Ramsløgsalt
Mens skovene stadig bugner af ramsløgene bør du lave ramsløgssalt, som sagtens kan holde sig til året efter. Ramsløgsalt får en vidunderlig og dejlig duft og smag af purløg og hvidløg. Drysset ovenpå nye kartofler giver det dem en ualmindelig god smag. Ramsløgsalt kan også bruges ovenpå kødretter lige inden de serveres, og vil pga. den flotte grønne farve give retten noget til øjnene.
Gå direkte til opskriften
Samtidig er det nok den nemmeste ingrediens, at lave. Det tager ikke mange minutters arbejde, at tilberede en skøn kryddersalt. Resten foregår i ovnen. Når jeg samler ramsløg er det en skøn måde, at nyde naturen og samtidig få frisk luft. Jeg har i de sidste par år samlet ramsløg til f.eks. Ramsløgspesto, Ramsløgsolie eller syltede blomsterknopper. Jeg bruger alle ramsløg ingredienserne i mange forskellige retter, og ramsløgssaltet kan med fordel bruges på kartofler, asparges, grillet svine eller lammekød, eller det du har lyst til. Ramsløgssaltet giver et lækkert pift af hvidløg og frisk purløg til maden.

Ramsløgssalt
Ingredienser
- 1 dl. groft salt
- 15 - 20 g ramsløgsblade
Sådan gør du
- Skyl bladene og tør dem dernæst i et viskestykke.
- Blend ramsløgsbladene og saltet i en blender eller minihakker til det er blendet godt sammen. Det tager et par enkelte ture.
- Spred det ud på en bageplade og stil det i ovnen ved 40 - 50 grader indtil det er tørret.
- Det tager ca. 2 - 4 timer afhængig af tykkelsen af saltet.
- Du bør undervejs tjekke ramsløgssaltet.
- Når det er næsten tørret kan du køre det en enkelt gang på blenderen. Men jo flere gange du gør det, jo finere bliver saltet.
Noter
Ramsløgssaltet kan holde sig i flere måneder i et lufttæt beholder.