Krokodille hale som er grillet er et virkelig velsmagende halefilet som kan minde om kylling.
Krokodillekød minder lidt om kyllingekød i smag, men konsistensen minder nærmere om havtaske. Kødet er i sig selv ikke sejt, men har ikke den samme lethed som en kyllingefilet. Hvis man vil bruge min opskrift, men ikke har mulighed for, at købe krokodillekød kan kyllingefileter bruges, hvilket jeg har beskrevet i opskriften.
Krokodille haler eller kød er ikke noget man ser hver dag i butikkerne. Jeg har kun smagt det et par enkelte gange tidligere, og måtte selvfølgelig have to stykker med hjem, da jeg stødte på dem i et supermarked. Men efter jeg har grillet krokodille hale er jeg blevet stor fan af kødet.
Lige for tiden holde jeg rigtig meget af, at bruge de nye forårs grøntsager der begynder at pible op af jorden. Det er samtidig skønt, at se at de nye hvide og store grønne asparges sælges i butikkerne. Derfor er det ideelt at grille et par store hvide aspargeser til retten.
Du bør prøve disse opskrifter: Grillet Kylling marineret i Rom // Grillet Havkat
Grillet krokodille hale
Ingredienser
Grillet Krokodillehale
- 2 krokodillehale fileter kan erstattes med kyllingefileter
- 6 fint hakkede ramsløgsblade
- 1 bundt hvide asparges
- 1½ dl. stout øl
Ramsløgshollandaise sauce
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 skalotte løg skåret i små tern
- 1 dl. hvidvin eller hvidvinseddike
- 10 fint hakket ramsløgsblade
- 250 g. klaret smør
Sådan gør du
Grillet Krokodillehale
- Salt krokodillehalerne, som kommes i en frost pose sammen med øllet og de fint hakkede ramsløgsblade. Lad det marinere et par timer i køleskabet.
- Inden de grilles, duppes de tørre.
- Aspargeserne skrælles fra hovederne og ned. skær bunden af.
- Vend dem i olie, og grill dem direkte i 2 – 4 minutter.
- Krokodille fileterne grilles kort på hver ved direkte varme på grillen så de får farve.
- Dernæst grilles de ved indirekte varme i ca. 4 – 6 minutter på hver side.
Ramsløgshollandaise sauce
- Kom skalotteløget og hvidvinen i en lille gryde med låg på. Lad det simre ved middelvarme i 10 minutter. Hvorefter låget tages af. Kog det ind til der er 1/3 tilbage.
- Lad det køle lidt af, hvorefter æggeblommerne kommes ved.
- Pisk alt hvad du kan til massen begynder, at skumme og tykne en smule.
- Tilsæt nu den klarede smør i en tynd stråle , mens der fortsat piskes.
- Når saucen er den ønskede tykkelse blandes de fint hakkede ramsløg i.
Noter
Opskrift på grillet krokodille hale
Jeg valgte, at marinere og dernæst grille krokodille halerne, og serverede dem med nye grillede hvide asparges og en frisk ramsløg hollandaisesauce til. En skøn og let aftensmad.
Grill krokodille halerne først 2 minutter direkte metode og dernæst 4 minutter på hver side indirekte. På den måde grilles krokodille kødet perfekt.
Tilsæt de fint hakkede ramsløg til hollandaisen når denne er færdiglavet.
Lad hollandaise saucen stå lidt ved meget lav varme inden den serveres. Husk at en sauce som denne kan skille hvis den får varme over 55 grader. Du kan i stedet for som jeg beskriver i opskriften lave den over et vandbad.
Anret retten med lidt ramsløgs hollandaise i bunden og de grillede aspargeser. Placer den grillede krokodille halefilet ovenpå. Dernæst pyntes med lidt brøndkarse.
0 kommentarer