Her midt i maj måned er der fortsat masser af ramsløg, og knopper og blomster. Blomsterknopperne kan syltes og bruges som tilbehør til forskellige retter.
PRØV OGSÅ: RAMLØGSKAPERS
Syltede blomsterknopper af ramsløg
Blomsterknopperne kan syltes og bruges som tilbehør til forskellige retter.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Syltning, Grøntsager, Tilbehør, opskrift
Køkken: Dansk
Antal: 0
Ingredienser
- Ramsløg blomsterknopper
- 1 dl. Fransk æblecidereddike
- ½ dl. Vand
- 2 – 4 spsk. Rørsukker
Sådan gør du
- Varm eddike, vand og rørsukker op i en gryde til rørsukkeret er opløst.
- Lad det køle ned før det hældes i et glas med blomsterknopperne.
- Husk, at skolde og skylle glassene i enten Atamon eller alkohol.
Noter
Blomsterknopperne kan holde sig mindste 6 måneder i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
For over 50 år siden syltede vi de grønne frø, der sidder i toppen efter blomstringen, og dem er der også er lidt bid i. Hvert år laver jeg kryddersmør med ramsløg, citron og sennep. Rullen fryses – så er det nemt at tage nogle skiver!
Tak for et super godt indspark.
De bedste hilsner
Søren
Jeg glemte dengang at fortælle dig, at det er frugterne, man skal bruge – og ikke blomsterknopperne, som Claus Meyer med manglende kendskab til botanikken omtalte dem som.
Hvor længe skal knopperne trække før de er gode?
Hej Anne
Du kan lade dem trække en lille uge før du smager på dem.
God påske
Søren
Hvad bruger i dem til?
Hej Maiken
Jeg bruger dem som både pynt, hvor jeg tager selve blomsterne ud af knopperne. Samtidig har de masser af hvidløgssmag, som kan bruges til retter hvor man anretter med dem.
Bedste hilsner
Søren