og
Opskrift på ramsløgsalt

Mens skovene stadig bugner af ramsløgene bør du lave ramsløgssalt, som sagtens kan holde sig til  året efter.

Ramsløgsalt får en vidunderlig og dejlig duft og smag af purløg og hvidløg. Drysset ovenpå nye kartofler giver det dem en ualmindelig god smag. Ramsløgsalt kan også bruges ovenpå kødretter lige inden de serveres, og vil pga. den flotte grønne farve give retten noget til øjnene.

Samtidig er det nok den nemmeste ingrediens, at lave. Det tager ikke mange minutters arbejde, at tilberede en skøn kryddersalt. Resten foregår i ovnen. Når jeg samler ramsløg er det en skøn måde, at nyde naturen og samtidig få frisk luft. Jeg har i de sidste par år samlet ramsløg til eksempelvis Ramsløgspesto, Ramsløgsolie eller syltede blomsterknopper. Jeg bruger alle ramsløgsdelene som ingredienser i mange forskellige retter. Ramsløgsaltet kan med fordel bruges på kartofler, asparges, grillet svine eller lammekød, eller det du har lyst til. Ramsløgsaltet giver et lækkert pift af hvidløg og frisk purløg til maden.

Efter højsæsonen af ramsløg elsker jeg at bruge denne urtesalt i stedet for almindelig. Når jeg koger kartofler kommer jeg ramsløg salt i kogevandet som giver kartoflerne denne lette hvidløgssmag. Den kan også bare bruges til at stå fremme på bordet til aftensmaden.

Nedenunder kan du se en kort video hvordan du laver ramsløgssalt.

Ramsløgssalt

Ramsløgssaltet giver et lækkert pift af hvidløg og frisk purløg til maden
3.71 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Konservering, Urter,
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 dl. groft salt
  • 15 – 20 g ramsløgsblade

Sådan gør du

  • Skyl bladene og tør dem dernæst i et viskestykke.
  • Blend ramsløgsbladene og saltet i en blender eller minihakker til det er blendet godt sammen. Det tager et par enkelte ture.
  • Spred det ud på en bageplade og stil det i ovnen ved 40 – 50 grader indtil det er tørret.
  • Det tager ca. 2 – 4 timer afhængig af tykkelsen af saltet.
  • Du bør undervejs tjekke ramsløgssaltet.
  • Når det er næsten tørret kan du køre det en enkelt gang på blenderen. Men jo flere gange du gør det, jo finere bliver saltet.

Noter

Ramsløgsalt kan holde sig i lang tid. Dog aftager smagen efter ca. 1 år.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Ramsløgblade

Hak ramsløgsbladene meget fint, eller kør det gennem en mini hakker.

Salt blandet med finthakket ramsløg

Bland de fint hakkede ramsløgsblade med saltet som skal tørres i en ovn.

De gange jeg har lavet en stor portion ramsløgsalt har jeg fyldt flere små glas beholdere som er perfekt som værtsgaver.

Tørret ramsløgsalt

Ramsløgsaltet kan holde sig i flere måneder i et lufttæt beholder som er bedst når den står et mørkt sted.

Hæld ramsløgsalt i en tætsluttet beholder

Jeg plejer at have lidt ramsløgsalt i en glas beholder som står fremme til hverdagsbrug. Resten er gemt af vejen, så det holder sig i længere tid. Vær opmærksom på at krydderier og kryddersalte med tiden mister smag og duft.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

16 Kommentarer

  1. Anne Vibeke Westerberg

    Jeg lavede ramsløgssalt i går og det er fantastisk. Tak for opskrift og inspiration. Hele huset stinker af ramsløg 🙂 God søndag!

    Svar
    • Søren

      Hej Anne
      Selv tak, og så kan det ikke være bedre når huset “stinker” af ramsløg.
      I lige måde
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Anja

    Jeg tørrede bladene først og så blender med salt, så er det bare en krydderiblanding, men jeg synes det lugter til af græs nu – gør jeres også det?

    Svar
    • Søren

      Hej Anja
      Jeg tørrer ikke bladene først, men først når det hele tørres i ovnen.
      Ramsløgssalt kan godt efter noget tid få en anden lugt, men har stadig en god smag.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. karen lisbeth sandstrøm

    Har tørret ramsløgs blade. Skal middelhavs saltet også tørre, eller kan det hele blandes nu

    Svar
    • Søren

      Hej Karen
      Det burde ikke være nødvendigt, når det er tørrede ramsløgsblade du har :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Chris

    Hej Søren. Er det nødvendigt at skolde bladene inden for jordbakterier, eller er det ikke nødvendigt, når man tørrer saltet i ovnen efterfølgende?
    Vh
    Chris

    Svar
    • Søren

      Hej Chris
      Jeg gør det ikke, og det er faktisk heller ikke altid jeg husker at skolde bladene når jeg bruger dem i pesto. Jeg skyller dem god altid meget grundigt.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Chris

        Tak for svar, og i øvrigt for super gode opskrifter!:-)
        Vh
        Chris

        Svar
        • Søren

          Mange tak Chris :-).

          Svar
  5. Josefine

    Er ramsløgsaltet stadig fint selv om at det er blevet brunligt efter noget tid?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Josefine
      Jeg vil smage og lugte til det.
      Hvis det har stået et ikke mørkt sted kan det få en anden farve, uden at ændre smag.
      Men som sagt det bedste er at smag og lugte til det.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  6. dot

    Hej Søren. Jeg har købt tørret ramsløg, kan jeg bruge det til pesto?
    Vh Dot

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Dot
      Jeg mener ikke du kan bruge tørret ramsløg i pesto, da de friske blade afgiver mere smag.
      Men du kan med fordel blande det med salt, som du kan bruge i køkkenet :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  7. Lise Kyneb

    Tusind tak for inspirationen ❤️

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lise
      Det er mig der takker 😊🙏.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lammekrone med crust en fantastisk opskrift | - […] Drys dem inden servering med ramsløgssalt. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!