Wienerschnitzel

af | 15. maj 2013 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Wienerschnitzel med en dreng er måske ikke den høje gastronomi, men en lækker “klassiker” der altid glider ned.
Hvor kommer “en dreng” egentlig fra, citronskiven med ansjos, kapers og revet peberrod? Jeg har søgt, men har ikke fundet hvor udtrykket stammer fra. Ved du det? Selve wienterschnitzel stammer som navnet siger fra Wien, men stammer muligvis fra det nordlige Italien.

Jeg serverede disse ret store kalveschnitzler med brasede kartofler og en ærtepuré til, og selvfølgelig en dreng med masser af ekstra kapers, ansjoser og peberrod. Wienerschnitzlen blev vendt i pankorasp, som giver en lettere sprødhed.

 

Wienerschnitzel

 

Prøv Også: Klassikeren Stegt Flæsk med Persille Sovs // Braiseret Lammeskank ægte simremad // Laks med sprød Crust

 

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel med en dreng er måske ikke den høje gastronomi, men en lækker “klassiker” der altid glider ned
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Kalvekød, Svinekød, Grøntsager
Køkken: Østrig, Wien
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 kalveschnitzler
  • Pankorasp eller almindeligt rasp
  • Mel
  • Æg
  • 2 citroner skåret i tykke skiver
  • 4 - 8 hele ansjoser
  • Hele kapers
  • Revet peberrod
  • 1 pose ærter
  • 1 økologisk citron
  • 1 kg kartofler

Sådan gør du

Brasede kartofler

  • Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og skær dem derefter i tern. Eller bare brug rester fra dagen før.
  • Steg dem i smør eller margarine på en pande indtil de er sprøde.

Ærtepuré

  • Kog ærterne møre og blend dem efterfølgende til en puré. Tilsæt evt. mere kogelage.
  • Smag til med salt og peber.
  • Brug et juliennejern til, at skrælle tynde strimler citronskrald af en økologisk citron. Skrællerne lægges ovenpå ærtepuréen.

Wienerschnitzlen

  • Hvis schnitzlerne er mere end ½ cm tykke bankes de tyndere.
  • Vend schnitzlen i mel, dernæst i pisket æg og til sidst i pankorasp eller almindelig rasp. Steg dem på en pande ved middel varme i smør og lidt olie.
  • De skal ca. have 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
  • Skær firer tykke skiver citron ud af citronerne.
  • Placer ansjos, kapers og revet peberrod ovenpå.
  • Drengen placeres ved anretning ovenpå wienerschnitzlen.

Noter

Placer "drengen" ovenpå wienerschnitzel ved anretning.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Anretning: F.eks. som nedenstående billede. Velbekomme.

Wienerschnitzel med dreng

 

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!