Dampet torsk med grønt

af | 26. apr 2016 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Torsk går man aldrig fejl af. Det er en lækker fisk, der ikke kun er til nytårs aften. Jeg har valgt, at dampe torsken sammen med nogle gode grøntsager, og serveret med en god gammeldags sennepssovs.

 

Torsk og sennepsauce

Vi har næsten altid lidt torsk i fryseren, og meget ofte kommer jeg den i ovnen, hvor den enten dampes som her med lidt væde ved, eller bages sammen med f.eks. en skøn tomatsauce. Torsk smager utrolig godt, men må ikke overtilberedes da den ellers bliver tør. Når torsken er korrekt tilberedt som her, er den utrolig lækker og saftig.

 

Torsk i fad

Har man mulighed for det bør man købe torsken hos en fiskehandler og fiskebil. Selv om jeg bor i en by med 5 fiskehandlere findes der også et par fiskebiler, der holder ved forskellige supermarkeder. Så selv man bor mere inde i landet kan det godt lade sig gøre, at få frisk torsk.

Dampet torsk med grønt

Dampet torsken med grøntsager, og serveret med en god gammeldags sennepssovs er en dejlig nem ret, at tilberede.

3.34 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Saucer, Hovedret, Forret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

Dampet Torsk

  • 4 to rskefileter af 150 g.
  • 2 porre
  • 1 glaskål
  • 1 fennikel
  • 1 stort bundt dild
  • 25 g. smør
  • dl. hvidvin
  • Salt og peber

Senneps sovs

  • 40 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. mælk
  • Lagen fra torsken
  • 3 - 4 tsk. fiskesenneps mel
  • Vand
  • Saft fra ½ citron
  • Salt

Sådan gør du

Dampet Torsk

  • Start med, at fjerne evt. ben fra fileterne.
  • Salt torskefileterne 1 time inden tilberedning.
  • Skær toppen af porrerne. Den hvide del halveres og skæres i tynde skiver.
  • Glaskålen skrælles og skæres i små tern.
  • Toppen af fennikellen hakkes fint. Resten, det nederste skæres i små tern.
  • Dilden hakkes fint.
  • Placer alle grøntsagerne på nær dild og den fint hakkede fennikel top i fadet, som drysses med salt og peber.
  • Hæld hvidvin ved og kom små tern af smør ved.
  • Læg torskefileterne ovenpå grøntsagerne og drys dild og fennikel top ovenpå.
  • Tag et stykke bagepapir, som krølles og vædes med vand. Læg det ud over fileterne og grøntsagerne som et låg.
  • Sæt fadet i ovnen ved 150 - 170 grader i 25 minutter.

Senneps sovs

  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Skru dernæst op på middel varme, og tilsæt melet. Lad det falde til bunds, hvor man dernæst pisker det sammen med smørret.
  • Hæld lagen fra den dampede torsk gennem en sigte, som hældes i mel og smør.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen, mens der piskes indtil sovsen har den ønskede konsistens. Den må gerne være tyk.
  • Smag til med salt, peber og citron saft.
  • Hæld fiskesennepsmelet i en lille beholder og hæld lidt vand ved. Bland det godt sammen til en tyk masse.
  • Tilsæt massen lidt af gangen i sovsen, indtil den ønskede smag er der.

Anretning

  • Læg en spsk. grøntsager i bunden af en dyp tallerken. Placer et stykke torsk ovenpå. Hæld lidt sennepssauce over torsken og server.

Noter

Et stykke medbrød vil gå godt til retten.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Porre i fad

Man kan bruge en mindre mængde torsk og grøntsager end den mængde jeg har brugt i opskriften, og lave retten som forret. Dette vil vil passe utrolig godt sammen med et godt stykke madbrød til.

 

Dampet torsk

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Sarah

    Hvor lyder det altså bare super lækkert! Jeg får fingre i nogle friske torakefileter om få dage. Jeg overvejer at prøve din opskrift på dem. ?
    Kan man erstatte fiske sennepsmelet med noget andet?
    Mvh sarah

    Svar
    • Søren

      Hej Sarah
      Mange tak for rosen :-).
      Du kan til nød bruge en grov dijonsennep, men fiskesennep er nu det bedste til denne ret :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. maria

    hejsa, kan jeg lave den uden hvidvin?

    Svar
    • Søren

      Hej Maria
      Du kan erstatte hvidvinen med eksempelvis fiskefond, hvidvinseddike eller vand. Det kan være en god ide, at bruge lidt fiskefond for smagens skyld.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!