og

Rosenkålssalat

af | 6. feb 2018 | Efterår, Opskrifter, Salater, Tilbehør

Lækker rosenkålssalat

Rosenkål smager utrolig godt og kan både bruges rå i en lækker rosenkålssalat med sprød fennikel og radiser. Man kan selvfølgelig også tilberede dem på forskellige måder som koge dem kort, fjerne bladene og sautere dem i kort tid på en pande.
Rosenkål kan købes hele året rundt og eksempelvis er de stadig i sæson her i februar måned, og hvorfor ikke bruge dem til denne skønne rosenkålssalat.
Salaten passer godt til mange forskellige slags retter og kød som
Mange synes at rosenkål er bitre i smagen, hvilket de kan blive hvis man overtilbereder dem. Sålænge de tilberedes meget kort får en fantastisk dejlig smag.
Når jeg står for private dining arrangementer kan jeg godt finde på at serverer rosenkålssalat eller andet med rosenkål. En af gangene fortalte en gæst, at han ikke kunne forstå, hvordan jeg kunne tilberede dem så perfekte.

Jeg lavede denne salat som tilbehør til en skøn portion græsk Moussaka i stedet for en mere traditionel Tomatsalat.
Rosenkålssalat er ret hurtig blandet sammen og kan godt holde sig i køleskabet til næste dag.
Den falder lidt sammen pga. dressingen men smager stadig rigtig godt.

Prøv også: Aspargessalat

Opskrift på rosenkålssalat

Rosenkålssalat

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g. rosenkål
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 8 – 10 radiser
  • 4 dl. grofthakket grøntkål
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 2 spsk. frisk grape- eller appelsinsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade, og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern.
  • Fennikel, rødløg og radiser skæres ligeledes i meget tynde skiver.
  • Grøntkålen skylles og hakkes groft i mindre stykker, hvorefter det blancheres i 1 minut, og kommes i isvand.
  • Tør grøntkålen i et viskestykke.
  • Bland olivenolie og grape- eller appelsinsaft og smag til med salt og peber.
  • Kom rosenkål, fennikel, rødløg og radiser i en skål og vend dressingen i.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg er virkelig vild med rosenkål og tilbereder dem til mange forskellige retter.
For det meste koger jeg dem 3 – 5 minutter i saltet vand med en smør klat i, eller blanchere dem et par minutter og derefter vender dem dernæst kort på en pande i lidt smør, hvor de får en skøn branket overflade.

Rosenkål salat

Opskrift på rosenkålssalat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!