Nakkekoteletter på grill med barbequesauce er den bedste måde at tilberede saftige koteletter på.
Du tænker at nakkekoteletter bliver tørre på grillen? Nej, de er perfekte at grille på grund af deres fedtmarmorering som gør at de nemt kan klare grilles og smager fantastik lækkert. De er samtidig utrolig billige, hvilket ikke gør noget. Grunden er at de er nemmere at grille end almindelige koteletter, da disse kan blive tørre hvis de får for meget.
Sådan griller du nakkekoteletter
Du kan inden nakkekoteletterne grilles enten marinere dem, komme en tør rub på eller pensle dem med en barbequesauce inden de tages af grillen. Alt samme giver nakkekoteletterne en skøn og lækker smag og gør det utrolig nemt. Så længe du følger rådene her på siden bliver koteletterne saftige. Et af rådene er at vende dem flere gange når de grilles. På den måde sørger du for at nakkekoteletterne forbliver saftige med en perfekt grill overflade.
Start med at grille dem over direkte varme, uanset om det er kul eller gas. Dernæst færdig grilles de over indirekte varme.
Et rigtig godt tip er at sætte en kødnål ned i en af nakkekoteletterne. Sæt den dernæst på din læbe. Er den varm er koteletterne færdige. Er den lun skal de grilles lidt mere. Jeg bruger altid den metode ved fisk, og kød der er skåret i tyndere skiver som koteletter.
Nedenunder kan du se en lille video om nakkekoteletter.
Nakkekoteletter skæres fra nakkefileten som er det stykke man bruger til at tilbrede Pulled Pork af. Forskellen på disse og mere magre koteletter er at disse er skåret af kammen, som ikke har samme fedtmarmorering. Derudover findes der skaft koteletter hvor benes afgiver smag til kødet.
Prøv også: Gris med Skaft // Spareribs på Grillen
Nakkekoteletter på Grill
Ingredienser
- 4 stk. nakkekoteletter
- Salt og peber
- Barbequesauce
Udstyr
Sådan gør du
- ag nakkekoteletterne ud af køleskabet 30 minutter inden de grilles.
- Salt dem og drys dem med peber.
- Varm en grill op uanset om det er kul eller gas.
- Smør grillristen med neutral olie.
- Dub dernæst nakkekoteletterne tørre og drys med igen med lidt salt og peber.
- Grill dem først over direkte varme i 30 til 60 sekunder, hvorefter de vendes og grilles på den anden side i samme tid.
- Placer dem over indirekte varme af omkring 5 minutter på hver side. Vend dem gerne en eller to gange undervejs.
- Pensl dem med en god barbequesauce og smid dem kort over direkte metode for at grille dem lidt igen.
- Undervejs kan du stikke en kødnål ned i en nakkekotelet. Er nålen varm er koteletten færdig. Dog skal den ikke brænde dig på læben.
- Tag dem af grillen og server dem.
Tilbehør til grillede nakkekoteletter
Vi elsker at serverer Varm Kartoffelsalat og eventuelt en bønnesalat til de grillede koteletter. Du kan også bare nøjes med bagekartofler som du laver på grillen. Derved skal du ikke have gang i ovnen.
Når koteletterne er næsten færdige pensles de med en god og lækker barbequesauce. Kom dem igen over direkte varme i et minuts tid.
Mens koteletterne grilles kan du nemt smide nogle stilk tomater på grillen samtidig. De passer sig selv og bliver super lækre.
0 kommentarer