og
Opskrift på ramsløgskapers

Ramsløgskapers kan du selv tilberede af ramsløgsfrø, som kan plukkes omkring maj – juni, når ramsløgene er stoppet med, at blomstrer.

Ramsløgskapers har en skøn kraftig hvidløgs- og purløgssmag, som passer godt som et lille supplement til forskellige retter. Dette kan være små forretter hvor man kommer et par ramsløgskapers ovenpå kammuslinger, kogte blåmuslinger, Andebryst og meget andet. De passer også perfekt til forskellige traditionelle frokostretter.
Frøene er ikke særlig store, men på trods af deres størrelse har de en kraftig smag som matcher mange andre ingredienser..

Jeg har været så heldig, at få lov, at plukke en pose ramsløgsfrø til ramsløgskapers hos en af mine læsere, som har rigtig mange ramsløg i hendes have.
Det er lidt, at et pillearbejde men den nemmeste måde, er at nive frøene af stilkene. De skal dernæst dækkes med salt for, at trække så meget væde ud som muligt, hvilket nemmest gøres natten over.
Selv om det er et pillearbejde er det alt arbejdet værd, at få et glas ramsløgskapers som har den skønneste smag af hvidløg.

Du kan også prøve: Ramsløgsalt // Ramsløgspulver

Ramsløgskapers

Ramsløgskapers giver en skøn hvidløgssmag til mange retter. De kan bruges som almindelig kapers.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, Konserering, Tilbehør, Urter
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 100 g. ramsløgsfrø
  • Fint salt
  • 2 dl. æbleeddike
  • 1 dl. rørsukker eller sukker
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 4 kardommekapsler
  • 1 laurbærblad
  • 6 peberkorn
  • 1 tsk. sennepsfrø

Sådan gør du

  • Niv frøene stilkene, som dernæst skylles.
  • Sidder der lidt blomsterblade på fjernes de så vidt muligt.
  • Hæld ramsløgsfrøene i en skål eller fad, og dæk dem med salt.
  • Lad dem stå og trække i mindst 12 timer.
  • Dernæst skylles saltet af frøene, som hældes i et skoldet patentglas.
  • Kog æbleeddike, rørsukker, korianderfrø, kardommekapsler, laurbær, peberkorn og sennepsfrø op indtil sukkeret er opløst.
  • Køl lagen ned, og hæld den dernæst over ramsløgsfrøene.
  • Stil ramsløgskapersene i køleskabet og lad dem trække i mindst 7 dage inden du bruger af dem.
  • De kan holde sig i mange måneder i køleskabet.

Noter

Ramsløgskapers kan holde sig i køleskabet i ca. 12 måneder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Små grønne ramsløgsfrø
De bitte små ramsløg frø er helt grønne og dukker frem når ramsløgsblomsterne er afblomstret.

Hvor lang tid holder ramsløgskapers?

De små ramsløgskapers kan holde sig ret længe i en beholder i køleskabet. Hvad er ret længe? Jeg har haft et par små glas stående i over et år, hvor kapersene af ramsløg stadig har hvidløgssmagen i sig. Men som med så meget andet bør altid dufte og smage på de kapersene for at tjekke om de fortsat er gode.

Våde ramsløgfrø

Når ramløgsfrøene er skyllet duppes de tørre med et viskestykke.

Saltede ramsløgskapers

Hæld dernæst ramsløgfrøene i en skål som overhældes med salt. Efterfølgende skylles saltet af, og ramsløgskapersene kommes i syltelagen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Gitte Grauengaard

    Jeg syntes det er en fantastisk opskrift. Bruger gerne en hel dag på den, det er jo tidskrævende at rense de løg. Et spørgsmål: Lagen skal vel sies inden den hældes over, syntes det er svært at pille peberkorn og sennepsfrø fra.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Gitte
      Ja det er ret tidskrævende og tak :-).
      Jeg tror det vil være en rigtig god ide at si den, selv om jeg ikke har gjort det tidligere.
      Tak for tippet :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!