og
Opskrift på fishpie - fisketærte

For noget tid siden købte jeg Paul Cunninghams bog Pauls Food, som manglede i min samling af kogebøger. Jeg havde på samme tid en del torskerester i fryseren, og så var det nærliggende, at lave Fish Pie fra bogen. Jeg har dog ændret lidt på den oprindelige opskrift. 

Prøv denne opskrift: Fiskelasagne

Opskrift på fisketærte

Fish Pie

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Fisk, Ovnret, Skaldyr
Køkken: Britisk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 400 – 500 g torsk eller anden hvid fast fisk
  • 400 – 500 g rejer eller skalddyrs blanding
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 1 dl fiskefond
  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl. hvidvin
  • 200 g kartofler
  • 200 g knoldselleri
  • 200 g kålrabi
  • 1 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 50 g. revet aromatisk ost som f.eks. Ho ost, Havgus eller Vesterhavsost

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne som skæres i grove tern, og koges møre.
  • Hæld dernæst vandet fra og mos dem.
  • Tilsæt smørret, mens der røres rundt.
  • Kom dernæst mælk og æg i.
  • Til sidst vendes den revet ost i mosen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Varm fløde, hvidvin og fond op i en gryde.
  • Smelt smørret i en gryde, og drys melet i.
  • Lad melet synke til bunds, hvorefter det piskes sammen.
  • Hæld lidt efter lidt væden ved, mens der piskes.
  • Når bechamel saucen er opnået vendes fisk og skalddyr i saucen. Hæld det i et ildfast, og kom mosen ovenpå i et jævnt lag.
  • Bag pien i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter til overfladen har fået farve.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på fisketærte

Hjemmelavet fiskepie

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Nikolaj / Kokketraef.dk

    Oh boy! Det må laves!

    Ser virkelig godt ud og lyder endnu lækrere. Og så minder den mig faktisk også lidt om en hof-/traditionsret i min familie: Sill Låda! Det bringer minder 🙂

    Svar
    • Søren

      Takker mange gange og kan klart anbefales. Sill Låda har jeg ikke prøvet, men når jeg Googler den, ser det spændende ud.
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!