Teriyaki kødboller glaseret i en sticky sauce er en nem og utrolig smagfuld japansk ret af svinekødboller.
Disse skønne teriyaki kødboller er virkelig saftige med masser af smag fra ingefær, teriyaki sauce og forårsløg. Samtidig er de i virkeligheden nemme og hurtige at lave. Især når de tilberedes i ovnen eller en airfryer.
Den traditionelle ret i Japan hedder tsukune hvor man bruger hakket kyllingekød i stedet. Det kan du selvfølgelig bruge i stedet for svinekød. Desuden former man teriyaki kødbollerne om spyd og grilles. Min version er næsten den samme på nær, at jeg ikke griller dem. Har du lyst til at gøre det vil det være ret nemt at gå til.
Teriyaki kødboller opskrift
Opskriften på japanske kødboller glaseret i en sticky sauce består af enkle ingredienser, som alle giver dem en fantastisk lækker smag. Det som giver teriyaki kødboller deres særlige overflade er saucen. Den laves af teriyaki sauce, hosin sauce og lidt sesamolie. Jeg bruger i min opskrift på sticky sauce ikke sukker eller honning, da jeg oplever at min sauce glaserer kødbollerne helt fint.
Prøv: Asiatiske Kødboller // Gyoza Japanske Dumplings
Teriyaki kødboller – Nem opskrift med sticky sauce
Ingredienser
Kødboller
- 500 g. svinekød
- 1 stk æg
- 1 dl. panko rasp
- 2 stk. fint hakkede forårsløg
- 2 fed fint hakket hvidløg
- 2 tsk. fint revet ingefær
- 2 spsk. teriyaki sauce
- 1 spsk. sake
- 1 spsk. lys miso
Glaseringssovs
- ½ dl. teriyaki eller lys soya sauce
- 1 tsk. sesamolie
- 1 spsk. hoisinsauce
Øvrigt
- Hvide sesamfrø
- 2 stk. fint hakket forårsløg
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienser sammen til en fast fars, som skal hvile 30 minutter i køleskabet.
- Tag farsen ud af køleskabet og form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde.
- Placer kødbollerne på en bageplade med bagepapir på som tilberedes i ovnen eller airfryer ved 180 g. i omkring 20 – 30 minutter.
Glaseringssovs
- Varm en pande op hvor alle kødboller kan være i.
- Tilsæt teriyaki, sesamolie og hoisinsauce som koges op.
- Kom kødbollerne på panden som glaseres i saucen.
- Tag kødbollerne af pande, som placeres på et fad og drysses med lyse sesamfrø og fint hakkede forårsløg.
Noter
Tilbehør til japanske kødboller
Man kan servere flere forskellige ting til disse teriyaki kødboller. Jeg har valgt en Quinoa Salat, da denne giver en lækker asiatisk smag. Samtidig fylder den godt. Derudover kan det være Stegte Ris eller nudler. Asparges broccoli er en af mine yndlings grøntsager som passer godt til denne slags retter.
Tips til opskriften
– Teriyaki kødboller kan holde sig en uges tid i køleskabet.
– De kan nemt opvarmes i mikroovnen.
– Brug dem også til madpakken eller frokost.
– De fungerer desuden supergodt til en picnic.
– I stedet for svinekød kan man bruge kyllingekød.
Alternativ tilberedning
Som jeg skriver længere oppe, kan kødbollerne grilles i stedet for at laves i ovn eller airfryer.
Gør man det, skal man bruge flere flade bambusspyd, som lægges i vand i omkring 30 minutter. Form kødet om spyddene til mere aflange pølser. Grill dem først over direkte varme så de får en grill overflade. Dernæst placeres de indirekte og grilles i ca. 15 – 20 minutter. Undervejs pensles de ofte med sticky saucen.
Bland alle ingredienser sammen til en fars.
Form kødbollerne til en størrelse som golfbolde.
Har lige læst opskrift. Den skal prøves,
Tak
Hej Nina
Det kan du godt glæde dig til :-).
Bedste hilsner
Søren