Bagt torsk i kål er en dejlig og flot fiskeret med spidskål og små blæksprutter.
Denne torskeret valgte jeg, at tilberede på Weberen for, at få en anelse røg til retten. Selv om den blev dampet i stanniol synes jeg den får en anden smag end i ovnen. Men, den kan selvfølgelig tilberedes i ovnen i stedet for grillen.
Andre fiskeretter: Rødspætte med asparges og stenbiderrogn // Fish Pie
Bagt Torsk i Kål
Ovnbagt torsk med miniblæksprutter i kålblade er en utrolig lækker måde at tilberede torsk på, som sammen med brunet smør gør retten super skøn og nem.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Fisk, Grill, Grøntsager
Køkken: Dansk
Antal: 2
Ingredienser
- 2 stk. Torskefileter af ca. 15 x 10 cm
- 3 stk. mini blæksprutter
- Saften fra 1 citron
- ½ spidskål
- 1 spsk. kapers
- Radiser
- 150 g smør
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
Spidskålen
- Fjern bladene fra spidskålen.
- Blancher dem i kogende vand ca. 1 minut og kom dem i isvand for, at stoppe tilberedningen.
- Skær stokken af bladene.
- Fold hvert blad om en kop eller lille skål og stil dem på køl, gerne et par timer for at den sætter sig.
Torskefileten
- Fjern evt. ben som kan sidde i torskefileten.
- Salt torskefileterne et par timer i forvejen.
- Smør et stykke stanniol og læg torsken på det.
- Kom et par smørklatter ovenpå sammen med saften fra citronen.
- Fold stanniolen om torsken og læg den indirekte på grillen i 10 minutter, eller i ovnen ved 180 grader.
Blæksprutter
- Rengør blæksprutterne.
- Pensl dem med olie og citronsaft.
- Grill dem direkte i ca. 2 minutter, hvorefter de skæres midt over.
Brunet smør
- Kom 100 g smør i en gryde som varmes kraftigt op.
- Lad smørret bruse op, hvorefter det køles ned til stuetemperatur.
- Si smørret og smag til med citronsaft.
- Det brunede smør kan erstattes af smør- og citronlagen fra den dampede torsk.
Anretning
- Læg den formede spidskålsskål midt på tallerkenen.
- Kom den bagte torsk i skålen og hæld lidt brunet smør over og pynt med kapers tyndt skårne radiser.
- Læg tre halve blæksprutter rundt om spidskålen sammen med tallerkensmækkerblade- og blomster og skovsyre.
- Retten kan også bare pyntes som du synes den skal se ud.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tak Sine 🙂
Sikke en dejlig ret du har komponeret.Den vil jeg prøve af i week-enden:-)
Det er jo ikke altid let med fisk på grill, der er min favorit havtaskekæber på spyd fordi de er så “muskuløse” og ikke falder af 🙂
Det er rigtig dejligt at du laver sådan nogle kreative fiskeretter 🙂
Hilsen Connie
Tusinde tak :-).
Havtaskekæber er en fantastisk lækker del, at arbejde med og smager samtidig utrolig godt.
Hilsen
Søren