Asiatiske Kødboller – Thai Sticky Meatballs
Asiatiske kødboller – Sticky Meatballs har mange navne.
Men en ting er sikker det er at de er vanvittig lækre med masser af skøn smag fra ingefær, chili og hvidløg. Sticky saucen som kødbollerne eller meatballs glaseres i gør dem dejlig snaskede. Samtidig giver saucen dem den bedste smag.
Vi elsker at lave disse små asiatiske kødboller eller thai sticky meatballs vendt med basmati ris til.
Opskrift på thai sticky meatballs
Sticky meatballs opskrift er meget nem at gå til, og kræver ikke det store. Mange af ingredienserne har de fleste i køkkenskabet, eller kan købes i nærmeste supermarked. Jeg har i denne opskrift på thai sticky meatballs brugt oksekød. Du kan nemt bruge kalv og flæsk, lam eller kylling i stedet for. De asiatiske kødboller bliver i tekstur en anelse anderledes, og smagen kan selvfølgelig også variere lidt.
Et lille trick er at lave de asiatiske kødboller dagen inden, hvor de på dagen lunes op i mikroovnen inden de glaseres i sticky saucen.
Selve ingredienserne til sticky meatballs farsen består at forskellige asiatiske saucer som soya og hoisin. Derudover har jeg tilsat en halvstærk chili som birdseye, revet ingefær der giver den skønnest smag. Hvidløg og selvfølgelig forårsløg hører ligeledes til for at kødbollerne får denne asiatiske smag. Jeg bruger pankorasp fremfor almindelig rasp, hvilket kan udelades, hvis du ikke har det.
Prøv også: Små krydrede kødboller i tomatsauce // Asiatisk Wokret // Teriyaki Kødboller
Asiatiske Kødboller – Thai Sticky Meatballs
Opskrift på lækre asiatiske kødboller i en thai sticky sauce.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Oksekød, Sauce
Køkken: Thailand
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kødboller
- 500 g. hakket oksekød kalv og flæsk, lam eller kylling
- 1 stk. æg
- 1½ spsk. revet ingefær
- 2 fed revet hvidløg
- 2 stk. forårsløg
- 1 stk. rød chili birdseye eller rawit chili fint hakket
- 1 spsk. soyasauce
- 1 spsk. hoisin sauce
- 2 tsk. ris eddike eller lignende eddike
- 1 spsk. pankorasp
- ½ spsk. stødt koriander
- 1 spsk. salt
- ½ spsk. peber
- ½ – 1 dl. neutral olie
Sticky Sauce
- ¼ dl. soyasauce
- ¼ dl. hoisinsauce
- 2 tsk. fiskesauce
- 2 spsk. honning
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 fed revet hvidløg
- 1 stk. chili fint hakket
- 1 stk. lime saften deraf
- 1 tsk. maizena
- 2 spsk. Sesamfrø
Sådan gør du
Kødboller
- Kom oksekødet i en skål og tilsæt saltet, som røres godt ind i kødet.
- Tilsæt dernæst de øvrige ingredienser, som røres godt sammen.
- Stil farsen til side i 30 – 60 minutter.
- Form kødet til store runde golfbolde.
- Varm en stor pande ved middelhøj varme og hæld olien på panden.
- Steg kødbollerne på alle sider, hvor de ofte vendes i omkring 8 – 10 minutter.
- Hold dem dernæst lune.
Sticky Sauce
- Kom alle ingredienser pånær sesamfrø i en større gryde, pande eller lignende.
- Varm saucen op ved høj varme indtil det koger.
- Skru ned for varmen til medium og tilsæt kødbollerne som vendes rundt i saucen indtil de alle er glaserede.
- Drys sesamfrøene over og server de klistrede kødboller.
Noter
Sticky meatballs smager skønt sammen med basmati ris, fint hakkede forårs og ærter blandet i risene.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Sticky saucen til meatballs er også ret klassisk asiatisk med inspiration fra thai køkkenet. Udover soyasauce og hoisin sauce har jeg tilsat lidt fiskesauce, som giver en den lækre umami smag. Du kan selv tilsætte mere chili i saucen og andet. Men det vigtigste er, at den bliver tyk når den koges op. Grunden er at de asiatiske kødboller vendes og glaseres i sticky saucen. Derved også navnet.
Tilbehøret valgte jeg skulle være traditionelle basmati ris. Jeg har tilsat ærter og fint snittet forårsløg for at give risene ekstra fylde og smag. Du kan nemt bruge andre slags ris.
Asiatiske kødboller kan nemt gemme til næste dag, og smager stadig lige lækkert. Prøv dem også i madpakken, hvor de faktiske er ret gode kolde, eller lunet op i mikroovne.
Steg kødbollerne i omkring 8 – 10 minutter hvor de ofte vendes.
Server de asiatiske kødboller med ris til.
0 kommentarer