Asparges Salat

af | 27. apr 2017 | Opskrifter, Salater, Tilbehør

Asparges sæsonen er langt om længe startet, og de første tyske hvide asparges er landet i butikkerne. Nu skal der spises hvide asparges indtil sæsonen slutter i juni måned.
Hvert år glæder jeg mig som et lille barn til, at jeg kan købe de første rigtige hvide asparges.
Hvide asparges er ikke helt billige, men er alle pengene værd, så igen kan jeg kun anbefale dig, at prøve dem.
Jeg har nu en del forskellige asparges opskrifter. Du kan f.eks. søge på asparges i søgefeltet, og klikke på asparges i tag feltet.

Vi havde for nylig nogle venner på besøg til, en vinsmagning, hvor vi i forvejen havde købt flere bundter hvide asparges, og jeg valgte derfor lidt utraditionelt, at bruge nogle dem i en salat af rødt spidskål og fennikel.
Meget simpelt men super flot og velsmagende.
Salaten fik kun selskab af lidt oliven og hvidvinseddike, men den passede utrolig godt til to stk. sous vide tilberedte kalveculotter.
Salaten tænker jeg kan bruges til alt slags kød og evt. også forskellige fiskeretter.

Asparges Salat

En asparges salat passer utrolig godt til kalve- og oksekød, kylling og fisk.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Salat, Grøntsager, Hovedret, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 1 rødt spidskål
  • ½ bundt hvide asparges
  • ½ - 1 bundt grønne asparges
  • 1 fennikel
  • 6 ramsløgsblade
  • Sort salt
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike

Sådan gør du

  • Vask spidskålen og skær den i meget tynde strimler. Brug gerne et mandolinjern.
  • Gør det samme med fennikelen.
  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær enderne af, ca. de sidste 2 – 3 cm.
  • Varm en pande op med vand i, hvor de hvide asparges blancheres i 2 – 3 minutter.
  • Skær dem dernæst på skrå i mindre stykker. Husk at gemme hovederne.
  • Knæk de grønne asparges hvor de knækker naturligt.
  • Skær ligeledes de grønne asparges på skrå og gem hovederne.
  • Skyl ramsløgsbladene, som hakkes fint.
  • Kom spidskål, fennikel, fint hakket ramsløg og halvdelen af de hvide og grønne i et fad, og vend det rundt.
  • Drys lidt olivenolie og ca. ½ så meget hvidvinseddike over.
  • Placer resten af de hvide og grønne asparges ovenpå salaten og pynt med aspargeshovederne.
  • Drys salaten med sort salt eller flage salt.

Noter

Asparges salaten kan tilberedes dagen inden, men undlad at komme urter og evt. blomster på før den skal serveres. Dette gælder også dressingen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.