Wienerschnitzel med en dreng er måske ikke den høje gastronomi, men en lækker “klassiker” der altid glider ned.
Hvor kommer “en dreng” egentlig fra, citronskiven med ansjos, kapers og revet peberrod? Jeg har søgt, men har ikke fundet hvor udtrykket stammer fra. Ved du det? Selve wienterschnitzel stammer som navnet siger fra Wien, men stammer muligvis fra det nordlige Italien.
Jeg serverede disse ret store kalveschnitzler med brasede kartofler og en ærtepuré til, og selvfølgelig en dreng med masser af ekstra kapers, ansjoser og peberrod. Wienerschnitzlen blev vendt i pankorasp, som giver en lettere sprødhed.
Prøv Også: Klassikeren Stegt Flæsk med Persille Sovs // Braiseret Lammeskank ægte simremad // Laks med sprød Crust
Wienerschnitzel
Ingredienser
- 4 kalveschnitzler
- Pankorasp eller almindeligt rasp
- Mel
- Æg
- 2 citroner skåret i tykke skiver
- 4 - 8 hele ansjoser
- Hele kapers
- Revet peberrod
- 1 pose ærter
- 1 økologisk citron
- 1 kg kartofler
Sådan gør du
Brasede kartofler
- Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og skær dem derefter i tern. Eller bare brug rester fra dagen før.
- Steg dem i smør eller margarine på en pande indtil de er sprøde.
Ærtepuré
- Kog ærterne møre og blend dem efterfølgende til en puré. Tilsæt evt. mere kogelage.
- Smag til med salt og peber.
- Brug et juliennejern til, at skrælle tynde strimler citronskrald af en økologisk citron. Skrællerne lægges ovenpå ærtepuréen.
Wienerschnitzlen
- Hvis schnitzlerne er mere end ½ cm tykke bankes de tyndere.
- Vend schnitzlen i mel, dernæst i pisket æg og til sidst i pankorasp eller almindelig rasp. Steg dem på en pande ved middel varme i smør og lidt olie.
- De skal ca. have 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
- Skær firer tykke skiver citron ud af citronerne.
- Placer ansjos, kapers og revet peberrod ovenpå.
- Drengen placeres ved anretning ovenpå wienerschnitzlen.
Noter
Anretning: F.eks. som nedenstående billede. Velbekomme.
0 kommentarer