Rosenkålssalat
Rosenkål smager utrolig godt og kan både bruges rå i en lækker rosenkålssalat med sprød fennikel og radiser. Man kan selvfølgelig også tilberede dem på forskellige måder, hvor de koges ganske kort tid, fjerner de yderste blade og sautere dem i kort tid på en pande.
Rosenkål kan købes hele året rundt og eksempelvis er de stadig i sæson her i februar måned, og hvorfor ikke bruge dem til denne skønne rosenkålssalat. Salaten passer godt til mange forskellige slags retter og kød som
Mange synes at rosenkål er bitre i smagen, hvilket de kan blive hvis man overtilbereder dem. Så længe de tilberedes meget kort får de en fantastisk dejlig smag.
Når jeg står for private dining arrangementer kan jeg godt finde på at serverer rosenkålssalat eller andet med rosenkål. En af gangene fortalte en gæst, at han ikke kunne forstå, hvordan jeg kunne tilberede dem så perfekte.
Rosenkålssalat
Jeg lavede denne rosenkålssalat som tilbehør til en skøn portion græsk Moussaka i stedet for en mere traditionel Tomatsalat. Selve rosenkålshovederne i denne salat skærer jeg i tynde strimler på et mandolinjern. Udover dette vender jeg dem sammen med tyndt skåret fennikel og sprød grønkål. Du kan godt lave en rosenkålssalat med æbler og mandler i, udover de ingredienser jeg bruger i den.
Prøv også: Aspargessalat
Ingredienser
- 250 g. rosenkål
- 1 fennikel
- 1 rødløg
- 8 – 10 radiser
- 4 dl. grofthakket grøntkål
- 3 spsk. god olivenolie
- 2 spsk. frisk grape- eller appelsinsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade, og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern.
- Fennikel, rødløg og radiser skæres ligeledes i meget tynde skiver.
- Grøntkålen skylles og hakkes groft i mindre stykker, hvorefter det blancheres i 1 minut, og kommes i isvand.
- Tør grøntkålen i et viskestykke.
- Bland olivenolie og grape- eller appelsinsaft og smag til med salt og peber.
- Kom rosenkål, fennikel, rødløg og radiser i en skål og vend dressingen i.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
jeg bruger en let dressing til denne salat som ikke oversvømmer den. Dressingen består i sin enkelthed af olivenolie og enten grapesaft eller appelsinsaft.
Jeg er virkelig vild med rosenkål og tilbereder dem til mange forskellige retter.
For det meste koger jeg dem 3 – 5 minutter i saltet vand med en smør klat i, eller blanchere dem et par minutter og derefter vender dem dernæst kort på en pande i lidt smør, hvor de får en skøn branket overflade.
En salat af denne type kan også være fin som madpakke og til frokost.
0 kommentarer