og
Mormorsalat

Mormorsalat er vel nok den mest enkle salat du kan fremtrylle og samtidig en salat der virkelig smager skønt. Står du og mangler inspiration til en lækker salat kan denne anbefales. Vi er selv helt vilde med den og bruger den både sommer og vinter.

Mormorsalat Opskrift

Den traditionelle mormorsalat opskrift består af de grønne blade fra et spidskål eller hovedsalat vendt i en fløde-citrondressing som Mormordressing, hvilket passer forrygende sammen. Salatbladenes eller kålens sprødhed med den syrlige fløde gør salaten super frisk. Jeg har i denne opskrift udskiftet hovedsalaten med et frisk spidskål, som er skåret super fint i strimler, så den stadig har masser af sprødhed i sig. Jeg er personlig vild med spidskål, da de har masser af fylde i sig.

Salaten passer rigtig godt til mange forskellige retter som f.eks. kylling, svinekød eller det du har lyst til, at serverer den til.

Prøv også disse salater: Tomatsalat // Rosenkålssalat

Mormorsalat

No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Salat
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 5 – 8 radiser
  • 1 – 1½ dl. fløde
  • Saften fra en citron
  • Skallen fra ½ citron
  • 1 tsk. rørsukker
  • Salt

Sådan gør du

  • Snit spidskålen fint ca. 3 mm på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Rens radiserne og skær dem i skiver på enten mandolinjernet eller med en god kniv.
  • Afhængig af hvor meget dressing du ønsker blander du lidt efter lidt citronsaft i fløden, som undervejs smages til. Dressingen skal have en behagelig syre.
  • Smag til sidst dressingen til med rørsukker, citronskal og salt.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

En salat som tilbehør synes jeg kan nemt være enkel som denne gammeldags mormorsalat med en ægte mormordressing. Selve dressingen gør rigtig meget, og det er ligeledes en af de nemmeste som kan laves. Den består i sin enkelthed af fløde og citronsaft og en anelse sukker. Når den får lov at stå på køkkenbordet tykner det en anelse. Samtidig får den en skøn syrlig og frisk smag.

Tips til mormorsalat

  • En salat som denne kan holde sig på køl i omkring 4 til 5 dage. Husk at den skal være i en lufttæt beholder.
  • Du kan godt serverer salaten og dressingen hver for sig. Dog synes jeg at den bliver bedre når dressingen er vendt rundt i den.
  • Du kan bruge følgende salater og kål til denne mormorsalat:
    • Hovedsalat.
    • Romaine Salat.
    • Hjertesalat.
    • Lollo Bionda.
    • Iceberg salat.
    • Spidskål.
  • Husk altid at skylle og duppe salater tørre inden de rives i stykker.

Hjemmjelavet mormorsalat med dressing

Radiserne i denne salat er med til at give den en masse lækker smag.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!