og
Opskrift på kalveculotte sous vide

Sådan tilbereder du den perfekte rosa og møreste kalveculotte sous vide, med den rigtige tid og temperatur.

Vil du sikrer dig at din kalveculotte er mør, saftig og har den rigtige rosa eller rødlige farve? Bør du prøve at tilberede den i en sous vide. Samtidig skal du ikke holde øje med kødet, eller være nervøs for at den får for meget. Når jeg laver en kalveculotte sous vide kommer den efterfølgende på grillen for at den får en perfekt grillet overflade. Du kan i stedet brune den af på panden.

Hvad er en sous vide? Det er vandbad hvor kødet eller andet emne vakuumpakkes og tilbrederes i badet. Vandets temperatur sættes til eksempelvis 56 grader som her, hvilket rammer emnets nøjagtige kernetemperatur og derved perfekt tilberedning.

Hvor lang tid skal en kalveculotte have i sous viden?

Tiden ved en kalveculotte sous vide er i min opskrift 6 timer. Jeg synes det er synd, hvis kødet får mere end 6 timer. Grunden er at kalvekød er mere fint eller sart end oksekød. Ved okseculotte er tiden 7 timer.

Når kalveculotten er færdig i sous vide bruner jeg den altid af. Meget ofte bruger jeg grillen da jeg synes, at grill giver mere smag til kødet. Du kan i stedet brune den på panden i lidt smør, et par hvidløgsfed og timianstilke. Alt sammen noget der giver smag til kalvekødet.

Kalveculotte sous vide temperatur

Ved en sous vide kalveculotte på 1 kg sætter jeg temperaturen på sous vide til 55 – 56 grader, hvilket jeg synes er fint når det er kalv. Vejer den lidt mindre kan du godt følge denne opskrift. Havde det været en okseculotte ville jeg sætte det til 57 grader for medium rare eller rosa tilberedt kød. Er du typen til rødt kød kan du sænke temperaturen med en hel eller halv grad.

Andre gode sous vide opskrifter: Bearnaise sauce sous vide // Asparges Sous Vide // Teres Major

Opskrift på kalveculotte sous vide

Kalveculotte sous vide – Nem opskrift med tid og temperatur

Kalveculotte sous vide opskrift med korrekte tid og temperatur for en perfekt rosa culotte.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Kalvekød, Hovedret, Sous Vide
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. kalveculotte af 800 – 1000 g.
  • Groft salt
  • 3 fed hele hvidløg
  • 6 stk. hele timianstilke
  • 3 stk. hele rosmarinstilke

Sådan gør du

  • Sous vide karet opvarmes til 55 grader.
  • Kødet tørres for blod.
  • Puds kalveculotten på bagsiden for fedt og sener.
  • Rids fedtsiden og masser culotten godt ind i salt og peber.
    Sådan skæres en kalveculotte
  • Kom den i en vakuumpose med timianstilke, rosmarinstilke og hele hvidløg.
  • Vakuumer posen.
    Vakuumpakket kalveculotte til sous vide
  • Kom vakuumposen i karet i 6 timer.
  • Efter tiden tages posen op og åbnes.
  • Tag kalveculotten op og dup den tør.
  • Grill eller brun den på en pande.
  • Personligt synes jeg det er bedst at grille den, og eventuelt smøre den med noget barbecue sauce.
  • Brunes den på panden kommes en god klat smør, hvidløgsfed og timiankviste ved, hvor den brunes på alle sider ved høj varme.
  • Skær den i skiver langs ridserne som vist på fotoet.
    Udskåret sous vide lavet kalveculotte
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tilbehør til culotte sous vide

Det perfekte tilbehør til en kalveculotte sous vide synes jeg skal være en rigtig god sauce som min Rødvinssauce. Derudover skal der selvfølgelig andet til som Pommes Anna eller Pommes Fondante der er en nemme version. En nem og enkel MormorSalat som med mormordressing til er ligeledes et godt valg.

Sådan udskæres en kalveculotte

En kalveculotte eller okseculotte skal skæres mod fibrene, som du kan se her nedenunder. Har du først prøvet den en gang ved du at det ikke er svært. Grunden er at når du skære mod fibrene er kødet mørt, men desværre mere sejt når du skærer med. Derfor er det altid en god ide, at ridse culotten inden, så ved du hvilket retning du skal udskærer stykket. Du kan herunder se på billedet hvilken retning den skal ridses, og derfor også skæres ud.

Sådan skæres en kalveculotte

Det er altid en god ide at bruge en god skarp kniv når du ridser og skærer en kalveculotte ud.

Husk at pudse, det vil sige fjerne det overflødige fedt og sener der kan sidde på culotten.

Rist kalveculotten som ovenstående, drys den godt med salt her har jeg brugt Ramsløgsalt. Kom den i en vakuumpose med timiankviste, rosmarinkviste, hvidløgsfed og citronskal inden den vakuumpakkes.

Udskåret sous vide lavet kalveculotte

Skær culotten ud som jeg har beskrevet mod fibrene, eller med de ridser der lavet inden den blev sous vide tilberedt.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!