Fish Pie

af | 13. mar 2014 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter

For noget tid siden købte jeg Paul Cunninghams bog Pauls Food, som manglede i min samling af kogebøger. Jeg havde på samme tid en del torskerester i fryseren, og så var det nærliggende, at lave Fish Pie fra bogen. Jeg har dog ændret lidt på den oprindelige opskrift. 

Fishpie

 

Fish Pie

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Fisk, Ovnret, Skaldyr
Køkken: Britisk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 400 - 500 g torsk eller anden hvid fast fisk
  • 400 - 500 g rejer eller skalddyrs blanding
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 1 dl fiskefond
  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl. hvidvin
  • 200 g kartofler
  • 200 g knoldselleri
  • 200 g kålrabi
  • 1 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 50 g. revet aromatisk ost som f.eks. Ho ost, Havgus eller Vesterhavsost

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne som skæres i grove tern, og koges møre.
  • Hæld dernæst vandet fra og mos dem.
  • Tilsæt smørret, mens der røres rundt.
  • Kom dernæst mælk og æg i.
  • Til sidst vendes den revet ost i mosen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Varm fløde, hvidvin og fond op i en gryde.
  • Smelt smørret i en gryde, og drys melet i.
  • Lad melet synke til bunds, hvorefter det piskes sammen.
  • Hæld lidt efter lidt væden ved, mens der piskes.
  • Når bechamel saucen er opnået vendes fisk og skalddyr i saucen. Hæld det i et ildfast, og kom mosen ovenpå i et jævnt lag.
  • Bag pien i ovnen ved 180 grader i ca. 30 - 40 minutter til overfladen har fået farve.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 Fishpie

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Nikolaj / Kokketraef.dk

    Oh boy! Det må laves!

    Ser virkelig godt ud og lyder endnu lækrere. Og så minder den mig faktisk også lidt om en hof-/traditionsret i min familie: Sill Låda! Det bringer minder 🙂

    Svar
    • Søren

      Takker mange gange og kan klart anbefales. Sill Låda har jeg ikke prøvet, men når jeg Googler den, ser det spændende ud.
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!