Grillet Havtaske på majspuré

af | 29. aug 2019 | BBQ/Grill, Fisk og Skaldyr, Grøntsager, Hovedretter, Tilbehør

Havtaske drysset med cajun krydderi og omviklet med serrano skinke smager utrolig godt, og er samtidig nem, at tilberede. Sammen med en lækker majspurée og fyldte peberfrugter er det et helt måltid i sig selv.
Havtasken er en stor og ret grim fisk, der er almindelig i Nordsøen. Dens kød er hvidt og fast, hvilket gør, at havtaske fileter eller kæber er perfekte til, at grille, da kødet ikke falder fra hinanden.
Meget ofte kan man købe havtaskekæber hvilket også kan erstatte fileterne i denne opskrift, men man skal være lidt obs. på, at kæberne skal have lidt mere tid på grillen.
Har man nu ikke en grill kan man uden vanskeligheder tilberede retten i ovnen ved samme temperatur og tid som på grillen.

 

 

Grillet havtaske på majspuré

Havtaske drysset med cajun krydderi og omviklet med serrano skinke smager utrolig godt, og er samtidig nem, at tilberede.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Grill, Hovedret, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Majspuré

  • 4 hele majskolber
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. æbleeddike eller gerne hyldeblomsteddike

Fyldte peberfrugter

  • 4 peberfrugter
  • 3 dl. perlespelt
  • 7 dl. vand
  • 1 nip safran
  • ½ spsk. salt
  • 1 dåse puy linser
  • 1 fed fint hakket hvidløg
  • Olivenolie

Grillet havtaske

  • 4 havtaske fileter af 125 g. Man kan også bruge havtaskekæber
  • 1 - 2 pakker serrano skinke
  • 2 tsk. cajun krydderi kan købes i flere større supermarkeder
  • Salt og lidt sukker

Sådan gør du

Majspuré

  • Fjern bladene på majskoblerne, og skær dernæst kornene af.
  • Majskornene koges i ca. 10 - 15 minutter indtil de er møre.
  • Hæld vandet fra, men husk at gemme det, hvis puréen skal have tilført mere væde.
  • Blend kornene enten med en stavblender eller i en blender.
  • Tilsæt smørret, æbleeddike og evt. mere vand, hvis puréen er for tyk.
  • Smag til salt og peber.
  • Hold puréen lun ved lav varme indtil servering.

Fyldte peberfrugter

  • Hæld vandet i en gryde med salt i som koges op. Hæld safran og perlespelt i. Skru ned for varmen og lad det småkoge i ca. 25 – 35 minutter, men tjek hvad der står på posen.
  • Del peberfrugterne på langs, og fjern kornene.
  • Smør dem ind og udvendig med lidt olivenolie.
  • Hæld det resterende vand fra perlespelten og bland puy linserne i sammen med hvidløget.
  • Fordel blandingen i de halverede peberfrugter, som sættes i grillen i ca. 25 minutter. Begynder toppen af perlespelt blandingen at blive for tør hældes lidt olivenolie over.

Grillet havtaske

  • Del evt. havtaskefileterne i mindre stykker, som drysses med lidt fint salt og lidt sukker. Lad dem dernæst stå i ca. en time for, at havtasken bliver lidt mere fast.
  • Drys dem dernæst med cajun krydderiet, og omvikle dem med serrano skinken.
  • Smør skinken med lidt neutral olie, og husk også at smøre grill resten med olie.
  • Placer havtaskefileterne på grillen over indirekte varme i ca. 15 minutter ved 200 grader.
  • Brug en kødnål til, at stikke ned i dem, og dernæst sætte denne på læben. Er den varm er havtasken færdig.

Noter

Server havtaskefileterne med serranoskine med majspuréen og de fyldte peberfrugter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvad nu hvis man ikke kan skaffe havtaskefileter? Man kan i stedet bruge andre fiskearter der også er faste i kødet som havkat, kulmule, eller spørge ens fiskehandler.

 

 

Jeg valgte, at tilberede en majspurée til havtasken, hvilket passer rigtig godt, da havtaskefileterne er drysset med cajun krydderi, som matcher godt til den lidt søde majspuré.
Derudover havde jeg flere peberfrugter og noget perlespelt, som jeg tilberedte til fyldte peberfrugter. For, at give dem noget ekstra smag kogte jeg perlespelten i safran, hvilket gjorde smagen utrolig god. Jeg blandede en dåse puy linser i de kogte perlespelt, så strukturen blev bedre. Man kan selv blande andre ting i perlespelten som skalotteløg, ærter, squash eller hvad man ellers har i køleskabet.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!