Hvis du følger med på bloggen ved du måske, at jeg glad for at grille, også hele året rundt. Grillen er dog mest i gang i forår- og sommerperioden, når vejret er til, at side udenfor mens maden tilberedes. En virkelig skøn ting ved en varmere årstid. En af de ingredienser jeg synes smager himmelsk på en grill, er en stor svinekotelet med skaft. Jeg købte for noget tid siden et par ordentlig basser på 300 g hos en af de lokale slagtere.
Jeg blev lidt for simpel i min tilberedning af tilbehøret til svinekotelet med skaft, men det var en pludselig indskydelse jeg fik for, at glæde min hustru. Køleskabet bugnede heller ikke af alt mulig. Jeg valgte derfor, at grille lidt squash, auberginer, butternutsquash og serverede lidt brød til. I og for sig manglede der ikke noget, da svine koteletten talte for sig selv.
Prøv også disse dejlige opskrifter: Iberico Koteletter med risotto // Fyldt Svinemørbrad af ramsløg // Nakkekoteletter på Grill
Gris med skaft – Svinekotelet med ben
Ingredienser
- En stor svinekotelet med skaft pr. person
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1/4 butternutsquash
- Saften fra en citron
- Friske krydderurter som f.eks. salvie rosmarin, timian.
- Olivenolie
Sådan gør du
Grillede grøntsager
- Skær auberginer og squash i skiver af 1 cm tykkelse. Gør det samme med butternutsquashen, hvorefter skiverne skæres i ca. fire stykker.
- Skyl krydderurterne og hak dem groft.
- Salt koteletterne inden de grilles.
- Vend grøntsagerne i halvdelen af olivenolie, citronsaften og krydderurterne.
- Grill dem dernæst direkte til de får farve, hvorefter de færdigrilles i ca. 5 minutter ved indirekte varme.
- Hold dem lune til servering.
- Inden servering drysses de med lidt citronsaft og olivenolie, krydderurter og salt og peber.
Grillet kotelet
- Bind koteletterne op ved, at binde et stykke kødtråd rundt om kanten, så koteletterne får samme tykkelse hele vejen rundt. På den måde bliver de ensartet tilberedt.
- Flere slagtere har koteletter med blotlagt ben, men har din slagter det ikke kan du enten selv forsøge at fjerne kødet fra benet eller få din slagter til det.
- Start med, at grille fedtkanten på koteletterne.
- Grill koteletterne dernæst direkte 1 minut på hver side.
- Dernæst kan du give koteletterne 3 – 6 minutter på indirekte varme afhængig af størrelsen.
- En god ide, er at tjekke temperaruten ved, at stikke termometernålen ind i siden på koteletten. Når den rammer 62 grader tages den af og hviler i sølvpapir i ca. 5 minutter.
Bind koteletterne op, så de har den samme tykkelse.
Grillede grøntsager.
Du mener vel 62 grader og ikke 72 grader?
Hej Torsten
Fuldstændig rigtigt får jeg rettet med det samme.
God Påske
Søren