Grillet krokodille hale

af | 29. apr 2016 | BBQ/Grill, Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

Krokodille kød er ikke noget man ser hver dag i butikkerne. Jeg har kun smagt det et par enkelte gange tidligere, og måtte selvfølgelig have to stykker med hjem, da jeg stødte på dem i et supermarked.

Krokodille og asparges

Krokodillekød minder lidt om kyllingekød i smag, men konsistensen minder nærmere om havtaske. Kødet er i sig selv ikke sejt, men har ikke den samme lethed som en kyllingefilet. Hvis man vil bruge min opskrift, men ikke har mulighed for, at købe krokodillekød kan kyllingefileter bruges, hvilket jeg har beskrevet i opskriften.

Krokodille hale

Jeg valgte, at marinere og dernæst grille krokodillehalerne, og serverede dem med nye grillede hvide asparges og en frisk ramsløg hollandaisesauce til.

Grillet krokodille

Lige for tiden holde jeg rigtig meget af, at bruge de nye forårs grøntsager der begynder at pible op af jorden. Det er samtidig skønt, at se at de nye hvide og store grønne asparges sælges i butikkerne.

Ramsløg hollandaise

Grillet krokodille hale

Hvis man ikke har mulighed for, at købe krokodillehaler kan man bruge kyllingefileter. De skal have ca. 15 - 20 minutter på grillen afhængig af størrelsen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Fjerkræ, Fisk, Grill
Køkken: Australsk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

Grillet Krokodillehale

  • 2 krokodillehale fileter kan erstattes med kyllingefileter
  • 6 fint hakkede ramsløgsblade
  • 1 bundt hvide asparges
  • dl. stout øl

Ramsløgshollandaise sauce

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 skalotte løg skåret i små tern
  • 1 dl. hvidvin eller hvidvinseddike
  • 10 fint hakket ramsløgsblade
  • 250 g. klaret smør

Sådan gør du

Grillet Krokodillehale

  • Salt krokodillehalerne, som kommes i en frost pose sammen med øllet og de fint hakkede ramsløgsblade. Lad det marinere et par timer i køleskabet.
  • Inden de grilles, duppes de tørre.
  • Aspargeserne skrælles fra hovederne og ned. skær bunden af.
  • Vend dem i olie, og grill dem direkte i 2 - 4 minutter.
  • Krokodille fileterne grilles kort på hver ved direkte varme på grillen så de får farve.
  • Dernæst grilles de ved indirekte varme i ca. 4 - 6 minutter på hver side.

Ramsløgshollandaise sauce

  • Kom skalotteløget og hvidvinen i en lille gryde med låg på. Lad det simre ved middelvarme i 10 minutter. Hvorefter låget tages af. Kog det ind til der er 1/3 tilbage.
  • Lad det køle lidt af, hvorefter æggeblommerne kommes ved.
  • Pisk alt hvad du kan til massen begynder, at skumme og tykne en smule.
  • Tilsæt nu den klarede smør i en tynd stråle , mens der fortsat piskes.
  • Når saucen er den ønskede tykkelse blandes de fint hakkede ramsløg i.

Noter

Krokodillekød minder lidt om kyllingekød i smag, men konsistensen minder nærmere om havtaske.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hollandaise sauce

Pynt med f.eks. brøndkarse.

Krokodillehale

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.