Lakseside på Grill med nødder og krydderurter
En hel lakseside grill med masser af skønne krydderurter og knasende nødder ovenpå er en nem måde at lave laks på.
Vi er stor fan af laks, hvor en hel eller halv lakseside er utrolig nem at selv at lave. Den kan nemt tilberedes på grillen eller i ovnen, hvis man ikke har en grill.
Fordelen med grill er at fisken efter min mening får en ekstra god smag pga. den røg der tilføres fra grillen.
Grillet laks kan måske få dig til at tro at skindet eller kødet vil sætte sig fast på risten. Med få tips om at grille fisk som jeg beskriver lige undersætter skindet sig ikke fast, eller for den sags skyld kødet på grillristen.
Sådan grilles en lakseside
Når laksesiden tages ud af køleskabet, er det altid vigtig at salte den for at kødet trækker sig sammen og væden trækkes ud. På den måde er laksen mere fast og nemmere at grille. Dernæst tørres skindsiden for fugt, og pensles med neutral olie. Grillristen smøres ligeledes med olie. På denne måde sikrer du at skindet ikke sætter sig fast.
En vigtig ting er ligeledes at lade laksesiden grille i 10 – 15 minutter før du løfter den. Jeg tilbereder ofte fisk på grillen, hvor jeg ikke vender den undervejs, da kødsiden nok skal blive tilberedt. Princippet er lige som en ovn, når man lægger låget på grillen.
Jeg lader altid skindet sidde på fisken uanset hvilken det er når jeg griller fisk. Grunden er som jeg har beskrevet, at den ikke sætter sig fast på grillristen.
Når man skal finde ud af om laksesiden er færdig bruges en kødnål. Stik den ned i kødet og dernæst på læben. Er den varm er fisken færdig. Dette kan gøres efter 15 minutter.
Prøv også disse opskrifter: Laks med sprød crust // Grillet Fiskespyd // Havkat på grill med parmaskinke
Grillet lakseside med krydderurter og nødder
En hel grillet lakseside med masser af skønne krydderurter og knasende nødder.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Grill, Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4
Ingredients
- 1 stk. lakseside eller stor hale
- 1 bundt dild
- 1 bundt citronmelisse
- 2 dl. nødder som pekan cashew, paranødder eller andre nødder
- Olivenolie olie
- 1 stk. citron
- Salt og peber
- Neutral olie
Udstyr
Instructions
- Tag laksesiden ud af køleskabet og soigner den.
- Fjern eventuelle ben man kan mærke når man lader en hånd løbe over kødet.
- Drys kødsiden med salt og lad den trække i en time.
- Tør saltet af med et stykke køkkenrulle.
- Hak dild, purløg og de nødder du vil bruge.
- Bland det sammen.
- Smør laksens skindside med neutral olie.
- Pensl kødsiden med olivenolie og saften fra citronen.
- Drys laksen med krydderurter og nøddeblandingen.
- Varm en grill op til middelhøj varme og smør risten med neutral olie.
- Placer laksesiden indirekte og lad den grille i omkring 20 minutter.
- Tjek om den er klar ved at stikke en kødnål i kødet, som dernæst placeres på dine læber. Er kødnålen varm er laksen varm.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
I min opskrift på grillet lakseside har jeg brugt dild og citronmelisse samt hakkede pekannødder. Du kan vælge de krydderurter du holder mest af. Purløg eller løvstikke kunne også være et godt alternativ.
Du kan ligeledes bruge de nødder du har i køkkenskabet. Jeg har hakket dem med en kniv, så nogle stykker er grove og andre fine, hvilket giver en god struktur til fisken.
Tilbehør til opskriften
Server eksempelvis en fyldig salat som denne Linsesalat til retten eller forskellig grillede sommergrøntsager som i denne HER opskrift.
Hej
Denne opskrift kan også sagtens bruges på andre fisketyper – eks.vis kulmule. 😉
Hej Niels
Tak for tippet 👍.
Bedste hilsner
Søren
Jeg har prøver opskriften i går med en urteblanding af storbladet persille, citronmelisse og mandler . Det hele på grillen, sammen med grillede gulerødder, squash og spidskål. Det blev bare super. Dertil kogte mini kartofler vendt i en pesto af persille, citronmelisse, mandler, ost etc.
Laksen har fået en rigtig god konsistens efter den er blevet saltet.
Hej Gudrun
Lyder så lækkert det du har kommet på laksen og dit tilbehør, og dejligt at læse det blev godt.
Jeg elsker kartofler vendt i pesto 😊.
Bedste hilsner
Søren