Sådan tilbereder du den perfekte rosa og møreste kalveculotte sous vide, med den rigtige tid og temperatur.
Vil du sikrer dig at din kalveculotte er mør, saftig og har den rigtige rosa eller rødlige farve? Bør du prøve at tilberede den i en sous vide. Samtidig skal du ikke holde øje med kødet, eller være nervøs for at den får for meget. Når jeg laver en kalveculotte sous vide kommer den efterfølgende på grillen for at den får en perfekt grillet overflade. Du kan i stedet brune den af på panden.
Hvad er en sous vide? Det er vandbad hvor kødet eller andet emne vakuumpakkes og tilbrederes i badet. Vandets temperatur sættes til eksempelvis 56 grader som her, hvilket rammer emnets nøjagtige kernetemperatur og derved perfekt tilberedning.
Hvor lang tid skal en kalveculotte have i sous viden?
Tiden ved en kalveculotte sous vide er i min opskrift 6 timer. Jeg synes det er synd, hvis kødet får mere end 6 timer. Grunden er at kalvekød er mere fint eller sart end oksekød. Ved okseculotte er tiden 7 timer.
Når kalveculotten er færdig i sous vide bruner jeg den altid af. Meget ofte bruger jeg grillen da jeg synes, at grill giver mere smag til kødet. Du kan i stedet brune den på panden i lidt smør, et par hvidløgsfed og timianstilke. Alt sammen noget der giver smag til kalvekødet.
Kalveculotte sous vide temperatur
Ved en sous vide kalveculotte på 1 kg sætter jeg temperaturen på sous vide til 55 – 56 grader, hvilket jeg synes er fint når det er kalv. Vejer den lidt mindre kan du godt følge denne opskrift. Havde det været en okseculotte ville jeg sætte det til 57 grader for medium rare eller rosa tilberedt kød. Er du typen til rødt kød kan du sænke temperaturen med en hel eller halv grad.
Andre gode sous vide opskrifter: Bearnaise sauce sous vide // Asparges Sous Vide // Teres Major
Kalveculotte sous vide – Nem opskrift med tid og temperatur
Ingredienser
- 1 stk. kalveculotte af 800 – 1000 g.
- Groft salt
- 3 fed hele hvidløg
- 6 stk. hele timianstilke
- 3 stk. hele rosmarinstilke
Sådan gør du
- Sous vide karet opvarmes til 55 grader.
- Kødet tørres for blod.
- Puds kalveculotten på bagsiden for fedt og sener.
- Rids fedtsiden og masser culotten godt ind i salt og peber.
- Kom den i en vakuumpose med timianstilke, rosmarinstilke og hele hvidløg.
- Vakuumer posen.
- Kom vakuumposen i karet i 6 timer.
- Efter tiden tages posen op og åbnes.
- Tag kalveculotten op og dup den tør.
- Grill eller brun den på en pande.
- Personligt synes jeg det er bedst at grille den, og eventuelt smøre den med noget barbecue sauce.
- Brunes den på panden kommes en god klat smør, hvidløgsfed og timiankviste ved, hvor den brunes på alle sider ved høj varme.
- Skær den i skiver langs ridserne som vist på fotoet.
Tilbehør til culotte sous vide
Det perfekte tilbehør til en kalveculotte sous vide synes jeg skal være en rigtig god sauce som min Rødvinssauce. Derudover skal der selvfølgelig andet til som Pommes Anna eller Pommes Fondante der er en nemme version. En nem og enkel MormorSalat som med mormordressing til er ligeledes et godt valg.
Sådan udskæres en kalveculotte
En kalveculotte eller okseculotte skal skæres mod fibrene, som du kan se her nedenunder. Har du først prøvet den en gang ved du at det ikke er svært. Grunden er at når du skære mod fibrene er kødet mørt, men desværre mere sejt når du skærer med. Derfor er det altid en god ide, at ridse culotten inden, så ved du hvilket retning du skal udskærer stykket. Du kan herunder se på billedet hvilken retning den skal ridses, og derfor også skæres ud.
Det er altid en god ide at bruge en god skarp kniv når du ridser og skærer en kalveculotte ud.
Husk at pudse, det vil sige fjerne det overflødige fedt og sener der kan sidde på culotten.
Rist kalveculotten som ovenstående, drys den godt med salt her har jeg brugt Ramsløgsalt. Kom den i en vakuumpose med timiankviste, rosmarinkviste, hvidløgsfed og citronskal inden den vakuumpakkes.
Skær culotten ud som jeg har beskrevet mod fibrene, eller med de ridser der lavet inden den blev sous vide tilberedt.
0 kommentarer