Ramsløgskapers
Ramsløgskapers kan du selv tilberede af ramsløgsfrøene, som kan plukkes omkring maj – juni, når ramsløgene er stoppet med, at blomstrer.
Ramsløgskapers har en skøn kraftig hvidløgs- og purløgssmag, som passer godt som et lille supplement til forskellige retter, som forretter som kan være ovenpå kammuslinger, muslinger, and. De passer også perfekt til forskellige traditionelle frokostretter.
Frøene er ikke særlig store, men på trods af deres størrelse har de en kraftig smag.
Gå direkte til opskriften
Jeg har været så heldig, at have fået lov, at plukke en pose ramsløgsfrø hos en af mine læsere, der har en del i hendes have.
Det er lidt, at et pillearbejde men den nemmeste måde, er at nive frøene af stilkene. De skal dernæst dækkes med salt for, at trække så meget væde ud som muligt.
Det gøres nemmest natten over.
Selv om det er et pillearbejde er det det værd, at få et glas ramsløgskapers.

Ramsløgskapers
Ingredienser
- 100 g. ramsløgsfrø
- Fint salt
- 2 dl. æbleeddike
- 1 dl. rørsukker eller sukker
- 1 tsk. korianderfrø
- 4 kardommekapsler
- 1 laurbærblad
- 6 peberkorn
- 1 tsk. sennepsfrø
Sådan gør du
- Niv frøene stilkene, som dernæst skylles.
- Sidder der lidt blomsterblade på fjernes de så vidt muligt.
- Hæld ramsløgsfrøene i en skål eller fad, og dæk dem med salt.
- Lad dem stå og trække i mindst 12 timer.
- Dernæst skylles saltet af frøene, som hældes i et skoldet patentglas.
- Kog æbleeddike, rørsukker, korianderfrø, kardommekapsler, laurbær, peberkorn og sennepsfrø op indtil sukkeret er opløst.
- Køl lagen ned, og hæld den dernæst over ramsløgsfrøene.
- Stil ramsløgskapersene i køleskabet og lad dem trække i mindst 7 dage inden du bruger af dem.
- De kan holde sig i mange måneder i køleskabet.
Noter