Spareribs på grillen
Tiden er virkelig inde til, at grille sine egne super lækre spareribs. Man kan tilberede de bedste ved, at følge min opskrift, hvor benene tilmed røges. Det er i virkeligheden ikke særlig svært, at stå for sine egne ben. Samtidig er det ret blæret overfor gæsterne, at smide dem på bordet.
Jeg har valgt, at forkoge benene for, at gøre dem møre. Jeg kunne også, at have undladt det, og tilberedt dem udelukkende på grillen over længere tid. Men med denne metode går det tilmed lidt hurtigere.
Når benene røges tilføres de ekstra smag, som ikke bliver for kraftig når de samtidig pensles med en god bbq sauce. Jeg valgte, at investere i en bbq/steg holder, som måske var i overstørrelse for til mine ben.
Når spareribsene er klar deler jeg dem i fire for, at de er nemmere at håndtere. Tilbehøret den dag blev en nem kartoffelsalat og lyngrillede majskolber. Nye friske majskolber skal ikke have mere en 5 minutter på grillen, hvor de jævnligt vendes.

Spareribs på grillen
Ingredienser
- 3 - 4 kg. kamben/ribben
- 2 Laurbærblade
- Vand
- 10 hele peberkorn
- 5 hele allehånde
- 2 hele stjerneanis
- 2 tsk. groft salt
- 1½ dl. røgflis som f.eks. hickory
- Bbq sauce
Udstyr
Sådan gør du
- Fjern hinden på bagsiden af kambenene.
- Læg dem i en stor gryde, hvor de dækkes med vand.
- Kom krydderier og salt ved.
- Kog dem i 30 minutter, hvorefter de køles ned.
- Hæld røgflisen i en skål som dækkes med vand. Lad det trække i 20 minutter.
- Tænd grillen og læg benene indirekte evt. i en spareribs holder.
- Ved kulgrill kommes træflisen direkte ovenpå kullene, hvorefter låget lukkes og spjældet lukkes næsten helt i.
- Ved gasgrill kommes den tørre røgflis i en røgboks eller alubakke, som kommes på grillen inden benene lægges på risten. Det tager lidt længere tid for røgen, at udvikle sig.
- Når der kommer røg placeres benene indirekte.
- Lad benene røge i 15 minutter, hvorefter de tages af.
- Smør dem med en god Bbq sauce, og læg dem tilbage på grillen i ca. 10 minutter, hvor de jævnligt pensles med bbq saucen.