ForsideFisk og SkaldyrVitello Tonnato

Kommentarer

Vitello Tonnato — 28 kommentarer

    • Jeg ville personligt vælge en let frugtig rødvin til Vitello Tonnato. En af grundene skyldes, at retten er en antipasti ret, og en kraftig rødvin vil overdøve retten. Af rødvine kunne dette f.eks. være en frugtig Beaujolais eller Pinot Noir. Man siger også at følgende vine matcher tun: Riesling, Syrah, Cabernet Sauvignon.
      Fortsat god weekend
      Søren

      • Her er lidt ekstra oplysninger, som jeg har fået her til aften:
        Pinot Grigio, Cremant de Bourgogne, Dolcetto eller hvidvin med god syre.
        /Søren

    • Hej. Jeg vil tro du skal bruge ca. 150 g kød pr person, hvilket i alt bliver 4½ kg lårtunge og ca. ½ – 1 tundåse pr. person, men jeg tør ikke lægge hovedet på blokken om du skal bruge de mængder.
      De bedste hilsner
      Søren

    • Hejsa
      Nej, det gør den slet ikke. En hjemmelavet mayonnaise kan holde sig 7 – 9 dage i køleskabet. Jeg vil anbefale sig, at lave lidt ekstra og så bruge det i løbet af ugen, i stedet for tube majo :-).
      De bedste hilsner
      Søren

  1. Jeg skal lave retten til en del af et tag-selv-bord, altså skal det langt fra være en for/hovedret i sig selv. Hvor meget kød, vil du vurdere, at jeg skal bruge. Det ser super lækkert ud

    • Tak for rosen. Det afhænger af, hvor mange retter du ellers skal lave?
      Min opskrift er en stor forret, der sagtens kan være til 4 personer.
      Hvis du f.eks. tænker i mængde, som 50 – 100 g. pr. person kan du måske nærme dig hvor meget du skal lave.
      Bedste hilsner
      Søren

  2. Hej søren

    Skal lave denne lækre ret på lørdag. Kunne man forstille sig at sous vide lårtungen? Og i givet fald hvor længe tror du den skal have?

    God aften

    Vh Rasmus

    • Hej Rasmus
      Lyder lækkert :-). Det kan jeg godt forestille mig, men jeg har endnu ikke forsøgt mig.
      Lårtungen er placeret næsten samme sted som inderlår/roastbeef som ved 54-55 grader skal have ca. 7 timer for rødt.
      Midt gæt og det er kun et gæt vil være ca. samme tid for lårtungen. Såfremt den har fået for lidt kan du give den ekstra på panden.
      Jeg er meget spændt på resultatet, hvis du hopper ud i det, og vil blive glad hvis du skriver om hvordan det gik.
      Bedste hilsner
      Søren

      • Jeg forsøgte mig sous vide efter dine forskrifter. 2 kg lårtunge ved 55,5 grader i 7 timer gav glimerende tekstur der var mørt. Jeg brunede stegen af inden sous vide og lod fedtet sidde, hvilket gav en rigtig god smag. Næste gang vil jeg dog reducere temperaturen til 54 grader for mere rødt kød. Kan godt anbefales!

        Angående tunsaucen, så bliver den altså tykkere jo mere olie du giver den! Og husk at den vil føles tykkere hvis du efterfølgende køler den ned..

  3. Pingback: Fade fra Firenze – Avelyn

  4. Hej Søren. Jeg har netop lavet denne Vitello Tonnato som er virkelig lækker…..
    Jeg vil gerne kunne sende opskriften videre i mail, men den mulighed kan jeg ikke finde.
    Jeg er ikke komputerkyndig, så andre muligheder eksisterer ikke for mig!
    Håber du kan hjælpe. Jeg ser frem til at prøve masser af dine andre opskrifter…..
    Mvh Anni Sperling.

    • Hej Anni
      Det er jeg rigtig glad for, at du kan lide den.
      Det du kan gøre er, at markerer opskriften, kopierer den (højre klikke på musen) og sætte den (højre klikke på musen) ind i en mail.
      Lykkes det ikke skriver du bare igen.
      Bedste hilsner
      Søren

  5. Hej Søren

    Kan man, uden at retten taber noget , forberede både steg og tun-creme dagen før retten skal serveres?

    MVH
    Mette

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen