Laks med Crust

af | 12. jan 2018 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

Denne lakseopskrift har jeg skrevet til det forgangne Fiskeavis som desværre ikke længere eksisterer. Jeg har ændret i den oprindelige opskrift, da det i denne var med ørred og lidt andre metoder.
I denne er det laksefileter med en sprød crust på toppen, serveret med en italiensk inspireret perlespelt til.
Da det fortsat er sæson for grønkål har jeg drysset retten med sprød grønkål, både for noget knas og det sunde.

Retten er stor nok til en hovedret.

Laks med crust

Laks med en sprød overflade gør retten rigtig lækker.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Forb. tid: 34 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 19 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Laks

Crust

  • 2 spsk. Rasp
  • Skal fra en citron
  • 1 spsk. Oregano
  • 1 fed Knust hvidløg
  • 2 spsk. Revet parmesanost

Italiensk perlespelt

  • 4 dl. perlespelt
  • 8 dl. hønsefond
  • 1 dl. Marsala
  • 2 spsk. Smør
  • 2 spsk. Gorgonzola
  • 2 spsk. Revet parmesanost
  • 2 tsk. Salt

Sprød grønkål

  • 400 g. frisk grønkål
  • ½ dl. Olivenolie
  • 2 tsk. Groft havsalt

Sådan gør du

Crust

  • Bland alle ingredienser godt sammen. Kør det evt. igennem en minihakker.

Italiensk perlespelt

  • Kom perlespelt, hønsefond eller vand og salt i en gryde. Lad det koge op ved højt blus under låg. Skru ned på lavt blus, og lad det simre i 20 minutter.
  • Tag låget af gryden, og lad den sidste væde fordampe.
  • Tilsæt marsalen, som simrer i 1 minut.
  • Tilsæt smørret og gorgonzolaen, rør i spelten indtil smørret og gorgonzolaen er smeltet.
  • Inden servering tilsættes parmesanosten.

Sprød grønkål

  • Skyl grønkålen. Såfremt de er hele skæres stokken af, og bladene rives i mindre stykker
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Drys olivenolien over og bland det godt sammen.
  • Stil dem i en ovn ved ca. 150 grader i ca. 10 - 20 minutter. MEN, hold godt øje med, at de ikke bliver sorte, og vend dem undervejs.
  • Når de er færdige hældes de i et fad og drysses med salt.

Bagt Laks med Crust

  • Fjern skindet fra laksefileten, som skæres i fileter af ca. 4 cm. brede.
  • Salt laksefileten 1 time før tilberedning. Dup dernæst laksefileterne for salt.
  • Smør laksefileterne med olivenolie.
  • Drys crusten over fileterne.
  • Placer dem i et ildfast fad.
  • Stil dem i en varm ovn ved 180 grader i ca. 10 - 15 minutter.
  • Inden servering rives frisk parmesanost og evt. lidt tørret æggeblomme over laksefileterne.

Anretning

  • Fordel den italienske perlespelt på tallerkner, hvor laksefileterne placeres. Kom til sidst sprød grønkål ovenpå.

Noter

Man kan evt. udskfite perlespelten med pasta.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Laksefileterne kan også tilberedes på enten kul eller gasgrill ved, at følge instruktionen i opskriften.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.