og

Focaccia brød opskrift på hjemmelavet focaccia

af | Bagning, Opskrifter, Tilbehør

Pensl Focaccia dejen med vand

Italiensk focaccia er et utrolig lækkert og perfekt madbrød med masser af smag og en super sprød skorpe. Focaccia brød virkelig dejligt nemt, at arbejde med, og med en grund opskrift kan man efterfølgende tilsætte forskellige krydderurter til dejen man selv ønsker. Man kan også komme krydderurterne på toppen af brødet inden servering, som f.eks. rosmarin.
Focaccia brød er virkelig nemt, at bage og udover krydderurter man man tilføre revet oste, oliven, tomater eller hvad man selv ønsker det skal have af ekstra smag. Det er et af de her brød, hvor man tænker er det ikke sværere, at følge en opskrift. Jeg elsker brødets saftighed og lækre sprøde krumme.

Focaccia brød bliver bedst af, at være lavet af hvedemelstypen ”00” som giver en mere elastisk dej end almindeligt hvedemel. Samme meltype bruges også til pizzadej, og kan i dag købes i langt de fleste supermarkeder.
Når jeg bager et focaccia som madbrød til aften serverer jeg det umiddelbart efter det kommer ud af ovnen, så det stadig er halvvarmt og lækkert. Man kan godt køle det ned og dernæst serverer det.

Nogle enkelte gange har jeg varmet det op i mikroovnen, hvis vi af en eller anden grund har noget af det tilovers. Men focaccia brød er nu og en gang bedste samme dage det bages.

Andre dejlige bageopskrifter: Ølandsbrød // Rugbrødsboller med Chokolade

Opskrift på foccacia brød

Focaccia brød opskrift på hjemmelavet focaccia

Italiensk focaccia er et utrolig lækkert og perfekt madbrød med masser af smag og en super sprød skorpe. Fordelen ved dette madbrød er at det er nemt at lave.
4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Bagværk, tilbehør, opskrift
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 375 g. hvedemel af den italienske type ”00”
  • 10 g. gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • dl. lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • spsk. fint hakket rosmarin af frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg fint hakket
  • 1 – 2 spsk. olivenolie til at smøre formen med
  • Durumhvedemel til formen
  • Olivenolie til at dryppe over brødet
  • Havsalt til at drysse brødet med

Sådan gør du

  • Rør sukker, 1 tsk. hvedemel, gær og vand sammen i en skål. Dæk skålen til med folie og stil den et lunt sted i 15 minutter, til gærblandingen bobler.
  • Kom mel og salt i en skål, hvori hvidløg og rosmarin blandes i.
  • Lav en fordybning i midten, og hæld gærblandingen og olivenolien i.
  • Rør lidt af melet i gærblandingen fra siderne og fortsæt indtil alt melet er indarbejdet.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord, eller i en røremaskine, og ælt/kør dejen i 10 minutter indtil den er smidig.
  • Rul dejen til en kugle, og kom den i en skål, som er smurt med olivenolie. Dæk skålen med film, og stil den et lunt sted i 1 – 1½ time.
  • Smør en bradepande af ca. 18-20 x 25-28 cm med olivenolie, og drys den med durumhvedemelet.
  • Pres dejen ud i formen. Dæk formen med film og lade den hæve i 30 – 60 minutter.
  • Lav fordybninger i dejen med fingrene.
  • Opvarm en ovn til 210 grader uden varmluft.
  • Pensl dejen med lidt vand og stil den i ovnen i 10 minutter.
  • Pensl den igen med vand, og bag den igen i 10 minutter.
  • Pensl brødet med olivenolie og drys med havsalt, og bag til sidst i 5 minutter.
  • Tag brødet ud, og skær den i mindre firkanter.

Noter

Man kan servere focaccia brød til mange forskellige retter og årstider.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Opskrift på foccacia brød

Skal man lave en større portion kan man bruge en hel bradepande til brødet.

Prøv Focaccia brød til disse retter: Hjemmelavet Pesto // Pasta med muslinger // Ægte Minestrone Suppe // Vitello Tonnato Kalvekød med Tunsauce

Man kan servere focaccia brød til mange forskellige retter og årstider. Brødet passer super godt til f.eks. supper, grillretter, salater, gryderetter og som en snack forret hvor man serverer en pesto, tapenade, aioli eller andet lækkert til.
I forår og sommermånederne bager vi tit et focaccia brød og har til små to dage.

Gærblanding til brød

Inden dejen æltes sammen røres en gærblanding, som skal boble op inden den tilsættes melet.

Melblanding til italiensk brød

Krydderurter og andet tilsættes melet.

Vand og mel til Focaccia brød

Gærblandingen kommes i en fordybning i melet.

Dej til hævning

Når dejen er æltet færdig, skal den hæve i ca. 1 time.

Hævet Focaccia dej

Når den er hævet og mindst dobbelt størrelse tages den op.

Drys polentamel i formen til brødet

Smør en form med olivenolie, som drysses med durummel, som gør at brødet ikke sætter sig fast i formen.

Pres fingrene ned i dejen til Focaccia

Pres dejen ud i formen og lad den efterhæve et lunt sted med et klæde over.

Bage opskrift på Foccacia brød

Bag focaccia brødet af flere gange, hvor det pensles med første vand, og til sidst olivenolie, som er et must til dette italienske brød.  Dette gør, at brødet får denne super skønne sprøde overflade.

Italiensk Focaccia brød

Drys brødet med havsalt flager, hvilket smager afsindig godt. Skær den dernæst ud i mindre firkanter, og server den lun.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!