og

Kartofler i Airfryer

af | Airfryer, Opskrifter, Tilbehør

Kartofler i airfryer opskrift

Kartofler i Airfryer er en dejlig nem og hurtig opskrift, at få de sprødeste kartofler på.

Airfryer er nok den mest perfekte og hurtigste måde, at bruge små kartofler med skræl på. De får en skøn sprød overflade når de steges i en airfryer. Denne er ligeledes mere energivenlig end den traditionelle ovn, og du kan samtidig spare på olien.

Der findes rigtig mange slags airfryer eller actifry, store og små og med både et eller to kamre. Denne slags mini varmluftsfriture er simpelthen geniale og nemme at betjene.

Opskrift på Kartofler i Airfryer

I min opskrift på hele kartofler i airfryer har jeg brugt små uskrællede, men rengjorte kartofler. De fås ofte i poser af omkring 600 g. som passer til en familie på 4 personer. Måske du skal have flere hvis du har teenagere derhjemme. Når man bruge kartofler med skræl synes jeg at man får de bedste sprødeste kartofler.

Udover kartoflerne har jeg kun brugt lidt olie og salt. Du kan eventuelt tilsætte krydderier eller krydderurter som paprika, timian, rosmarin og andre ting. Alt sammen giver det hele en lækker smag.

Når man laver kartofler i airfryer er tiden omkring 30 minutter. Dette er lidt kortere end i en ovn med over og undervarme.

Prøv også: Frikadeller i Airfryer // Hasselback Kartofler

Opskrift på sprøde kartofler i airfryer

Kartofler i airfryer – Nem opskrift på små sprøde kartofler

Airfryer opskrift på sprøde kartofler er dejlig nem og hurtig.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 600 g. små kartofler
  • 2 – 3 spsk. rapsolie
  • 2 tsk. flagesalt

Udstyr

Sådan gør du

  • Skyl og rens kartoflerne for øjne.
  • Dup dem tørre.
  • Kom dem i en skål og hæld olien ved. Ryst dem godt så de alle dækkes af olien.
  • Drys dem med salt.
  • Tænd din airfryer på 200 grader.
  • Kom kartoflerne i airfryeren og steg dem i ca. 30 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
  • Efter 15 minutter rystes de.
  • Tag dem op af airfryeren og server dem.

Noter

Som alternativt kan der sammen med salt drysses med tørret timian, rosmarin, paprika eller røget paprika.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Tips til sprøde kartofler

  • Du kan med fordel drysse kartoflerne med forskellige tørrede krydderurter eller krydderier der passer til kartofler.
  • Brug en olie som kan tåle høj varme, solsikke eller rapsolie.
  • Kartoflerne kan nemt opvarmes igen i mikroovnen.

Airfryer kurv

Har du ikke en airfryer kan du sagtens lave små sprøde kartofler i ovnen. Sæt denne til omkring 200 grader, og kom kartoflerne som er vendt i olie i et ildfast fad. Drys med salt og eventuelt krydderurter eller krydderier.

Tilbered dem i omkring 40 minutter indtil de er gyldne og sprøde.

Serveringsforslag

Server de sprøde airfryer kartofler til Svinekotelet med Ben // Wienerschnitzel // T-Bone Steak

Opskrift på sprøde kartofler i airfryer

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!