Pastasalat med dressing
En skøn kold pastasalat med en lækker cremet dressing er en nem opskrift.
Jeg holder utrolig meget af denne slags nemme enkle retter. Især når de kan bruges som både hovedret, frokost, buffet og tilbehør til grill retter. Pastasalat med dressing er ideel som salat til mange mennesker. Samtidig kan den varieres i det uendelige med andre eller flere ingredienser i.
Jeg vil næsten kalde denne slags pastasalat for en dansk klassiker, da den er vildt populær, og elsket blandt mange af os. Den er super god hvis man har en rest pastaskruer og grøntsager fra dagen før. På den måde undgås madspild. Min version af opskrift på kold pastasalat med dressing er vegetarisk og børnevenlig. Du kan selvfølgelig gøre den mere italiensk præget ved at lave en oliedressing som du kan se inspiration til længere nede.
Opskrift på kold pastasalat
Opskrift på verdens bedste kolde pastasalat med dressing er ret nem at gå til. Jeg har valgt at bruge groft pastaskruer eller penne. Du vælger selvfølgelig den type pasta du tænker passer bedst til din salat. Derudover bruger jeg grønne asparges, rød peberfrugt, cherrytomater, majskerner og rucola. Disse ingredienser synes jeg giver en rigtig frisk pastasalat. Den cremede dressing er en blanding af mayonnaise og creme fraiche, lidt sennep og citronsaft.
Ønsker du en mere italiensk præget dressing kan du lave en af, olivenolie, presset hvidløg, fint hakkede ansjoser og citronsaft. Jeg vil anbefale at denne dressing ligesom min kun vendes med pastaerne. På den måde bliver den kolde pastasalat ikke sølet fuldstændig til i dressing. Dine gæster kan selv komme mere på hvis de ønsker det.
Prøv også: Kartoffelsalat
Pastasalat med dressing
Opskrift på pastasalat med dressing er en lækker cremet salat
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, frokost, hovedret, tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Antal: 4 personer
Ingredienser
Pastasalat
- 300 g pasta penne eller skruer)
- 1 bundt grønne asparges
- 1 stk. rød peberfrugt i tern
- 100 g cherrytomater halverede
- 1 god håndfuld rucola
- 1 ds. majs ca. 140 g
- Pecorino Romano ost
Dressing
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 – 2 tsk honning
- 1 spsk citronsaft
- 1 – 2 tsk dijonsennep
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Kog pastaen som anvist på pakken som dernæst skylles i koldt vand, og dryppes godt af.
- Knæk enderne af aspargeserne som skæres til.
- Kog aspargesene kort i1, hvorefter de skylles i koldt vand for at have bid.
- Skær rød peberfrugt i mindre tern og halver cherrytomaterne.
- Skær eventuelt rucolaen i halve.
- Hæld vandet fra majsene og lad dem dryppe af.
- Bland alle ingredienser fra dressingen sammen, som smages til med salt og peber og eventuelt citronsaft.
- Bland lidt dressing i salaten så den samles.
- Server resten ved bordet.
- Skær små flager af pecorino romano osten over salaten.
Noter
Du kan nemt gemme en pastasalat over flere dage.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- Du kan koge pastaen dagen før til en kold pastasalat.
- Den er utrolig god til flere dage, og holder en lille uge i køleskabet.
- Bruger du rucola kan det til flere dage være en fordel at blande dette i når den serveres. På den måde bliver rucolaen ikke slatten.
- Ønsker du kød i din, kan jeg anbefale sprød bacon eller stegt kyllingetern. Begge dele passer virkelig godt.
Serveringsforlag til pastasalat
Hvad passer god til en hjemmelavet kold cremet pastasalat?
En af de ingredienser jeg personligt synes er god til den er Laks med Crust, Kyllingebryst på Grill eller Svinekotelet med skaft. Men har du selv et bestemt emne så skal du selvfølgelig bruge det.
0 kommentarer