ForsideLamLammekrone med crust

Kommentarer

Lammekrone med crust — 4 kommentarer

  1. Hej Søren. Skal lave denne ret næste weekend til 14 personer – men det brune – er det mon noget sovs ? det fremgår nemlig ikke af opskriften 🙂 Hilsen hjemmekokken

    • Hej Susanne
      Jeg med skam indrømme, at det er en sauce. Jeg havde den fra en anden lammeopskrift med lammekølle :-).

      MEN, hvis du tjekker denne anden opskrift på lammekrone har jeg skrevet opskriften på en utrolig lækker lammesauce: https://gastromad.dk/hoeroeget-lammekrone-og-aertecreme/

      Eller du kan følge nedenstående metode, som dog er lidt mere vanskelig da en lammmekrone ikke skal have særlig lang tid:
      Ingredienser til sauce:
      1 gulerod i små tern
      1/4 knoldselleri i små tern
      1 persillerod i små tern
      1 skrællet løg i små tern
      4 fed hvidløg i tern
      1 hel stout eller porter øl
      1 dl. vand
      Timiankviste

      Placer lammekronen på en rist og et ovnfad under, hvor i alle ovenstående ingredienser kommes i.
      Når lammekronen er næsten færdig, hældes væde og ingredienser (pånær timiankviste ) i en gryde, hvor de blendes med en stavblender til en grov lammesauce. Smages til med salt og peber.

      En helt tredje metode som jeg for nylig brugte, hvor jeg selv rensede benene på en lammekrone for det kød, der sidder mellem benene. Alt det kød, kogte jeg sammen med rosmarin- og timiankviste med en hel kraftig mørk stoutøl, hvor der også var et løg, 2 fed hvidløg og 1 gulerod i tern. Jeg siede saucen og monterede (kom 150 g. smørklatter i) den med smør og smagte til med honning, salt og peber.

      Håber du kan bruge noget af det, og god fornøjelse med opskriften :-).

      Bedste hilsner

      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen