og

Pocheret Torsk

af | 22. feb 2024 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Opskrift pocheret torsk

Pocheret torsk er en nem og perfekt måde, at få det helt rigtige stykke på.

Når torsk pocheres i mælk får fisken en masse ekstra smag, og forbliver fortsat saftig. Metoden er utrolig nem og sikker at gå til. Når torsken lige så langsom pocheres, kan du færdiggøre de andre ting som passer til fisken.

En god ide er at bruge lidt større stykker som torske loins. Jeg vil personligt undlade halestykket til pochering, da dette stykke er rimelig tynd. Torsk hører til arten hvide fedtfattige fisk, som er i familie med mørksej, kulmule og kuller. De tilberedes bedst ved ikke for hård varme, da kødet ellers kan flage fra hinanden.

Opskrift på pocheret torsk

Hvad kræver det at pochere fisk som torsk? I denne opskrift bruger jeg mælk, hvilket efter min mening giver fisk som denne noget ekstra saftighed og smag. Jeg bruger udover mælk også skiver af citronskal, laurbærblad og peberkorn. Alt sammen ting der i løbet af den korte tid giver torsken den helt skønne smag. Du tænker måske, at det ikke kan lade sig gøre, når torsk kun skal pochere i 10 minutter. Men utrolig nok afgiver de få ingredienser masser af smag i mælken.

Husk at salte torsken inden den pocheres. En af de nemme metoder ved pochering er at man kan lade fisken ligge lidt ekstra tid i væden, uden den tørre ud.

I videoen beskriver jeg at man kommer torsken i væden og dernæst lader det koge op. Brug den metode hvis du har et stort stykke, og ikke flere mindre stykker.

Prøv denne fiskeopskrift: Skindstegt Kuller på dampede porre

Pocheret torsk mælk

Pocheret torsk

Pocheret torsk i mælk er en nem og perfekt måde, at tilberede fisk på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Forret, Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Udstyr

Sådan gør du

  • Soigner torsken for ben, og del den i fire lige store stykker.
  • Salt stykkerne på begge sider som trækker i 30 minutter.
  • Hæld mælken i en gryde eller høj pande som vil dække torskestykkerne.
  • Skær 2 stykker citronskal af citronen som kommes i gryden med laurbærblade og peberkorn.
  • Varm mælken op til kogepunktet og kom torsken i.
  • Sluk næsten for varmen og lad torskestykkerne pochere i den varme mælk i 10 minutter.
  • Stik en kødnål i det tykkeste stykke, er nålen kold skal de have mere, men er den lun er de færdige.
  • Tag dem op og placer dem på et rist for at de kan dryppe af.

Noter

Hvis du tilbereder et stort stykke kan du som jeg beskriver i videoen komme stykket i mælken og varme det op til kogepunktet og derefter slukke. Ved mindre stykker brug ovenstående metode.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Pocheret fisk

Tips til opskriften

  • I stedet for torsk kan man bruge andre torskearter som mørksej eller kuller.
  • Du kan godt bruge udelukkende vand fremfor mælk.
  • Man kan også blande mælk og fløde som giver mere fedme til torsk.
  • Der kan ligeledes kommes lidt hvidvin i mælken der afgiver en god smag.

Til denne opskrift på pocheret torsk i mælk serveret en Muslingesauce, syltede kartoffelkugler, Syltede Rødløg, jordskokke creme og Ærtepuré. Syren i rødløgene passer efter min mening rigtig godt til denne slags tilberedning af runde fisk.

Pocheret torsk i mælk

Kom torsken eller lignende fiskeart i mælken eller væden når denne er kogt op.

Pocheret torsk mælk

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Hanne Thorndahl

    Hej Søren,
    lyder som en nem og meget lækker opskrift…desværre er torsken en overfisket fisk. Bestanden er gået ned,
    og jeg er blevet tilbageholden mht at købe torsk. Men i din opskrift kan man jo også bruge andre, mindre sårbare fisk, f.eks. kuller.
    Hvordan bruger du mælken, fisken pocheret i? – for god at kassere!
    venlig hilsen
    Hanne

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Hanne
      Tak :-).
      Udover kuller kan du også bruge mørksej og kulmule.
      Mælken kunne jo gå til en sovs, eventuelt opbagt der kan bruges til fiskesennepssovs.
      Passer jo perfekt til den slags fisk.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!