Denne torskeret valgte jeg, at tilberede på Weberen for, at få en anelse røg til retten. Selv om den blev dampet i stanniol synes jeg den får en anden smag end i ovnen. Men, den kan selvfølgelig tilberedes i ovnen i stedet for grillen.
Bagt Torsk i Kål
Ingredienser
- 2 stk. Torskefileter af ca. 15 x 10 cm
- 3 stk. mini blæksprutter
- Saften fra 1 citron
- ½ spidskål
- 1 spsk. kapers
- Radiser
- 150 g smør
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
Spidskålen
- Fjern bladene fra spidskålen.
- Blancher dem i kogende vand ca. 1 minut og kom dem i isvand for, at stoppe tilberedningen.
- Skær stokken af bladene.
- Fold hvert blad om en kop eller lille skål og stil dem på køl, gerne et par timer for at den sætter sig.
Torskefileten
- Fjern evt. ben som kan sidde i torskefileten.
- Salt torskefileterne et par timer i forvejen.
- Smør et stykke stanniol og læg torsken på det.
- Kom et par smørklatter ovenpå sammen med saften fra citronen.
- Fold stanniolen om torsken og læg den indirekte på grillen i 10 minutter, eller i ovnen ved 180 grader.
Blæksprutter
- Rengør blæksprutterne.
- Pensl dem med olie og citronsaft.
- Grill dem direkte i ca. 2 minutter, hvorefter de skæres midt over.
Brunet smør
- Kom 100 g smør i en gryde som varmes kraftigt op.
- Lad smørret bruse op, hvorefter det køles ned til stuetemperatur.
- Si smørret og smag til med citronsaft.
- Det brunede smør kan erstattes af smør- og citronlagen fra den dampede torsk.
Anretning
- Læg den formede spidskålsskål midt på tallerkenen.
- Kom den bagte torsk i skålen og hæld lidt brunet smør over og pynt med kapers tyndt skårne radiser.
- Læg tre halve blæksprutter rundt om spidskålen sammen med tallerkensmækkerblade- og blomster og skovsyre.
- Retten kan også bare pyntes som du synes den skal se ud.
Tak Sine 🙂
Sikke en dejlig ret du har komponeret.Den vil jeg prøve af i week-enden:-)
Det er jo ikke altid let med fisk på grill, der er min favorit havtaskekæber på spyd fordi de er så “muskuløse” og ikke falder af 🙂
Det er rigtig dejligt at du laver sådan nogle kreative fiskeretter 🙂
Hilsen Connie
Tusinde tak :-).
Havtaskekæber er en fantastisk lækker del, at arbejde med og smager samtidig utrolig godt.
Hilsen
Søren