Grillet Havkat med parmaskine

af | 8. jun 2018 | BBQ/Grill, Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

Grillet havkat med parmaskinke rundt om, og fyldt med frisk bronzefennikel er en super lækker måde, at grille sin fisk på. Serveret med nye små danske kartofler, og nye grønne og hvide asparges der også har fået en tur på grillen bliver det en skøn ret. Jeg kunne ikke modstå, at købe et par auberginer der blev skåret i skiver og ligeledes smidt på grillen, hvilket jeg synes passede fantastisk godt sammen med den grillede havtaske. Det hele blev serveret med en lækker spansk Romesco Sauce, som passer super godt til den grillede havkat, kartofler og grøntsagerne.

 

Grillet Havkat med parmaskinke

Grillet havkat med parmaskinke rundt om, og fyldt med frisk bronzefennikel er en super lækker måde, at grille sin fisk på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Hovedret, Asparges,, Grill
Køkken: Dansk, Italiensk, Spansk
Forb. tid: 22 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 37 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. havkat fileter
  • 4 stk parmaskinke
  • 1 buket bronzefennikel eller dild
  • Olivenolie
  • 400 - 500 g. nye små kartofler
  • Løvstikke kan udelades
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt hvide asparges
  • 2 stk. aubergine
  • Romesco sauce

Sådan gør du

  • Smør havkat fileterne med lidt olivenolie og drys dem med salt.
  • Grovhak bronzefennikelen og dæk oversiden af fileten med bronzefennikelen.
  • Vikl parmaskinken rundt om fileterne.
  • Vask kartoflerne, aspargeserne og auberginerne.
  • Knæk de grønne aspargeser ved roden.
  • Skræl de hvide aspargeser, og skær enderne af.
  • Auberginerne skæres i skiver.
  • Smør aspargeserne og aubergineskiverne med olie og drys dem med salt.
  • Kog en gryde op med vand med rigeligt salt og løvstikke i. Kom kartoflerne i og kog dem i 15 minutter. Hæld vandet fra.
  • Smør havkat fileterne med neutral olie, og gør det samme med grillristen.
  • Grill havkatfileterne over direkte varme i nogle sekunder, hvorefter de færdig grilles over indirekte i ca. 10 minutter. Brug en kødnål ved, at stikke den ned i midten af fileten, og dernæst på læben. Er nålen varm, ikke brændende er de færdige.
  • I mellemtiden grilles de grønne og hvide asparges i nogle minutter over direkte mens de hele tiden vendes.
  • Aspargesskiverne grilles ligeledes over direkte varme i nogle få minutter pr. side.
  • Læg grøntsagerne til side på grillen.
  • Server havkatfileterne og grøntsagerne med en utrolig spændende og smagfuld romesco sauce.

Noter

Romesco saucen kan tilberedes et par dage i forvejen, da den uden problemer holder mindst en uge i køleskabet, og kan bruges som sauce til andre retter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Følger du med på bloggen har du måske fundet ud af, at det ikke er første gang jeg skriver om havkat eller havtaske. Og det er to forskellige fisk, men begge faste og meget smagfulde i kødet, og derfor super gode til grillen. Når man griller fisk er det nemmere når fisken er fast i kødet, da den ellers kan være svær at håndterer direkte på grillristen, da kødet kan falde fra hinanden. Kan kan købe et grillnet når man griller fisk, som gør at fisken placeres mellem to net og derved holdes på plads.
En af de tidligere opskrifter jeg har lavet er Stegt Havkat med Ølsauce og æbler, som er udtaget i en konkurrence hos Ost & Ko.
Jeg er tidligere blevet spurgt om det var kylling pga. havkattens struktur i kødet, hvilket bør få en ikke fiskespiser til, at hoppe med om bord.

Da jeg havde gang i grillen valgte jeg, at tilberede alle grøntsagerne på denne, på nær de nye små kartofler som blev kogt møre sammen med løvstikke, der giver en virkelig god smag til dem. Havde jeg ikke haft Romesco Saucen til kartoflerne var de blevet vendt med lidt smør.

 

 

Havkatfileterne med parmaskinken kan også steges på panden ved middel varme, hvis man ikke har en grill.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!