og

Vadehavs HotDog med Østers

af | 19. feb 2016 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Vadehavs Hotdog med østers

Denne lækre alternative HotDog er med østers fra Vadehavet og hjemmebagt brioche brød, er en lækker måde at servere østers på som forret.

Her i vintermånederne er det en god årstid, at plukke østers i min baghave, eller næsten i baghaven. Det skønne ved, at bo op og ned af Vadehavet er alt det jeg har mulighed for, at samle og plukke så tæt på mit hjem. Jeg holde rigtig meget af, at bruge et par timer ud for stranden og samle en spandfuld østers, og efterfølgende tilberede dem.

Østers kan som sagt spises rå, eller tilberedes på flere forskellige måder. Det kan være som her, hvor de først er paneret og dernæst stegt på panden, som jeg før har skrevet om, og serveret med en sauce til. Man kan også som beskrevet i et af mine andre indlæg gratineres og overhældes med en skøn hollandaise sauce.

I denne alternative HotDog opskrift har jeg brugt brioche brød, friterede østers, sprød grønkål, sauce tartare, havtorn mayonnaise og ørred rogn.

En utrolig lækker kombination, hvor sprødheden og smagen fra østersene klæder tartar saucen og de sprøde grønkåls blade. Samtidig ser den drøn godt ud. Var tiden til stenbiderrogn havde hotdoggen havde fået en røvfuld af det i stedet for ørredrogn.

Er du mere til tilberedte end rå østers er denne ret lige noget for dig. Friterede skaldyr som er vendt i panko rasp er både nemme at lave, og smager utrolig godt. Sauce tartare passer som sagt altid perfekt til friterede eller stegte ingredienser. Du kan også udskifte østers med muslinger eller fisk. Såfremt det er fisk bør du bruge kuller som er perfekt til fritering eller stegning som her.

Brioche brødene kan nemt bages dagen inden og holder sig omkring 4 dage i en tæt sluttet beholder.

Prøv også disse skaldyrs opskrifter: Texanske Muslinger // Gratinerede Østers med Spinat

Vadehavs HotDog af østers

En alternativ HotDog opskrift er med brioche brød, friterede østers, sprød grønkål, sauce tartare, havtorn mayonnaise og ørred rogn.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Brød, Forret, Appetizer, Opskrift, Skaldyr
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 12 friske østers eller en dåse røgede østers (hvis du ikke kan få friske)
  • dl. mel
  • 2 tsk. chipotle kan erstattes med røget paprika og chilipulver
  • 1/4 tsk. salt og peber
  • 2 æg
  • dl. pankorasp kan erstattes med almindeligt rasp
  • 1 dl. neutral madolie som f.eks. solsikke vindruekerne, peanut.
  • 2 stk. brioche brød
  • 2 spsk. sauce tartare
  • ½ dl. mayonnaise
  • 1 spsk. havtornsaft kan erstattes med 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. sprøde grønkålsblade
  • 1 spsk. syltede rødløg
  • 2 tsk. ørredrogn eller stenbiderrogn
  • Frisk dild

Sådan gør du

  • Åbn østersene og lugt til dem for, at tjekke friskheden. Lugter de ikke af frisk hav kasseres de. Tag østersene ud af skallerne og læg dem på en tallerken indtil de skal tilberedes.
  • Bland mel, chipotle og salt og peber sammen i en dyb tallerken.
  • Slå æggene ud i en anden dyb tallerken og pisk dem sammen med f.eks. en gaffel.
  • Pankoraspen hælde ud i en tredje tallerken.
  • Hæld olien i en stegepande, som sættes til over middelvarme.
  • Vend østersene i mel, dernæst i æg, og til sidst i pankoraspen.
  • Steg dem gyldne i den varme olie, i ca. 5 minutter hvor de vendes efter et par minutter. De skal have en gylden farve.
  • Bland mayonnaisen med havtornsaften.
  • Varm evt. brødene og skær dem næsten igennem på langs.
  • Smør et lag havtornmayonnaise i bunden af brødet.
  • Kom de friterede østers i, hvorpå sauce tartaren hældes på.
  • Læg flere grønkålblade i kanten, og kom syltede rødløg over sauce tartaren.
  • Slut af med ørredrogn og dild.

Noter

Brioche brød kan man også købe i flere supermarkeder, eller bruge almindelig hotdog brød.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Server en Hotdog til hver person. Du kan selvfølgelig lave brioche brødene mindre når det er til en forret. Østersene er som regel ikke så store at de virker for store i brødene.

Brioche brød med friterede østers

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!