Chimichurri

af | 28. jul 2020 | Opskrifter, Saucer, Tilbehør

Chimichurri sauce er en vidunderlig argentisk krydderurte sauce der passer utrolig godt til forskelligt slags kød og grøntsager.

Chimichurri er nem at lave og smager skønt af friske krydderurter, hvidløg og en let syrlig og skøn sherry eddike.

Denne kolde sauce er som sagt fantastisk nem selv, at lave og tager omkring 15 minutter maksimum at tilberede, hvorefter man har den skønneste sommer sauce eller dip, som går til næsten alt.
Jeg har min opskrift på chimichurri forsøgt at holde mig til de traditionelle ingredienser som bredbladet persille, koriander og oregano. Jeg tænker at man sagtens kan lege med de krydderurter man selv holder af. Måske bliver det bare en anderledes sauce end den traditionelle opskrift.

Det eneste jeg i denne version har ændret på er at jeg har brugt sherry eddike i stedet for rødvins eddike. Jeg synes at sherry eddiken giver en mere afbalanceret smag. I nogle opskrifter bruger man ikke limesaft eller koriander, men for mig er limesaft og koriander lig med det sydamerikanske køkken, da begge er traditionelle ingredienser i flere af de sydamerikanske landes køkkener.

Chimichurri
Argentinsk chimichurri sauce

Chimichurri Sauce

Chimichurri sauce er en vidunderlig argentisk krydderurte sauce der passer utrolig godt til forskelligt slags kød og grøntsager.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saucer, Tilbehør
Køkken: Argentisk
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 dl. bredbladet persille
  • ½ dl. koriander blade
  • 3 spsk. frisk oregano
  • 1 skalotteløg
  • ½ rødløg
  • 3 hvidløgsfed
  • 1 medium jalapeno chili
  • 1 lime
  • ½ – 1 dl olivenolie
  • 2 spsk sherry eddike
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl den bredbladede persille, koriander og oregano.
  • Hak persillen, korianderen og oreganoen som kommes i en skål.
  • Fjern skallen fra skalotteløget, rødløget og hvidløget.
  • Skær alle løgene i små tern.
  • Skyl chilien, som skæres i små tern. Fjern eventuelt kernerne, da chimichurrien kan blive for stærk.
  • Vend løgene, hvidløget og chilien sammen med den hakkede persille, koriander oregano og saften fra limen.
  • Hæld langsomt olivenolien i indtil man har den rette konsistens, som skal være en halv tyk sauce.
  • Smag til med sherry eddike og salt og peber.

Noter

En chimichurri sauce holde sig omkring 1 – 2 måneder i køleskabet, men husk altid at dufte til den inden man spiser af den, hvis den har stået i længere tid.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Argentinsk chimichurri sauce

Den kan som sagt både serveres til en grillede steaks som T-Bone Steak, grillet eller stegt fisk som Dorade eller Grillet Kylling med kogte små kartofler.
Saucen smager ligeledes rigtig lækker til Grillede Grøntsager, eller som dip til noget godt Madbrød eller Focaccia Brød.

Hvor lang tid kan en chimichurri sauce holde sig?

Den kan holde sig i omkring 1 – 2 måneder i køleskabet, men husk altid at dufte til den inden man spiser af den, hvis den har stået i længere tid.
Når den opbevares i køleskabet stivner olivenolien, så derfor er det en super god ide at tage den ud af køleskabet en times tid inden den serveres.
Det er en god ide, at hælde noget af saucen op i en skål, da man derved sikrer sig at der ikke kommer bakterier i selve saucen.

Hvordan skal chimichurri saucen opbevares?

Opbevar den altid i en tætsluttet beholder, og stil en eksempelvis på hovedet, da den derved holder i længere tid.

Hvilken olivenolie skal jeg bruge?
Jeg bruger en rimelig god olivenolie til denne slags kolde saucer, og en olivenolie der ikke er for gennemtrængende, men stadig med smag.

Ingredienser til en chimichurri sauce

Nogle af ingredienserne til en chimichurri sauce.

Persille til en chimichurri

Hak persille og korander groft. Det må gerne have lidt fylde.

Server den argentinske chimichurri til mange ting

Hæld chimichurrien op i en skål så ens gæster selv kan tage af den.

Chimichurri sauce til fisk og kød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!