavet min egen Garam Masala krydderi, hvilket i virkeligheden er utrolig nem selv, at lave. Desuden dufter og smager en hjemmelavet karry pulver langt bedre og mere ægte end dem man kan købe i supermarkederne. 

Garam Masala – Indisk blandingskrydderi

Garam Masala er et af de blandingskrydderier i indisk madlavning der er mest vigtig og går igen i mange forskellige retter. Garam Masala er lig med karrypulver.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Urter,
Køkken: Indisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 50 g.
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 20 g spidskommen
  • 4 g sorte peberkorn
  • 2 g nelliker
  • 3 g grønne kardemomme kapsler
  • g sorte kardemomme kapsler
  • 3 g tørret ingefær
  • 2 kanelstænger brækket i stykker Forsøg at få ægte kanel i f.eks en asiatisk butik, disse er mere flade og mere aromatiske end dem fra supermarkederne
  • 6 g koriander frø
  • g laurbærblade
  • 2 g muskatblommer
  • 1 tsk. revet muskatnød

Sådan gør du

  • Kom alle krydderierne på nær muskatnødden, på en tør pande og rist dem ved medium varme til de begynder at blive varme og udsende en skøn aromatisk duft i hele køkkenet. Det tager ca. 10 – 1 5 minutter.
  • Pas på, at de ikke bliver sorte.
  • Tryk kardemomme kapslerne og pil frøene ud, som sammen med de øvrige krydderier kommes i en kaffekværn (kan fås ca. kr. 100) eller i morter som køres til pulver.
  • Bland krydderierne godt og kom det i en lufttæt beholder.
  • Garam Masala kan som andre stødte krydderier holde sig i ca. 12 måneder. Krydderiet bliver ikke dårligt, men smagen forsvinder lige så langsomt med tiden.

Noter

Alle krydderierne skal være hele når garam masalaen laves.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boller i Karry som mor laver det | - […] 1 tsk. Garam Masala. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!