og
Flap Meat

Flap meat udskæring også kaldet bavette er en utrolig lækker og lidt overset udskæring i Danmark. Den er meget almindelig i Frankrig og andre lande. Kødet er tyndt og har større og grove fibre, hvilket giver det en fantastisk lækker smag og mørhed. Selve udskæringen kommer fra dyrets maveregion, og er utrolig populær verden rundt.

Griller eller steger man det korrekt får man noget at mest saftige og møre oksekød, der findes. Desværre bruger man ofte udskæringen til hakket oksekød, fremfor at smide den i køledisken.

Flap Meat opskrift

Flap meat tilberedning er utrolig nemt at tilberede, både på grill og pande. Meget afhængig af om man tilbereder et helt, halvt eller kvart stykke, kan det tage fra omkring 10 til 30 minutter at grille kødet. Jeg bruger altid et stegetermometer. Fremgangsmåden med dette stykke er at grille det ved høj temperatur.

Kødet er tyndt i den ene side, hvor det bliver tykkere og tykkere ind mod midten. Jeg placere noget sammenkrøllet stanniol under den tynde ende, når stykket har været omkring 10 minutter på grillen. Derved bliver det ikke helt gennemstegt. 

Inden flap meat grilles eller steges på panden, kan man nøjes med at drysse det med salt og peber.  Grillet flap meat kan efter min mening godt trække en marinade eller tør rub, som i min opskrift. Bruger du opskriften på tør rub, er det en god ide, at smøre noget amerikansk sennep på kødet inden. Sennep giver kødet en ekstra god smag, og det overdøver ikke selve kødets smag.

Prøv også: Teres Major med trøffelsauce

Flap meat kaldet bavette

Flap Meat

Flap Meat steak er en lækker udskæring, der er perfekt og nem til grill eller pande.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Grill, Hovedret, Oksekød
Køkken: Fransk, Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

Flap Meat

  • 1 stk. flap meat af mindst 1 kg
  • Amerikansk sennep som French´s

Tør rub

  • 2 tsk coleman’s sennep
  • 1,5 tsk timian
  • 1,5 tsk oregano
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk tørret chipotle
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk peber

Udstyr

Sådan gør du

Flap Meat

  • Tag kødet ud af køleskabet mindst en time før tilberedning.
  • Fjern noget af det værste af hinden og det værste fedt på stykket.
  • Drys kødet med salt og peber hvis det ikke skal marineres med sennep og tør rup.
  • Ellers smøres flap meat med en god gang amerikansk sennep.
  • Drys begge sider med tør rup.
  • Kom stykket i en frysepose, eller lufttæt beholder i mindst 1 time, men bedst til næste dag.
  • Tænd grillen på fuld styrke, og grill kødet over direkte varme af ca. 4 minutter på hver side.
  • Fortsæt med dette indtil kernetemperaturen er på 54 grader for rødt eller 57 grader for medium.
  • Tag det af grillen og lad det trække i 10 minutter inden udskæring.
  • Undlad at tildække det med stanniol. Brug i stedet bagepapir og et viskestykke.

Tør Rub

  • Bland alle ingredienser godt sammen i en skål.

Udskæring

  • Kødet skal skæres ud på tværs af fibrene.
  • Er stykket stort kan det være en fordel at dele det på tværs inden udskæring.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Udskæring af flap meat

Ved så meget andet kød skal man sørge for at skære kødet på tværs af fibrene. Inden tilberedning af flap meat er det en god ide, at tjekke hvordan fibrene løber på stykket. Eftersom stykket er meget stort, deler jeg det i to eller tre stykker. Derved skærer jeg det på tværs af fibrene. 

Man kan på en skive flap meat se om det er skåret korrekt. Stykket har en form for ternet mønster og kødet er mørt. Såfremt det er skåret forkert, har det stribet mønster, hvor kødet er mere sejt i strukturen.

Tilbehør til kødet

Til kød som Flap Meat skal der noget lækkert tilbehør til. Mine forslag til det kan være Grillede Majskolber, Bagte Kartofler, en lækker frisk salat som Melon Salat og en kold sauce som Salsa Verde passer vanvittig godt til kødet. Husk at grillen ikke behøves at være gemt væk om vinteren.

Flap meat kaldet bavette

På trods af kødets struktur bliver det vanvittig lækkert mørt. Selv den tynde ende har masser af smag og mørhed.

Forskellen på flap meat vs flank steak er struktur og smagsmæssigt ret forskelligt. Personligt foretrækker jeg bavette, da kødets struktur har større og grovere fibre. Dette gør, at smagen er bedre, og ved korrekt tilberedning er langt mere mørt. Flank steak kan ved for lang tids stegning eller grill blive overtilberedt og dermed sejt.

Bavette med tør rub

I min opskrift bruger jeg sennep og en tør rup inden kødet grilles.

Flap meat grillet

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!