og

Lakseside på Grill med nødder og krydderurter

af | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Påske

Hel grillet lakseside

En hel lakseside grill med masser af skønne krydderurter og knasende nødder ovenpå er en nem måde at lave laks på.

Vi er stor fan af laks, hvor en hel eller halv lakseside er utrolig nem at selv at lave. Den kan nemt tilberedes på grillen eller i ovnen, hvis man ikke har en grill.

Fordelen med grill er at fisken efter min mening får en ekstra god smag pga. den røg der tilføres fra grillen.

Grillet laks kan måske få dig til at tro at skindet eller kødet vil sætte sig fast på risten. Med få tips om at grille fisk som jeg beskriver lige undersætter skindet sig ikke fast, eller for den sags skyld kødet på grillristen.

Sådan grilles en lakseside

Når laksesiden tages ud af køleskabet, er det altid vigtig at salte den for at kødet trækker sig sammen og væden trækkes ud. På den måde er laksen mere fast og nemmere at grille. Dernæst tørres skindsiden for fugt, og pensles med neutral olie. Grillristen smøres ligeledes med olie. På denne måde sikrer du at skindet ikke sætter sig fast.

En vigtig ting er ligeledes at lade laksesiden grille i 10 – 15 minutter før du løfter den. Jeg tilbereder ofte fisk på grillen, hvor jeg ikke vender den undervejs, da kødsiden nok skal blive tilberedt. Princippet er lige som en ovn, når man lægger låget på grillen.

Jeg lader altid skindet sidde på fisken uanset hvilken det er når jeg griller fisk. Grunden er som jeg har beskrevet, at den ikke sætter sig fast på grillristen.  

Når man skal finde ud af om laksesiden er færdig bruges en kødnål. Stik den ned i kødet og dernæst på læben. Er den varm er fisken færdig. Dette kan gøres efter 15 minutter.

Prøv også disse opskrifter: Laks med sprød crust // Grillet Fiskespyd // Havkat på grill med parmaskinke

Hel grillet lakseside

Grillet lakseside med krydderurter og nødder

En hel grillet lakseside med masser af skønne krydderurter og knasende nødder.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Grill, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. lakseside eller stor hale
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt citronmelisse
  • 2 dl. nødder som pekan cashew, paranødder eller andre nødder
  • Olivenolie olie
  • 1 stk. citron
  • Salt og peber
  • Neutral olie

Sådan gør du

  • Tag laksesiden ud af køleskabet og soigner den.
  • Fjern eventuelle ben man kan mærke når man lader en hånd løbe over kødet.
  • Drys kødsiden med salt og lad den trække i en time.
  • Tør saltet af med et stykke køkkenrulle.
  • Hak dild, purløg og de nødder du vil bruge.
  • Bland det sammen.
  • Smør laksens skindside med neutral olie.
  • Pensl kødsiden med olivenolie og saften fra citronen.
  • Drys laksen med krydderurter og nøddeblandingen.
  • Varm en grill op til middelhøj varme og smør risten med neutral olie.
  • Placer laksesiden indirekte og lad den grille i omkring 20 minutter.
  • Tjek om den er klar ved at stikke en kødnål i kødet, som dernæst placeres på dine læber. Er kødnålen varm er laksen varm.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tips til opskriften

I min opskrift på grillet lakseside har jeg brugt dild og citronmelisse samt hakkede pekannødder. Du kan vælge de krydderurter du holder mest af. Purløg eller løvstikke kunne også være et godt alternativ.

Du kan ligeledes bruge de nødder du har i køkkenskabet. Jeg har hakket dem med en kniv, så nogle stykker er grove og andre fine, hvilket giver en god struktur til fisken.

Tilbehør til opskriften

Server eksempelvis en fyldig salat som denne Linsesalat til retten eller forskellig grillede sommergrøntsager som i denne HER opskrift.

Grillet laksehale

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Niels

    Hej
    Denne opskrift kan også sagtens bruges på andre fisketyper – eks.vis kulmule. 😉

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Niels
      Tak for tippet 👍.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Gudrun Løkke

    5 stars
    Jeg har prøver opskriften i går med en urteblanding af storbladet persille, citronmelisse og mandler . Det hele på grillen, sammen med grillede gulerødder, squash og spidskål. Det blev bare super. Dertil kogte mini kartofler vendt i en pesto af persille, citronmelisse, mandler, ost etc.
    Laksen har fået en rigtig god konsistens efter den er blevet saltet.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Gudrun
      Lyder så lækkert det du har kommet på laksen og dit tilbehør, og dejligt at læse det blev godt.
      Jeg elsker kartofler vendt i pesto 😊.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!