Mormorsalat er vel nok den mest enkle salat du kan fremtrylle og samtidig en salat der virkelig smager fortryllende. Står du og mangler inspiration til en lækker salat kan den kun anbefales.
Den traditionelle mormorsalat består af de grønne blade fra et hovedsalat vendt i en fløde-citrondressing som du kan se HER, hvilket passer forrygende sammen. Salatbladenes sprødhed med den syrlige fløde gør salaten super frisk. Jeg har i denne opskrift udskiftet hovedsalaten med et nyt spidskål, som er skåret fint i strimler, så den stadig har masser af sprødhed i sig.
Salaten passer rigtig godt til mange forskellige retter som f.eks. kylling, svinekød eller det du har lyst til, at serverer den til.
Prøv også disse salater: Tomatsalat // Rosenkålssalat
Ingredienser
- 1 spidskål
- 5 – 8 radiser
- 1 – 1½ dl. fløde
- Saften fra en citron
- Skallen fra ½ citron
- 1 tsk. rørsukker
- Salt
Sådan gør du
- Snit spidskålen fint ca. 3 mm på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Rens radiserne og skær dem i skiver på enten mandolinjernet eller med en god kniv.
- Afhængig af hvor meget dressing du ønsker blander du lidt efter lidt citronsaft i fløden, som undervejs smages til. Dressingen skal have en behagelig syre.
- Smag til sidst dressingen til med rørsukker, citronskal og salt.
0 kommentarer