og
Opskrift på beef short ribs

Beef short ribs er noget af det bedste stykke oksekød man kan smide på grillen. Især når kødet stammer fra racen Wagyu, hvor kødet har langt mere fedt marmorering, som giver en utrolig god smag. I USA har jeg smagt beef short ribs et par gange, og det glemmer man aldrig, da smagen nu en gang efter min mening er bedre en svine ribben, og så er det Real American BBQ. Har man først prøvet dem på den ægte måde er man totalt solgt.
Da de er ret store, vil 1½ kg være nok til 4 personer.

Sådan laver man Beef Short Ribs

Jeg valgte, at tilberede beef short ribs i sous viden i 72 timer, hvorefter de fik ca. 20 minutters røg inden de blev penslet med en god BBQ sauce. Grunden til sous viden er, at jeg ikke har en ordentlig røgovn, hvor de skal have ca. 6 timer.
Resultatet var virkeligt godt, og selv om de ikke blev røget inden sous viden gjorde det ikke noget.


Jeg havde valgt, at tilberede dem uden nogen tør rub, da kødet jeg brugte var fra Wagyu racen, hvor jeg ønskede, at kunne smage den utrolig gode smag fra fedt marmoreringen. Hvis man ønsker, at bruge en tør rub kan man godt massere beef short ribsene med det inden de vakuum pakkes.

Prøv disse opskrifter: Chuck Flap udskæring // Flat Iron Steak // Grillede Majskolber

Grillede Beef Short Ribs

Beef short ribs

Beef short ribs er noget af det bedste og lækreste stykke oksekød man kan smide på grillen. Udskæringen er the Real American way som gør en afhængig efter mere.
4 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grill, BBQ, Sous Vide, Oksekød, Simreret, Røgning
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 days 50 minutter
Samlet tid: 3 days 1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1½ – 2 kg. short ribs
  • Salt og peber
  • BBQ Sauce

Udstyr

Sådan gør du

  • Start med at fjerne hinden ”sølvhuden” på bagsiden af short ribsene. Det gøres nemmest ved, at man med en tynd, spids kniv skubber spidsen ind i det ene hjørne af bagsiden af short ribsene. Tag dernæst fast i hinden, hvor det kan være en fordel at bruge en klud til, at holde fast i den. Træk nu hinden af.
  • Skrab dernæst det øverste fedt af benene på bagsiden, så man efter tilberedning har noget af holde ved.
  • Kom salt og peber på short ribsene. Man kan også massere en tør rub på oversiden af dem.
  • Placer dem i en eller flere vakuumposer, hvor poserne vakuumpakkes.
  • Kom dem i en sous vide kar, hvor temperaturen er 56 grader og lad dem tilberede i 72 timer.
  • Efter de 72 timer tages de op af karret og tages ud af poserne.
  • Del de hele ribs ved hvert ben.
  • Start en grill op, hvor der kommes røgflis i en røgboks, eller smid dem på selve kullene ved en kulgrill.
  • Placer short ribsene i modsatte side af røgflisen og lad dem røge i 20 – 30 minutter ved lav varme.
  • Pensl dernæst short ribsene med en god bbq sauce, og grill dem i ca. 15 – 25 minutter over indirekte varme, hvor benene vender ned.

Noter

Jeg valgte, at serverer noget så traditionelt som en god cole slaw og hjemmelavet baked beans til disse beef short ribs.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Møre wagyu beef short ribs

Jeg valgte, at serverer noget så traditionelt som en god cole slaw og hjemmelavet baked beans til disse ribs.

Hvor kan man købe beef short ribs henne? Jeg har købt mine over nettet, hvor de kom frosne i en forseglet boks. Men går du til din slagter kan du forhøre dig om de har det eller kan få det hjem. Flere og flere slagtere og større supermarkeder er begyndt, at sælge amerikanske udskæringer.

Salt beef short ribs

Salt short ribs på kødsiden.

Okse ribben vakuumpakket

Ved sous vide tilberedning vakuumpakkes de.

Tilbered dem i sous viden over 72 timer

Tilbered beef short ribs i sous vide karet i 72 timer.

Sous vide beef short ribs

Tag dem ud af vauumposen og dup dem tørre.

Røgede okse ribben

Røg de sous vide tilberedte beef short ribs inden de brunes på begge sider.

Grillede Beef Short Ribs

Smør ribbene med en god BBQ sauce.

Ægte amerikanske short ribs

Ribbene short ribs er det jeg kalder ægte amerikanske okse ribben med utrolig meget smag.

Wagyu ribs

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Bjarne Raun Levin

    Kan man smide dem
    i køleskab efter sous vide og grille dem dagen efter?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Bjarne
      Det kan du sagtens. Tag dem endelig ud af køleskabet mindst 1 – 2 timer før, og grill dem ved høj varme.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
4 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!