og

Salsa Verde

af | 25. aug 2020 | Opskrifter, Pesto-Dressing-Dip, Sommer, Tilbehør

Nem hjemmelavet salsa verde

Salsa Verde er en fantastisk lækker grøn kold sauce som er utrolig nem at lave på nogle få minutter. Den er dejlig frisk til eksempelvis fisk, eller som sauce til noget skønt Ciabattabrød eller Madbrød.

Sådan laves en Salsa Verde

Saucen Salsa Verde betyder grøn sauce og stammer oprindeligt fra Italien, som kan have mange andre variationer afhængig af hvor man befinder sig i verden.
Primært indeholder den forskellige friske og smagfulde krydderurter som eksempelvis persille. Derudover er ingredienserne kapers, hvidløg, vineddike, olivenolie og ikke mindst ansjoser som giver saucen sin helt specielle og utrolig lækre smag.

Man kan også eksperimentere med andre krydderurter, hvor jeg i denne opskrift på grøn Salsa Verde har jeg tilsat basilikum blade for at give saucen en ekstra god smag.
Jeg har ligeledes tilsat dijonsennep som ikke er helt traditionelt, men giver en anelse styrke og ekstra smag til saucen.

I forår og sommerperioden elsker jeg at lave forskellige kolde saucer der passer så godt til især mad fra grillen, uanset om det er grøntsager, kylling, fisk eller andet.


Der findes et utal af disse saucer eller tapenader som den franske Oliven Tapenade, eller den Argentinske Chimichurri man bruger ovenpå grillet kød.


Det kan også bare være den helt klassisk Italienske Pesto af basilikum, som jo egentlig også er en form for grøn sauce.

Den mexicanske Salsa som er af primært tomater, løg og koriander kender de fleste og smager ligeledes afsindig godt til mange retter som eksempelvis Chili Con Carne.

Nem hjemmelavet salsa verde

Salsa Verde Lækker og nem grøn sauce

Salsa Verde er en fantastisk lækker grøn kold sauce som er utrolig nem at lave på nogle få minutter. Den er dejlig frisk til eksempelvis fisk, eller til brød.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saucer, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 Cornichoner
  • 2 Fed hvidløg
  • 4 Ansjosfileter
  • 2 spsk kapers
  • 2 dl bundt persille
  • 1 dl bundt basilikum
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 tsk grov dijonsennep
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 dl. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær cornichoner og hvidløgsfedene i små fine tern.
  • Ansjosfileterne hakkes groft.
  • Hak kapers, persille og basilikumblade groft.
  • Bland alle ingredienser sammen undtagen olivenolie.
  • Hæld dernæst langsomt olivenolien i de øvrige ingredienser indtil man har opnået den rette konsistens som skal være tyk.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skold et lille sylteglas hvor salsa verden hældes i.

Noter

En salsa verde kan holde sig i køleskabet et par uger.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Grøn Salsa Verde

Hvad serverer man Salsa Verde til?

En Salsa Verde smager forrygende godt til eksempelvis fisk og skaldyr der kan være grillet. Sammen med kylling eller kalv hvor smagen af de friske krydderurter og ansjoserne passer fantastisk godt til kødet.

Hvor lang tid kan en grøn Salsa Verde holde sig?

En grøn Salsa Verde kan holde sig et par uger i en skoldet og steril beholder i køleskabet. En god ide er, at stille glasset eller beholderen på hovedet, så der ikke dannes bakterier.

Ingredienser til en salsa verde

Ingredienserne til den.

Hakket persille

Hak persille og basilikum groft.

Hakkede kapers, ansjoser og cornichoner

Skær cornichoner, kapers, hvidløg og ansjoser i små dele.

Opskrift på salsa verde

Kom det hele i et mindre patentglas.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!