For noget tid siden købte jeg Paul Cunninghams bog Pauls Food, som manglede i min samling af kogebøger. Jeg havde på samme tid en del torskerester i fryseren, og så var det nærliggende, at lave Fish Pie fra bogen. Jeg har dog ændret lidt på den oprindelige opskrift.
Prøv denne opskrift: Fiskelasagne
Fish Pie
Udskriv Gem på Pinterest BedømRet: Hovedret, Fisk, Ovnret, Skaldyr
Køkken: Britisk
Antal: 4
Ingredienser
- 400 – 500 g torsk eller anden hvid fast fisk
- 400 – 500 g rejer eller skalddyrs blanding
- 50 g smør
- 50 g hvedemel
- 1 dl fiskefond
- 1 dl piskefløde
- ½ dl. hvidvin
- 200 g kartofler
- 200 g knoldselleri
- 200 g kålrabi
- 1 dl sødmælk
- 50 g smør
- 1 æg
- 50 g. revet aromatisk ost som f.eks. Ho ost, Havgus eller Vesterhavsost
Sådan gør du
- Skræl rodfrugterne som skæres i grove tern, og koges møre.
- Hæld dernæst vandet fra og mos dem.
- Tilsæt smørret, mens der røres rundt.
- Kom dernæst mælk og æg i.
- Til sidst vendes den revet ost i mosen.
- Smag til med salt og peber.
- Varm fløde, hvidvin og fond op i en gryde.
- Smelt smørret i en gryde, og drys melet i.
- Lad melet synke til bunds, hvorefter det piskes sammen.
- Hæld lidt efter lidt væden ved, mens der piskes.
- Når bechamel saucen er opnået vendes fisk og skalddyr i saucen. Hæld det i et ildfast, og kom mosen ovenpå i et jævnt lag.
- Bag pien i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter til overfladen har fået farve.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Oh boy! Det må laves!
Ser virkelig godt ud og lyder endnu lækrere. Og så minder den mig faktisk også lidt om en hof-/traditionsret i min familie: Sill Låda! Det bringer minder 🙂
Takker mange gange og kan klart anbefales. Sill Låda har jeg ikke prøvet, men når jeg Googler den, ser det spændende ud.
/Søren