Vitello Tonnato
Vitello Tonnato er en meget lækker Italiensk ret, der oser af forår og sommer. Retten består af kalvekød skåret i tynde skiver med en tunsauce henover. Retten er nem, at gå til og kan laves af enten kalve- mørbrad, filet, culotte eller lårtunge eller rester du har fra en god middag. Jeg har selv valgt, at bruge et stykke lårtunge, som smagte rigtig godt, og var tilpas mørt.

Vitello Tonnato Opskrift på smagen af Italiensk sommer
Vitello Tonnato er en meget lækker Italiensk ret, der oser af forår og sommer. Retten består af kalvekød skåret i tynde skiver med en tunsauce.
Udskriv
Pin
BedømRet: Forret, Fisk, Kalvekød, Opskrift, Appetizer
Køkken: Italiensk
Antal: 4
Ingredienser
Kalvekødet
- 400 g Lårtunge mørbrad, filet eller inderlår
- 1 hakket løg
- 3 fed hakket hvidløg
- 1 gulerod i tern
- Skallen fra en citron
- 1 kvist timian
- 1 kvist oregano
- 2 dl. tør hvidvin
- Salt og peber
Tunsauce
- 1 - 2 dåser tun
- Saften fra 1- 2 citroner
- 3 ansjoser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. god Dijonsennep
- 2 tsk. sherry- eller hvidvinseddike
- ca. 2 - 3 dl. olivenolie
- ½ dl kapers
Udstyr
- Blender
Sådan gør du
Kalvekødet
- Kødet brunes på alle sider i en gryde eller sauté pande.
- Kom krydderurter, løg, hvidløg ved og lad det sauterer kort.
- Hæld vinen ved, og reducer den.
- Hæld dernæst 2 - 3 dl. vand ved og lad det tilberede færdig uden låg.
- Når kødet har nået den ønskede kernetemperatur på ca. 56 - 58 grader for rosa tages det af og køles af.
- Kog væden yderligere ned til et par spiskeskefulde.
Tunsaucen
- Temperer ingredienserne til saucen ved, at tage dem ud af køleskabet i god tid.
- Hæld æggeblommer, dijonsennep, sherryeddike, ansjoser, saften fra 1 citron og tun i en foodprocessor (en blender kan evt. bruges i stedet for).
- Kør det mens man langsomt tilsætter olien indtil konsistensen er en tyk mayonnaise.
- Tilsæt til sidst lidt af stegeskyen, men pas på at saucen ikke bliver for tynd.
- Hæld evt. lidt mere olie i såfremt konsistensen skal være tykkere.
Noter
Anret ved, at skære kødet i meget tynde skiver, som lægges på en tallerken. Smør lidt tunsauce udover noget af kødet. Dekorer med kapers, krydderurter eller andet. Server sammen med brød til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Retten kan serveres som forret eller hovedret.