Gris med skaft – Svinekotelet med ben

af | 10. jul 2014 | BBQ/Grill, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød

Hvis du følger med på bloggen ved du måske, at jeg glad for at grille, også hele året rundt. Grillen er dog mest i gang i forår- og sommerperioden, når vejret er til, at side udenfor mens maden tilberedes. En virkelig skøn ting ved en varmere årstid. En af de ingredienser jeg synes smager himmelsk på en grill, er en stor svinekotelet med skaft. Jeg købte for noget tid siden et par ordentlig basser på 300 g hos en af de lokale slagtere.

Svinekotelet

Jeg blev lidt for simpel i min tilberedning af tilbehøret til koteletterne, men det var en pludselig indskydelse jeg fik for, at glæde min hustru. Køleskabet bugnede heller ikke af alt mulig. Jeg valgte derfor, at grille lidt squash, auberginer, butternutsquash og serverede lidt brød til. I og for sig manglede der ikke noget, da koteletten talte for sig selv.

Gris med skaft - Svinekotelet med ben

En stor grillet svinekotelet med skaft smager helt fantastisk, og så er det ikke svært, at lave.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Grill, Svinekød, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2

Ingredienser

  • En stor svinekotelet med skaft pr. person
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1/4 butternutsquash
  • Saften fra en citron
  • Friske krydderurter som f.eks. salvie rosmarin, timian.
  • Olivenolie

Sådan gør du

Grillede grøntsager

  • Skær auberginer og squash i skiver af 1 cm tykkelse. Gør det samme med butternutsquashen, hvorefter skiverne skæres i ca. fire stykker.
  • Skyl krydderurterne og hak dem groft.
  • Salt koteletterne inden de grilles.
  • Vend grøntsagerne i halvdelen af olivenolie, citronsaften og krydderurterne.
  • Grill dem dernæst direkte til de får farve, hvorefter de færdigrilles i ca. 5 minutter ved indirekte varme.
  • Hold dem lune til servering.
  • Inden servering drysses de med lidt citronsaft og olivenolie, krydderurter og salt og peber.

Grillet kotelet

  • Bind koteletterne op ved, at binde et stykke kødtråd rundt om kanten, så koteletterne får samme tykkelse hele vejen rundt. På den måde bliver de ensartet tilberedt.
  • Flere slagtere har koteletter med blotlagt ben, men har din slagter det ikke kan du enten selv forsøge at fjerne kødet fra benet eller få din slagter til det.
  • Start med, at grille fedtkanten på koteletterne.
  • Grill koteletterne dernæst direkte 1 minut på hver side.
  • Dernæst kan du give koteletterne 3 - 6 minutter på indirekte varme afhængig af størrelsen.
  • En god ide, er at tjekke temperaruten ved, at stikke termometernålen ind i siden på koteletten. Når den rammer 62 grader tages den af og hviler i sølvpapir i ca. 5 minutter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Gris

Bind koteletterne op, så de har den samme tykkelse.

Middelhavs groent

Grillede grøntsager.

Svinekotelet

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Torsten Schmidt

    Du mener vel 62 grader og ikke 72 grader?

    Svar
    • Søren

      Hej Torsten
      Fuldstændig rigtigt får jeg rettet med det samme.
      God Påske
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!