Wienerschnitzel
Wienerschnitzel med en dreng er måske ikke den høje gastronomi, men en lækker “klassiker” der altid glider ned.
Hvor kommer “en dreng” egentlig fra, citronskiven med ansjos, kapers og revet peberrod? Jeg har søgt, men har ikke fundet hvor udtrykket stammer fra. Ved du det?
Jeg serverede disse ret store kalveschnitzler med brasede kartofler og en ærtepuré til, og selvfølgelig en dreng med masser af ekstra kapers, ansjoser og peberrod. Wienerschnitzlen blev vendt i pankorasp, som giver en lettere sprødhed.
Ingredienser:
- 4 kalveschnitzler.
- Pankorasp eller almindeligt rasp.
- Mel.
- Æg.
- 2 citroner skåret i tykke skiver.
- 4 – 8 hele ansjoser.
- Hele kapers.
- Revet peberrod.
- 1 pose ærter.
- 1 økologisk citron.
- 1 kg kartofler.
Fremgangsmåde:
- Brasede kartofler: Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og skær dem derefter i tern. Eller bare brug rester fra dagen før. Steg dem i smør eller margarine på en pande.
- Ærtepuré: Kog ærterne møre og blend dem efterfølgende til en ønsket puré. Smag til med salt og peber. Brug et juliennejern til, at skrælle tynde strimler citronskrald af en økologisk citron. Skrællerne lægges ovenpå ærtepuréen.
- En Dreng: Skær firer tykke skiver citron ud af citronerne. Placer ansjos, kapers og revet peberrod ovenpå. Drengen placeres ved anretning ovenpå wienerschnitzlen.
- Wienerschnitzlen: Hvis schnitzlerne er mere end ½ cm tykke bankes de tyndere. Vend schnitzlen i mel, dernæst i pisket æg og til sidst i pankorasp eller almindelig rasp. Steg dem på en pande ved middel varme i smør og lidt olie. De skal ca. have 3 minutter på hver side. Meget afhængig af tykkelsen.
Anretning: F.eks. som nedenstående billede. Velbekomme.
Kommentarer
Wienerschnitzel — Ingen kommentarer