og

Frikadeller i Airfryer

af | Airfryer, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød

Frikadeller i airfryer

Frikadeller i airfryer er både meget nemt og en fedtfattig måde at lave sunde klassiske frikadeller på.

Klassiske frikadeller er nationalspise og noget rigtig mange af os ofte laver, og steger på panden. Når de tilberedes på panden, er man nødt til at bruge fedtstof som olie, smør eller margarine. Uden det bliver de brankede og brændte. Desuden kommer køkkenet til at lugte af stegeos. 

Airfryer kan noget som andre køkkenmaskiner ikke kan. Især når det drejer som aftensmad i hverdagen, hvor tingene gerne må være nemme. Derfor er den ret god, når der laves almindelige lækre frikadeller. Derudover er det ikke nødvendigt med fedtstoffet, som man derved undgår og får en sundere version af dem.

Sådan laver man frikadeller i airfryer

Der er stor forskel på frikadelle opskrifter, men min er ret klassisk. Jeg bruger altid halv mel og rasp eller havregryn. Man kan også bruge rugmel i stedet for. En af de ting jeg ofte tilsætter til farsen er revne rodfrugter. Det kan være gulerødder, pastinak, persillerod eller knoldselleri. Revne rodfrugter giver både mere fylde og smag til frikadellerne. Dermed får man mere ud af en portion fars.

Prøv også: Kartofler i Airfryer

Sådan laver man frikadeller i airfryer

Frikadeller i Airfryer

Fedtfattig lækker opskrift på frikadeller i airfryer med tid og fremgangsmåde.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Airfryer, Opskrift, Hovedret, Svinekød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 16 stk.
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. kalv og flæsk eller rent flæsk
  • 1 stk. revet løg
  • 1 stk. æg
  • ½ dl. rasp
  • ½ dl. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 100 – 200 g. revne rodfrugter som gulerødder, pastinak, persillerod Kan udelades
  • Salt og peber

Udstyr

Sådan gør du

  • Kom farsen i en skål og tilsæt det revne løg.
  • Tilsæt dernæst æg, rasp og hvedemel og rør det sammen.
  • Hæld dernæst mælken i lidt ad gangen mens du rører rundt.
  • Smag til med salt og peber
  • Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, hvor den skal sætte sig.
  • Form dernæst frikadellerne, hvor du får omkring 12 – 16 stk. i alt.
  • Sæt airfryeren til 180 grader, og placer de formede frikadeller i din airfryer kurv som sættes i airfryeren.
  • Tilbered dem i 15 – 20 minutter, hvorefter de vendes og tilberedes yderligere 15 – 20 minutter.

Noter

Tilberedte frikadeller i airfryer kan holde sig på køl i en lille uges tid.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Airfryer kurv med frikadeller

Frikadeller i airfryer tid

Når den formede fars skal tilberedes i airfryeren til frikadeller, tager det ikke lang tid. Samtidig skal du ikke stå og holde med panden, og køkkenet kommer ikke til at lugte af stegeos. Almindelig størrelse frikadeller skal have omkring 20 minutter på hver side i airfryeren. Dog er der forskel på airfryere så husk, at tjekke frikadellerne ind i mellem.

Tips til opskriften

  • Du kan bruge kalv og flæsk, eller udelukkende flæsk.
  • Tilberedte frikadeller i airfryer kan holde sig på køl i en lille uges tid.
  • De kan godt opvarmes igen ved lav varme ca. 80 grader i airfryeren eller mikroovnen.
  • Kolde frikadeller er perfekte til madpakken, ovenpå et stykke rugbrød.

Hjemmelavede frikadeller

Tilbehør til frikadeller i airfryer

Jeg elsker kogte kartofler og grøntsager til dem. Lidt surt som syltede asier eller syltede rødbeder er altid kærkomment. En klassiker er stuvet Spidskål som virkelig er skønt, eller Varm Kartoffelsalat.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!