og
Spareribs

Tiden er virkelig inde til, at grille sine egne super lækre spareribs når sommeren og grill vejret rammer os. Man kan tilberede de bedste ved, at følge min opskrift, hvor benene tilmed røges og får den helt perfekt smag. Det er i virkeligheden ikke særlig svært, at lave sine egne ben på grillen. Samtidig er det ret blæret overfor gæsterne, at smide dem på bordet.

Opskrift på grillede Spareribs

Jeg har valgt, at forkoge benene for, at gøre dem hurtigere møre. Jeg kunne også, at have undladt det, og tilberedt dem udelukkende på grillen over længere tid. Men med denne metode går det tilmed lidt hurtigere at lave sine egne hjemmelavet spareribs. Når benene forkoges tilsætter forskellige slags hele krydderier til vandet for, at give kødet mere smag. Du kan undlade dette eller bruge de krydderier du synes bedst om.

Meget ofte har slagteren forkogte kamben af svinekød der er lige til grillen. Jeg vil anbefale du spørger din lokale slagter eller supermarked om de er forkogt.

Prøv også disse grill opskrifter: T-Bone Steak // Beef Short Ribs // Grillet Porchetta

Spareribs på grillen

Det kan være en god ide, at forkoge kambenene dagen inden, eller om formiddagen.
3.40 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Svinekød, BBQ, Grill, Sauce
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 – 4 kg. kamben/ribben
  • 2 Laurbærblade
  • Vand
  • 10 hele peberkorn
  • 5 hele allehånde
  • 2 hele stjerneanis
  • 2 tsk. groft salt
  • dl. røgflis som f.eks. hickory
  • Bbq sauce

Sådan gør du

  • Fjern hinden på bagsiden af kambenene.
  • Læg dem i en stor gryde, hvor de dækkes med vand.
  • Kom krydderier og salt ved.
  • Kog dem i 30 minutter, hvorefter de køles ned.
  • Hæld røgflisen i en skål som dækkes med vand. Lad det trække i 20 minutter.
  • Tænd grillen og læg benene indirekte evt. i en spareribs holder.
  • Ved kulgrill kommes træflisen direkte ovenpå kullene, hvorefter låget lukkes og spjældet lukkes næsten helt i.
  • Ved gasgrill kommes den tørre røgflis i en røgboks eller alubakke, som kommes på grillen inden benene lægges på risten. Det tager lidt længere tid for røgen, at udvikle sig.
  • Når der kommer røg placeres benene indirekte.
  • Lad benene røge i 15 minutter, hvorefter de tages af.
  • Smør dem med en god Bbq sauce, og læg dem tilbage på grillen i ca. 10 minutter, hvor de jævnligt pensles med bbq saucen.

Noter

Benene kan forkoges dagen inden.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Grillede spareribs

Når benene røges tilføres de ekstra smag, som ikke bliver for kraftig når de samtidig pensles med en god bbq sauce. Jeg valgte, at investere i en bar-b-que holder eller steg holder, som måske var i overstørrelse til mine ben. Når spareribs står ret og ned tilberedes de bedst på grillen. Desuden skal man ikke tænke over hvornår de skal vendes. De bliver ligeledes tilberedt jævnt.

Røgede kamben

Når spareribsene er klar deler jeg dem i fire for, at de er nemmere at håndtere. Tilbehøret den dag blev en Nem hjemmelavet Kartoffelsalat og Lyngrillede Majskolber som disse. Nye friske majskolber skal ikke have mere en 5 minutter på grillen, hvor de jævnligt vendes. Sommermad som spareribs på grillen er vi helt vilde med.

Spareribs på grillen

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

1 Kommentar

  1. Jan Abel Larsen

    Hej Søren,
    Jeg har fået finger i 5 kg iberico spareribs og jeg orker simpelthen ikke 36 timers sousvide. Kan man forkoge disse ibericoben? eller har du en anden god (og ikke for omstændig) opskrift på tilberedning?

    På forhånd tak – Jan Abel

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!