Chuck Flap – Udskæring med ekstrem intens smag
Chuck flap udskæring stammer fra dyrets nakke og har en utrolig skøn marmorering.
Kødet kan tilbederes på flere måder, som er langtidstilberedt også kaldet low and slow i ovnen eller på en grill. Man kan ligeledes lave chuck flap sous vide metoden, hvorefter den brunes af på panden eller grillen.
Begge opskrift metoder har jeg valgt du får her.
Denne amerikanske udskæring kan derudover skæres til steaks som dernæst steges eller grilles, hvilket jeg ikke har forsøgt mig med.
Selve kødets smag og tekstur er helt specielt og jeg synes meget unikt. Smagen er intens og samtidig ved rette tilberedning utrolig mørt. Jeg har i denne opskrift på chuck flap tilberedt et stykke i ovnen som langtidsstegt og et stykke i sous viden.
Min personlige favorit blev langtidsstegningen, da kødet fik mere smag og var faktisk mere mørt, end sous vide metoden. På trods at kødet fik en lidt kedelig grå farve hvor man kan tænke det modsatte skal man endelig ikke lade sig narre af det.
Udskæringen ser man ikke så ofte, og jeg har indtil nu kun set den på forskellige internetsider der sælger kvalitetskød. Hvis du gerne vil prøve noget meget specielt kød, kan jeg virkelig anbefale dig at købe et stykke for at smage det.
Sådan tilberedes Chuck Flap
Som sagt ved langtidsstegning, hvor man kan tilberede stykket i ovnen eller grillen ved omkring 110 grader i først 3 timer og dernæst 2 timer. Metoden er ligesom som Brisket, hvor kødet smøres med en god Barbeque Sauce og pakkes ind i stanniol de sidste to timer.
Man kan ligeledes tilberede kødet sous vide i 3 timer ved 55 grader, hvorefter den får noget farve på en pande eller grillen, og skæres i skiver.
Andre sous vide opskrifter: Beef Short Ribs // Koteletter Sous Vide // Flap Meat // Kalveculotte Sous Vide
Chuck Flap Roast – Udskæring med ekstrem intens smag
Chuck flap udskæring stammer fra dyrets nakke og har en utrolig skøn marmorering, som giver chuck flap stegen dets helt specielle skønne smag og saftige kød.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Grill, Hovedret, Oksekød, Sous Vide
Køkken: Amerikansk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Langtidsstegt Chuck Flap
- 1 stk. chuck flap af 700 g.
- Salt og peber
- Bar-B-Que Sauce
Chuck Flap Sous Vide
- 4 stk. Timian kviste
- 4 stk. Rosmarinkviste
- 2 fed hvidløg
- 2 skiver af en økologisk citron
- Salt og peber
- Bar-B-Que sauce
Sådan gør du
Langtidsstegt Chuck Flap
- Drys chuck flap med salt og peber og eventuelt forskellige tørrede krydderier.
- Placer den i et ildfast fad, som kommes i ovnen ved 110 grader i 3 timer.
- Den kan også tilberedes på en grill ved 110 grader indirekte i 3 timer.
- Efter 3 timer pensles kødet med en bbq sauce og pakkes ind i stanniol, som sættes i ovnen eller på grillen i 2 timer.
- Pak kødet ud og skær det i skiver.
Chuck Flap Sous Vide
- Vakuumpak kødet med timian, rosmarin, hvidløg og citronskiver.
- Sous vide stykket ved 55 grader i 3 – 4 timer.
- Tag kødet ud af posen, dup det tørt inden det brunes af på en pande eller grill.
Noter
Når kødet skæres i skiver skal det skæres på langs af fibrene.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Hvordan udskæres chuck flap stegen når den er færdig?
Når kødet er færdig skæres den på tværs af fibrene, da skiverne derved bliver mere møre. En god ide er at tjekke kødet inden det tilberedes hvordan fibrene løber.
Tilbehør til Chuck Flap
Jeg har valgte noget ret enkelt tilbehør som Grillede Majskolber , en skøn Bearnaise Sauce Sous Vide synes jeg passer perfekt til kødet. Derudover kan man gå all in på det amerikanske og servere Bagte Kartofler og ColeSlaw til. Alt sammen synes jeg personligt matcher kødet rigtig godt.
Kødet er her langtidsstegt i ovnen.
Ved sous vide vakuumpakkes det først.
Hvorefter det tilberedes i sous viden i omkring 3 timer.
Skønt med ny opskrift. Tak for dejlige opskrifter
Hej Tina
Det er jeg glad for du synes, og tak :-).
Bedste hilsner
Søren