Gratinerede østers med spinat
I anledning af dette års Østers Festival har jeg sammensat en nem østers ret, hvor østersen gratineres med spinat eller ramsløg når disse er i sæson. Meget nemt, men utrolig delikat og smagfuld. Det oprindelige navn på opskriften er Rockefeller Østers, men i den opskrift indgår der ikke cremefraiche og der er tilsat lidt tabasco sauce, hvilket man også kan gøre med denne. Jeg er sikker på, at langt de fleste vil elske denne super lækker østers ret, der kan serveres som enten appetizer eller forret.
Gratinerede østers er en god måde, at starte sin østers afhængighed på, hvis man endnu ikke er til den rå type. Østersene bliver bagt en smule og smagen fra saucen går i og for sig godt med en østers med dens fantastiske umami smag.
Har du ikke prøvet østers og er lidt nervøs for at sætte tænderne i dem kan jeg kun anbefale dig denne opskrift.
LÆS Også Om: Østers med Osteskum // Muslinger i Karry // Bagt Torsk i Kål
Gratinerede Østers med spinat:
Gratinerede østers er en god måde, at starte sin østers afhængighed på, hvis man endnu ikke er til den rå type. Østersene bliver bagt en smule og smagen fra saucen går i og for sig godt med en østers med dens fantastiske umami smag.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Fisk, Skaldyr, Forret, Appetizer
Køkken: Fransk
Ingredienser
- 16 østers
- 2 spsk. smør
- ½ dl. hvidvin
- 2 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 1 bakke baby spinatblade eller ramsløgsblade.
- 1½ dl. cremefraiche 38%
- ½ – 1 dl. pankorasp
- 60 g. revet vesterhavsost
Sådan gør du
- Tænd en ovn på grill.
- Åbn alle østersene, hæld vandet fra, fjern evt. små skalrester og løsn dem fra skallen. Husk, at lugte til østersene når de lige er åbnet. Lugter de ikke af frisk havvand så kassér dem.
- Hæld det nye vand der samles i skallen op i en skål.
- Placer østersene i et ildfast med evt. stanniol i bunden som krøllet sammen for, at de står jævnt.
- Skær hvidløg og skalotteløg i fine små tern.
- Varm en gryde op og tilsæt smørret, som smeltes.
- Sauter løg og hvidløg indtil de er klasklare.
- Hæld hvidvinen ved, som varmes op inden creme fraiche og østers vandet hældes ved.
- Lad det hele varme op.
- Hæld dernæst spinat- eller ramsløgsblade i.
- Når spinat- eller ramsløgsbladene er faldet sammen hældes en til to spsk. af blandingen over hver østers.
- Drys hver østers med lidt pankorasp og revet vesterhavsost.
- Sæt fadet i ovnen indtil østersene får lidt farve på toppen.
Noter
Server dem med et godt glas hvidvin eller champagne til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Østersfestival
Østers holder jeg utrolig meget af, og elsker dem både natural det vil sige rå, eller tilberedte på flere forskellige måder. I anledning af Oyster week 2018 skydes i gang i uge 42 flere steder i landet skal vanen tro til Fanøs Østersfestival, hvor der i dag mandag den 15. oktober 2018 fra kl. 14:00 på Strien i Nordby, hvor der dystes blandt 15 af vores ypperste kokke i østers konkurrence. Denne gang gælder det både det søde og salte køkken, hvilket bliver rigtig spændende, at følge. Nogle af de 15 konkurrerende kokke man kan møde under konkurrencen er Francis Cardeneau, Henrik Yde fra Kiin Kiin, Thomas Pasfall, Brian Pedersen fra Aterlier 85. Strien hvor konkurrencen afholdes summer af liv og glade dage, hvor der ligeledes er mulighed for, at blive klogere på østers og få et glas champagne.
0 kommentarer