Grillet Havkat med parmaskine
Grillet havkat med parmaskinke rundt om, og fyldt med frisk bronzefennikel er en super lækker måde, at grille sin fisk på. Serveret med nye små danske kartofler, og nye grønne og hvide asparges der også har fået en tur på grillen bliver det en skøn ret. Jeg kunne ikke modstå, at købe et par auberginer der blev skåret i skiver og ligeledes smidt på grillen, hvilket jeg synes passede fantastisk godt sammen med den grillede havkat. Det hele blev serveret med en lækker spansk Romesco Sauce, som passer super godt til den grillede havkat, kartofler og grøntsagerne.
Prøv også disse opskrifter: Grillet Laks // Grillet Havtaske // Grillet Krokodille Hale
Grillet Havkat med parmaskinke
Grillet havkat med parmaskinke rundt om, og fyldt med frisk bronzefennikel er en super lækker måde, at grille sin fisk på.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Fisk, Hovedret, Asparges,, Grill
Køkken: Dansk, Italiensk, Spansk
Antal: 4
Ingredienser
- 4 stk. havkat fileter
- 4 stk parmaskinke
- 1 buket bronzefennikel eller dild
- Olivenolie
- 400 – 500 g. nye små kartofler
- Løvstikke kan udelades
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt hvide asparges
- 2 stk. aubergine
- Romesco sauce
Udstyr
Sådan gør du
- Smør havkat fileterne med lidt olivenolie og drys dem med salt.
- Grovhak bronzefennikelen og dæk oversiden af fileten med bronzefennikelen.
- Vikl parmaskinken rundt om fileterne.
- Vask kartoflerne, aspargeserne og auberginerne.
- Knæk de grønne aspargeser ved roden.
- Skræl de hvide aspargeser, og skær enderne af.
- Auberginerne skæres i skiver.
- Smør aspargeserne og aubergineskiverne med olie og drys dem med salt.
- Kog en gryde op med vand med rigeligt salt og løvstikke i. Kom kartoflerne i og kog dem i 15 minutter. Hæld vandet fra.
- Smør havkat fileterne med neutral olie, og gør det samme med grillristen.
- Grill havkatfileterne over direkte varme i nogle sekunder, hvorefter de færdig grilles over indirekte i ca. 10 minutter. Brug en kødnål ved, at stikke den ned i midten af fileten, og dernæst på læben. Er nålen varm, ikke brændende er de færdige.
- I mellemtiden grilles de grønne og hvide asparges i nogle minutter over direkte mens de hele tiden vendes.
- Aspargesskiverne grilles ligeledes over direkte varme i nogle få minutter pr. side.
- Læg grøntsagerne til side på grillen.
- Server havkatfileterne og grøntsagerne med en utrolig spændende og smagfuld romesco sauce.
Noter
Romesco saucen kan tilberedes et par dage i forvejen, da den uden problemer holder mindst en uge i køleskabet, og kan bruges som sauce til andre retter.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Følger du med på bloggen har du måske fundet ud af, at det ikke er første gang jeg skriver om havkat eller havtaske. Og det er to forskellige fisk, men begge faste og meget smagfulde i kødet, og derfor super gode til grillen. Når man griller fisk er det nemmere når fisken er fast i kødet som havkat. Andre fiskearter kan være svære at håndterer direkte på grillristen, da kødet kan falde fra hinanden. Man kan købe et grillnet når man griller fisk, som gør at fisken placeres mellem to net og derved holdes på plads.
En af de tidligere opskrifter jeg har lavet er Stegt Havkat med Ølsauce og æbler, som er udtaget i en konkurrence hos Ost & Ko.
Jeg er tidligere blevet spurgt om det var kylling pga. havkattens struktur i kødet, hvilket bør få en ikke fiskespiser til, at hoppe med om bord.
Da jeg havde gang i grillen valgte jeg, at tilberede alle grøntsagerne på denne, på nær de nye små kartofler som blev kogt møre sammen med løvstikke, der giver en virkelig god smag til dem. Havde jeg ikke haft Romesco Saucen til kartoflerne var de blevet vendt med lidt smør.
Havkat fileterne med parmaskinken kan også steges på panden ved middel varme, hvis man ikke har en grill.
Server den grillede havkat med de grillede grøntsager og kartofler til. Romesco saucen passer perfekt til fisken.
0 kommentarer