Boller i Karry
Boller i Karry er, næsten en dansk nationalret, selv om Stegt Flæsk i 2014 blev kåret som danskernes nationalret. Begge retter smager skønt og bliver også lavet i rigtig mange hjem. Samtidig er de begge utrolig nemme at tilberede og billige at gå til.
Boller i Karry kan både laves helt traditionelt eller spices op, så karryen virkelig smager igennem, men også bliver lidt stærkere. Du kan nedenstående se begge måder, at lave den på, også den mere sunde måde.

Boller i Karry - Traditionel
Ingredienser
Karry sovsen
- 1 hakket løg
- 1 æble skåret i tern
- 2 spsk. karry
- 2 - 4 dl. kogelage fra bollerne
- 1 - 2 dl. mælk
- 2 spsk. mel
- 25 g. smør
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienser i en skål, på nær mælken, som kommes i lidt efter lidt. Såfremt farsen er for sej tilsættes lidt mere mælk.
- Varm en gryde op med vand med et par laurbærblade i til lige under kogepunktet.
- Form farsen til mellemstore boller som koges i 10 minutter, hvorefter de tages op med en hulske. Si dernæst lagen, som gemmes til sovsen.
Karry sovsen
- Varm en gryde op til mellem varme, hvorefter smørret tilsættes.
- Når det er smeltet tilsættes de hakkede løg, som sauteres i et par minutter, hvorefter karryen hældes ved og ristes af, men må ikke brænde på.
- Kom dernæst melet i, som får lov til, at brune lidt, hvorefter mælken lidt efter lidt hældes ved, mens der røres i gryden.
- Afhængig af den ønskede konsistens kommes passende mængde kogelage ved, igen mens der røres. Smag til med salt og peber.
- Ønskes en kraftigere karrysmag, kan karrypulveret blandes med lidt vand og tilsættes saucen senere hen. Blandingen kan også bruges når retten er serveret.
- Kom kødbollerne og æbleternene i sovsen som varmes op.
Noter
I min familie er boller i karry altid et hit, også for de mindste, selv om jeg på et tidspunkt var kommet til, at bruge en mega stærk karry var der ikke noget der hed, at de ikke kunne lide den. Der blev bare bedt om mere vand og mælk for, at skylle karryen ned. Min mor lavede til sidste boller i karry, af kødet fra medisterpølser som hun pressede ud, og klippede af så bollerne bare dumpede ned i kogevandet. Hendes boller i karry, eller nærmere bestemt saucen var den bedste, og jeg er endnu ikke kommet frem til hvordan hun lavede den.
Har du smagt? Butter Chicken en ægte indisk kyllinge ret // Rød Thai Karry // Garam Masala hjemmelavet karry

Boller i Karry - Spicy Metode
Ingredienser
Kødboller
- 500 svinesmåkød
- 1 æg
- 1½ - 2 dl. mælk
- ½ dl. hvedemel
- ½ dl. rasp
- 1 revet løg
- Frisk stk. revet ingefær 4 x 2 cm
- 2 revet fed hvidløg
- 2 tsk. spidskommenpulver
- 1 tsk. Garam Masala
- Salt og peber
Karry sovsen
- 1 hakket løg
- 1 æble skåret i tern
- 2 fed hakket hvidløg
- 2 spsk. karry
- 2 spsk. garam masala
- 2 - 4 dl. kogelage fra bollerne
- 1 - 2 dl. mælk
- 2 - 4 spsk. maizena
- Olie
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienser i en skål, på nær mælken, som kommes i lidt efter lidt.
- Såfremt farsen er for sej tilsættes lidt mere mælk.
- Varm en gryde op med vand med et par laurbærblade i til lige under kogepunktet.
- Form farsen til mellemstore boller som koges i 10 minutter, hvorefter de tages op med en hulske.
- Si dernæst lagen, som gemmes til sovsen.
Sovsen
- Varm en gryde op med olie i op. Hæld de hakkede løg og hvidløg, som sauteres i et par minutter, hvorefter karryen og garam masalaen hældes ved og ristes af, men må ikke brænde på.
- Hæld dernæst mælken i lidt af gangen, hvorefter noget af kogelagen tilsættes.
- Bland maizenaen med kold vand, som lidt af gangen kommes i sovsen indtil den ønskede konsistens er opnået. Husk, at skrue ned for varmen.
- Smag til med salt og peber.
- OBØnskes en kraftigere karrysmag, kan karrypulver blandes med lidt vand og tilsættes saucen.
- Kom kødbollerne i sovsen, som varmes op igen.
- Server retten med gode ris til, mango chutney og evt. et drys frisk hakket koriander over.