Syltede blomsterknopper af ramsløg

af | 19. maj 2013 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Her midt i maj måned er der fortsat masser af ramsløg, og knopper og blomster. Blomsterknopperne kan syltes og bruges som tilbehør til forskellige retter.

Ramsloeg

Syltede blomsterknopper af ramsløg

Blomsterknopperne kan syltes og bruges som tilbehør til forskellige retter.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, Grøntsager, Tilbehør, opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • Ramsløg blomsterknopper
  • 1 dl. Fransk æblecidereddike
  • ½ dl. Vand
  • 2 – 4 spsk. Rørsukker

Sådan gør du

  • Varm eddike, vand og rørsukker op i en gryde til rørsukkeret er opløst.
  • Lad det køle ned før det hældes i et glas med blomsterknopperne.
  • Husk, at skolde og skylle glassene i enten Atamon eller alkohol.

Noter

Blomsterknopperne kan holde sig mindste 6 måneder i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Syltede Ramsloeg

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

7 Kommentarer

  1. Elsebeth

    For over 50 år siden syltede vi de grønne frø, der sidder i toppen efter blomstringen, og dem er der også er lidt bid i. Hvert år laver jeg kryddersmør med ramsløg, citron og sennep. Rullen fryses – så er det nemt at tage nogle skiver!

    Svar
    • Søren

      Tak for et super godt indspark.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Elsebeth

    Jeg glemte dengang at fortælle dig, at det er frugterne, man skal bruge – og ikke blomsterknopperne, som Claus Meyer med manglende kendskab til botanikken omtalte dem som.

    Svar
  3. Anne

    Hvor længe skal knopperne trække før de er gode?

    Svar
    • Søren

      Hej Anne
      Du kan lade dem trække en lille uge før du smager på dem.
      God påske
      Søren

      Svar
  4. Majken

    Hvad bruger i dem til?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Maiken
      Jeg bruger dem som både pynt, hvor jeg tager selve blomsterne ud af knopperne. Samtidig har de masser af hvidløgssmag, som kan bruges til retter hvor man anretter med dem.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ramsløgssalt det perfekte kryddersalt | - […] luft. Jeg har i de sidste par år samlet ramsløg til f.eks. Ramsløgspesto, Ramsløgsolie eller syltede blomsterknopper. Jeg bruger…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!