Ramsløgskapers kan du selv tilberede af ramsløgsfrø, som kan plukkes omkring maj – juni, når ramsløgene er stoppet med, at blomstrer.
Ramsløgskapers har en skøn kraftig hvidløgs- og purløgssmag, som passer godt som et lille supplement til forskellige retter. Dette kan være små forretter hvor man kommer et par ramsløgskapers ovenpå kammuslinger, kogte blåmuslinger, Andebryst og meget andet. De passer også perfekt til forskellige traditionelle frokostretter.
Frøene er ikke særlig store, men på trods af deres størrelse har de en kraftig smag som matcher mange andre ingredienser..
Jeg har været så heldig, at få lov, at plukke en pose ramsløgsfrø hos en af mine læsere, som har rigtig mange ramsløg i hendes have.
Det er lidt, at et pillearbejde men den nemmeste måde, er at nive frøene af stilkene. De skal dernæst dækkes med salt for, at trække så meget væde ud som muligt, hvilket nemmest gøres natten over.
Selv om det er et pillearbejde er det alt arbejdet værd, at få et glas ramsløgskapers som har den skønneste smag af hvidløg.
Hvor lang tid holder ramsløgskapers?
De små ramsløgskapers kan holde sig ret længe i en beholder i køleskabet. Hvad er ret længe? Jeg har haft et par små glas stående i over et år, hvor kapersene af ramsløg stadig har hvidløgssmagen i sig. Men som med så meget andet bør altid dufte og smage på de kapersene for at tjekke om de fortsat er gode.
Ramsløgskapers
Ingredienser
- 100 g. ramsløgsfrø
- Fint salt
- 2 dl. æbleeddike
- 1 dl. rørsukker eller sukker
- 1 tsk. korianderfrø
- 4 kardommekapsler
- 1 laurbærblad
- 6 peberkorn
- 1 tsk. sennepsfrø
Sådan gør du
- Niv frøene stilkene, som dernæst skylles.
- Sidder der lidt blomsterblade på fjernes de så vidt muligt.
- Hæld ramsløgsfrøene i en skål eller fad, og dæk dem med salt.
- Lad dem stå og trække i mindst 12 timer.
- Dernæst skylles saltet af frøene, som hældes i et skoldet patentglas.
- Kog æbleeddike, rørsukker, korianderfrø, kardommekapsler, laurbær, peberkorn og sennepsfrø op indtil sukkeret er opløst.
- Køl lagen ned, og hæld den dernæst over ramsløgsfrøene.
- Stil ramsløgskapersene i køleskabet og lad dem trække i mindst 7 dage inden du bruger af dem.
- De kan holde sig i mange måneder i køleskabet.
Noter
Du kan også prøve disse opskrifter: Syltede Agurker // Ramsløgsalt
Når ramløgsfrøene er skyllet duppes de tørre med et viskestykke.
Hæld dernæst ramsløgfrøene i en skål som overhældes med salt. Efterfølgende skylles saltet af, og ramsløgskapersene kommes i syltelagen.
0 kommentarer