og

Mormorsalat

af | 23. jun 2015 | Grøntsager, Opskrifter, Salater, Sommer, Tilbehør

Prøv en mormorsalat

Mormorsalat er vel nok den mest enkle salat du kan fremtrylle og samtidig en salat der virkelig smager fortryllende. Står du og mangler inspiration til en lækker salat kan den kun anbefales.

Den traditionelle mormorsalat består af de grønne blade fra et hovedsalat vendt i en fløde-citrondressing som du kan se HER, hvilket passer forrygende sammen. Salatbladenes sprødhed med den syrlige fløde gør salaten super frisk. Jeg har i denne opskrift udskiftet hovedsalaten med et nyt spidskål, som er skåret fint i strimler, så den stadig har masser af sprødhed i sig.

Salaten passer rigtig godt til mange forskellige retter som f.eks. kylling, svinekød eller det du har lyst til, at serverer den til.

Prøv også disse salater: Tomatsalat // Rosenkålssalat

Mormorsalat

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Salat
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 5 – 8 radiser
  • 1 – 1½ dl. fløde
  • Saften fra en citron
  • Skallen fra ½ citron
  • 1 tsk. rørsukker
  • Salt

Sådan gør du

  • Snit spidskålen fint ca. 3 mm på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Rens radiserne og skær dem i skiver på enten mandolinjernet eller med en god kniv.
  • Afhængig af hvor meget dressing du ønsker blander du lidt efter lidt citronsaft i fløden, som undervejs smages til. Dressingen skal have en behagelig syre.
  • Smag til sidst dressingen til med rørsukker, citronskal og salt.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hjemmjelavet mormorsalat med dressing

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!