Gratinerede spinat østers

af | 15. okt 2018 | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter

I anledning af dette års Østers Festival har jeg sammensat en nem østers ret, hvor østersen gratineres med spinat eller ramsløg når disse er i sæson. Meget nemt, men utrolig delikat og smagfuld. Det oprindelige navn på opskriften er Rockefeller Østers, men i den opskrift indgår der ikke cremefraiche og der er tilsat lidt tabasco sauce, hvilket man også kan gøre med denne. Jeg er sikker på, at langt de fleste vil elske denne super lækker østers ret, der kan serveres som enten appetizer eller forret.

Gratinerede østers er en god måde, at starte sin østers afhængighed på, hvis man endnu ikke er til den rå type. Østersene bliver bagt en smule og smagen fra saucen går i og for sig godt med en østers med dens fantastiske umami smag.

Har du ikke prøvet østers og er lidt nervøs for at sætte tænderne i dem kan jeg kun anbefale dig denne opskrift.

Gratinerede Østers

LÆS Også Om: Østers med Osteskum // Muslinger i Karry // Bagt Torsk i Kål

Gratinerede Østers

Gratinerede Østers med spinat:

Gratinerede østers er en god måde, at starte sin østers afhængighed på, hvis man endnu ikke er til den rå type. Østersene bliver bagt en smule og smagen fra saucen går i og for sig godt med en østers med dens fantastiske umami smag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Skaldyr, Forret, Appetizer
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 16 østers
  • 2 spsk. smør
  • ½ dl. hvidvin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 bakke baby spinatblade eller ramsløgsblade.
  • dl. cremefraiche 38%
  • ½ – 1 dl. pankorasp
  • 60 g. revet vesterhavsost

Sådan gør du

  • Tænd en ovn på grill.
  • Åbn alle østersene, hæld vandet fra, fjern evt. små skalrester og løsn dem fra skallen. Husk, at lugte til østersene når de lige er åbnet. Lugter de ikke af frisk havvand så kassér dem.
  • Hæld det nye vand der samles i skallen op i en skål.
  • Placer østersene i et ildfast med evt. stanniol i bunden som krøllet sammen for, at de står jævnt.
  • Skær hvidløg og skalotteløg i fine små tern.
  • Varm en gryde op og tilsæt smørret, som smeltes.
  • Sauter løg og hvidløg indtil de er klasklare.
  • Hæld hvidvinen ved, som varmes op inden creme fraiche og østers vandet hældes ved.
  • Lad det hele varme op.
  • Hæld dernæst spinat- eller ramsløgsblade i.
  • Når spinat- eller ramsløgsbladene er faldet sammen hældes en til to spsk. af blandingen over hver østers.
  • Drys hver østers med lidt pankorasp og revet vesterhavsost.
  • Sæt fadet i ovnen indtil østersene får lidt farve på toppen.

Noter

Server dem med et godt glas hvidvin eller champagne til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Østersfestival

Østers holder jeg utrolig meget af, og elsker dem både natural det vil sige rå, eller tilberedte på flere forskellige måder. I anledning af Oyster week 2018 skydes i gang i uge 42 flere steder i landet skal vanen tro til Fanøs Østersfestival, hvor der i dag mandag den 15. oktober 2018 fra kl. 14:00 på Strien i Nordby, hvor der dystes blandt 15 af vores ypperste kokke i østers konkurrence. Denne gang gælder det både det søde og salte køkken, hvilket bliver rigtig spændende, at følge. Nogle af de 15 konkurrerende kokke man kan møde under konkurrencen er Francis Cardeneau, Henrik Yde fra Kiin Kiin, Thomas Pasfall, Brian Pedersen fra Aterlier 85. Strien hvor konkurrencen afholdes summer af liv og glade dage, hvor der ligeledes er mulighed for, at blive klogere på østers og få et glas champagne.

Østers med spinat

Opvarmet østers

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!