Syltede rødløg er virkelig nemme, at lave og så smager de vanvittig godt til rigtig mange forskellige retter.
Retterne som de kan serveres som tilbehør til kan være eksempelvis okse- og lammekød, gryderetter, i burgere, på hotdogs, ostebordet, hvor der gerne må være lidt syrligt og sødligt til.
Opskrift på syltede rødløg
Syltede rødløg er hurtige og supernemme at lave hvis man står og har brug for noget ekstra tilbehør. Du kan erstatte de krydderier jeg har brugt i min opskrift til syltelagen, med dem du tænker passer til din lage.
Når jeg laver lyn syltede rødløg til jul eller anden højtid bruger jeg de krydderier der passer godt til den årstid, som kan være nelliker, kanel og allehånde da de afgiver smag til rødløgene. Ønsker man at de bliver lidt stærke kan man bruge peberrod eller chili, og skal de have noget frisk over sig kan ingefær sørge for det.
Har du prøvet disse sylte opskrifter: Marokkanske Syltede Citroner // Hjemme Syltede Drueagurker // Syltede Agurker
Syltede rødløg nem og lækker tilbehør
Ingredienser
- 3 Rødløg skåret i ottende dele
- 1 dl Mizkan eddike eller anden riseddike, som kan fås i specialbutikker. Kan erstattes af almindelig, eller æbleeddike
- 1 dl vand
- ½ dl rørsukker
- 2 spsk honning
- 5 peberkorn
- 5 nelliker
- 3 hele allehånde
- 1 laurbær
Udstyr
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser på nær rødløg i en gryde, som varmes op indtil honning og rørsukker er opløst.
- Kom rødløgene i, sluk for varmen og lad det stå i 5 – 10 minutter, hvorefter det hele kommes på skoldede glas, der er skyllet i enten atamon eller vodka.
Noter
De syltede rødløg får efter en dags tid i sylteglasset en fantastisk flot rødlig farve, som er meget dekorative på en tallerken, når man bruger dem som tilbehør.
De beholder den sprødhed løg har, selv om de syltes, og står i glasset i noget tid. Derfor passer de utrolig godt til flere retter, da man både får syrlighed, sprødhed og sødme fra de syltede rødløg. Det gør mange forskellige retter mere lækker at spise og se på.
Jeg har altid et glas stående i køleskabet, som godt kan holde sig i flere uger, og kan kun anbefale at man prøver at lave sine egne syltede rødløg.
Hvor lang tid kan syltede rødløg holde sig?
Syltede rødløg kan som sagt holde sig i køleskabet i op til 6 måneder, og de er meget nemme at have med, at gøre. En af de gode ting ved dem er, at man kan sylte dem dagen inden eller samme dag man skal bruge dem, hvis man nu har glemt det en uge før, hvor de når at få denne lidt syrlige og sødlige smag. Det er også en af de meget billige ting man kan lave.
Hvilken Eddike skal man bruge til dem?
Man kan bruge den eddike man har stående i køkkenskabet til syltede rødløg.
Når jeg bruger andre eddiker end den almindelig lagereddike skyldes det, at æbleeddike og den japanske Mirzin giver en anden smag , som jeg godt kan lide.
er denne sur eller sød i smagen?
Hej David
De syltede rødløg er let syrlige. Du kan evt. justerer på sukkeret for mere eller mindre sødme.
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren.
Hvor længe vil du anbefale at de ligger i lagen inden de kan bruges ?
Hej Kristina
1 – 2 uger vil give mere smag af krydderierne.
Dog kan de spises efter en dag.
Bedste hilsner
Søren
Tusinde tak for svar 🙂
Og gode opskrifter !!
Det var så lidt, og mange tak og god fornøjelse :-).
Skal glasset nødvendigvis være på køl inden åbning?
Hej Linda
Ikke nødvendigvis, men hvis du lader glasset trække ved stuetemperatur i mere end 3 – 4 dage vil jeg anbefale, at du derefter stiller det på køl pga. det i værste fald kan blive dårligt.
Bedste hilsner
Søren
Kan man bruge en anden eddike? F.eks. æble eller hvidvin/rødvin
Hej Karsten
Du kan godt bruge en anden eddike, som æbleeddike eller lagereddike. I princippet kan du også bruge hvid- og rødvinseddike, men jeg tror at smagen bliver bedre med de nævnte eddiker.
Bedste hilsner
Søren
Hej. Skal lagen op at koge, eller blot som du skriver “varmes op indtil rørsukker og honning er smeltet”? I så fald, hvor varm (grader) skal lagen være når rødløgene kommes i? Tak.. 🙂
Hej Christian
Du kan gøre to ting.
Koge lagen op indtil sukkeret er opløst og lade det køle lidt ned og dernæst komme løgene i. Dette kan du gøre hvis du skal bruge dem samme dage eller indenfor de næste par dage.
Eller køle lagen helt ned og komme løgene i, hvis de skal sylte over længere tid.
Bedste hilsner
Søren
Hejsa. Jeg overvejer at prøve de syltede rødløg. Hvis jeg laver med alm eddike og lader lagen køle helt ned inden løg kommet i tror du så ikke man kan smide en skive æble ned i for at give et tvist til alm. eddike. Hilsen Louise Friis.
Hej Louise
Det kan du helt sikkert. Hvor meget smag det afgiver kommer an på en prøve, men super god ide :-).
Bedste hilsner
Søren