Med denne opskrift på Kylling i Karry får du den bedste og mest ægte opskrift på både børn og voksnes favorit ret til ristaffel.
Kylling i karry er utrolig nem at lave og smager af mere og mere, da både sovsen til kyllingen får smag af de skønneste krydderier. Desuden er der alt det lækre tilbehør, som alle børn elsker, og voksne med.
Jeg er selv opvokset med denne traditionelle måske danske ret på karry kylling med den velkendte ristaffel til. Jeg husker så tydeligt når hele bordet var fyldt med en masse skåle med alt muligt lækkert tilbehør i.
Midt på bordet stod enten en gryde eller en skål med den mest vidunderlige karry ret med kylling ret i.
Når børn får lov at vælge deres favorit tilbehør til ris taffel med kylling i karry fra de forskellige skåle går det lige pludselig meget nemmere med at spise. Jeg husker meget tydeligt det var sjovere da jeg var barn.
De bedste ingredienser jeg elskede at få ovenpå en portion karrysovs med kylling var og er stadig rosiner og bananer og kokosmel, og en stor skefuld mangochutney til.
Prøv også disse skønne indiske retter: Hokkaido Chutney // Boller i Karry // Dal Indisk Karryret med Linser // Butter Chicken
Kylling i Karry Utrolig nem og lækker opskrift på Karry Kylling
Ingredienser
Kylling i Karry
- 1 hel kylling
- salt
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- ½ dl. rapsolie
- 2 tsk. revet frisk ingefær
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt kardemommen
- ½ tsk. stødt fennikel
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. karry eksempelvis fra Mill & Mortar eller Cp44
- 3 dl. hønsefond
- 2½ dl. kokosmælk eller mælk
- Salt og peber
Ris
- 6 dl. vand
- 1 spsk. fint salt
- 3 dl. brune ris
- 1 spsk. smør
Tilbehør
- Forårsløg
- 1 æble
- 1 banan
- 1 mango
- 1 mangochutney
- 1½ dl. rosiner
- 1½ dl. cashew nødder
- Frisk koriander
- 2 stk Naan brød
Sådan gør du
Kylling i Karry
- Rens og parter kyllingen, så man får overlår, lår, vinge, og 6 stykker fra resten.
- Drys kyllingestykkerne med salt på begge sider.
- Fjern skallen fra hvidløg og løg, og skær begge i små tern.
- Varm en gryde op kom olien i og brun kyllingestykkerne på begge sider, hvorefter de tages op af gryden.
- Skru ned for varmen til under middel, tilsæt eventuelt mere olie, og kom løg og hvidløg i gryden, hvor det sauterer i 5 minutter uden at tage for meget farve.
- Tilsæt dernæst alle krydderier og rør godt rundt i det
- Hæld hønsefond og kokosmælk i, og placer alle de brunede kyllingestykker i karrysovsen.
- Læg låg på gryden og lad det simre i 45 – 60 minutter.
- Smag karrysovsen til med salt og peber.
Ris
- Kom vandet i en gryde sammen med saltet og kog det op.
- I mens skylles risene grundigt under rindende vand.
- Når vandet koger kommes risene i, og låget placeres på gryden.
- Skru helt ned til svag varme og kog risene i 35 minutter.
- Inden servering kommes smørret i.
Tilbehør
- Skyl og skær toppen af forårsløgene. Opvarm en pande med lidt olie i.
- Sauter forårsløgene et par minutter på hver side, og del dem.
- Skyl korianderen og fjern bladene fra stilken, som gemmes til anretning.
- Skyl æblet, og skær det ud i mindre tern, og kom dem i en skål.
- Fjern skrallen fra bananen som skæres i skiver og kom dem i en skål.
- Skyl mangoen, som skrælles. Skær dernæst på langs ind mod stenen, hvorefter man kan skære skiverne løse fra stenen. Skær dernæst mangoskiverne i tern, og kom dem i en skål..
- Kom mangochutney, cashewnødder og rosiner i hver sin skål.
- Varm naan brødene op som beskrevet på pakken.
- Kom friske koriander blade ovenpå risene og selve retten.
Noter
Opskrift på Kylling i Karry
I dag har jeg udvidet ristaffel tilbehøret til Kylling i Karry som ristaffel med lidt flere ingredienser for at få flere smage til retten. Noget af det andet tilbehør jeg i dag bruger er cashewnødder for at give retten noget mere knas og de i dag traditionelle æbler. Dette var ikke noget vi brugte da jeg var barn. Men i dag jeg elsker når æblerne er lidt syrlige, da det passer utrolig godt til karryen.
Jeg har aldrig helt sluppet retten siden jeg var barn, og da jeg satte mig for at genopfinde den igen var det med flere ægte indiske karry krydderier i karry sovsen.
Karrysovsen bliver derfor utrolig lækker aromatisk og dejlig cremet på grund af krydderierne og kokosmælken.
De krydderier jeg har brugt i kylling i karry er eksempelvis spidskommen, kardemomme, koriander og fennikel. Derudover har jeg brugt en smule Garam Masala, som er et indisk blandingskrydderi der minder om karry. Jeg har desuden tilsat en rigtig god karry og lidt gurkemeje for at give retten en dybere og lækre smag.
Jeg valgte at partere en hel kylling fremfor at bruge kyllingebryster, som kan nemmere bruges hvis denne karryret skal være færdig på omkring 30 minutter.
Fordelen med en hel kylling med ben er at det giver en helt anden og langt bedre smag til karrysovsen end ved at bruge den rene kød.
Herhjemme elsker vi at spise kylling hvor stykkerne er fra en hel kylling, og hvor man til denne ret gerne må bruge fingrene. I min verden er det en ægte skøn kylling i karry.
Karry med kylling er i sig selv en utrolig flot ret. Jeg synes at friske koriander blade passer godt til retten.
Stil alle de små skåle med det lækre tilbehør på bordet sammen med kylling i karry retten.
0 kommentarer