Grillede lammekoteletter får altid mine tanker hen på ferier i Grækenland eller det græske øhav. Duften af grillkul blandet med rosmarin marinerede lammekoteletter sætter virkelig gang i mange skønne minder. Jeg har nydt mange middage med lammekød i Grækenland. I min hukommelse er lammekoteletter indbegrebet af det græske køkken. Jeg ved godt, at sådan forholder det slet ikke, da det græske køkken har en stor variation med mange gode bonderetter og finere retter.
Grillede lammekoteletter
Lammekoteletter smager dog forrygende godt, især når de først er marineret natten over i olivenolie, hvidløg og frisk hakket rosmarin med lidt frisk citronsaft. Dernæst grilles de over kul eller gas, som giver den helt perfekte og skønne smag til kødet. Retten er samtidig en nem måde at lave noget lækkert lammekød på.
Sammen med lammekoteletterne serverede jeg en form for stuvning af hvide bønner og puy linser. Jeg tænker, at dette kan minde om en traditionel fransk bonderet, men hvor jeg i denne har tilsat hvide bønner.
Hvis man nu ønsker noget grønt vil en tomatsalat sammen med agurker være et rigtig godt alternativ.
Jeg elsker, at få fedtede fingrer når vi spiser lammekoteletter, da jeg det hører sig til at bruge fingrene når de sidste stykker kød på benet skal spises. Lidt som når man sidder på den græske taverna et sted i Grækenland.
Har du prøvet disse lammeretter: Lammekebab i pitabrød // Lammefilet på grill // Sprød Lammekrone
Grillede lammekoteletter
Udskriv Pin BedømIngredienser
Lammekoteletter
- 6 lammekoteletter
- ½ dl. olivenolie
- 2 kviste rosmarin
- 2 fed hakket hvidløg
- Saften og skallen fra ½ citron
- Salt og peber
Franske hvide bønner
- 2 dl. puy linser
- 4 dl. Hønsefond
- 1 gulerod
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 4 kviste timian
- 1 laurbærblad
- 1 ds. butterbeans
- 1 bakke bacon i skiver
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 løg
- 1 fed presset hvidløg
- 1 dl. hvidvin
- 2 spsk. smør
- ½ spsk. frisk hakket timian
Udstyr
Sådan gør du
Lammekoteletter
- Fjern rosmarinbladene fra stænglen og dem fint.
- Bland olivenolie, hvidløg og saft og skal fra citronen.
- Hæld det over lammekoteletterne og drys dem med salt og peber.
- Stil dem på køl i mindst 4 timer for, at de marinerer.
- Tag dem ud af køleskabet ca. 30 – 60 minutter inden tilberedning.
- Grill koteletterne direkte mens de ofte vendes. De skal have ca. 3 – 4 minutter pr. side, afhængig af deres tykkelse.
Franske hvide bønner
- Kog puy linserne i hønsefond sammen med gulerod, løg, hvidløg, timiankviste og laurbærblad i 20 minutter.
- Si linserne og gem noget af kogelagen.
- Skær baconen i tern.
- Gulerødder og løg skæres i mindre tern.
- Steg baconen i en gryde, når den begynder at blive sprød skrues ned for varmen og gulerødder, løg og hvidløg tilsættes.
- Når løgene begynder at blive klare hældes hvidvinen ved.
- Lad det fordampe lidt.
- Tilsæt nu puy linser og butterbeans sammen med frisk hakket timian.
- Kom smørret i og evt. mere kogelage fra puy linserne, hvis det er for tørt.
- Smag til med salt og peber.
Hvilket lammekoteletter skal bruges?
Når man marinerer lammekoteletter til grill har jeg i denne version brugt frosne koteletter. De smagte ganske udmærket, hvilket også skyldes marinaden. Du kan selvfølgelig tjekke hvor meget fedt der på dem, og vælge nogle med mere kød. Personligt synes jeg at en fedtkant giver dem langt mere og bedre smag til selv lammekødet. Samtidig bliver overfladen sprødt. Ønsker du noget bedre lammekød er det nemt at finde dansk lam ved flere gårdbutikker og slagtere.
0 kommentarer