Grillet 8 armet blæksprutte
Grillet 8 armet blæksprutte er en fantastisk lækker opskrift på de store pulpo-blæksprutter.
Det er slet ikke nødvendigt at rejse til Sydeuropa for at smage denne velsmagende og enkle italiensk-inspirerede opskrift på store 8-armede blæksprutter. Sammen med en trøffelpolenta får du et skønt måltid med smag fra Italien.
Vi kender primært blæksprutter som store friturestegte ringe, man får på mange restauranter ved Middelhavet. De fejler bestemt ikke noget, så længe de er tilberedt rigtigt. Blæksprutter skal for alt i verden ikke have konsistens som elastik. Har de det, har de fået for lang tid i frituren, på panden eller grillen. Kæmpeblæksprutter – eller dem med 8 arme – er et sjældnere syn herhjemme. Armene har en tykkelse på 1 til flere centimeter og har en lækker smag og struktur.
Blæksprutte opskrift
Opskriften på grillet 8-armet blæksprutte synes jeg er enkel at gå til. Forskellen mellem 8- og 10-armede er, at de store først skal koges i 60–90 minutter for at kunne grilles, skæres i stykker til en salat eller lignende. Det skal de 10-armede ikke, da de kræver kortere tilberedningstid.
I denne opskrift har jeg skelet til Jacob fra Skagenfood. Han bruger en gammel spansk opskrift, hvor han plumper to kobbermønter (50-ører) i gryden. Effekten skulle give blæksprutterne en rødlig farve. Om det passer, ved han ikke – men jeg har kopieret hans metode i min version. Du bestemmer helt selv, om du vil bruge et par vaskede og skoldede mønter.
Når de er kogt, skal de grilles kort tid på hver side. Husk at smøre din grillrist med olie, da de godt kan sætte sig fast.
Prøv også: Sort risotto med blæksprutte
Grillet 8 armet blæksprutte Nem opskrift på pulpo
En nem og utrolig lækker opskrift på grillet 8 armet blæksprutte med trøffel polenta.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Grill, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk, Spansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
8 armet blæksprutte
- 1 – 2 stk. 8 armede blæksprutter
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 8 stk. hele peberkorn
- 2 stk. laurbærblade
- 2 stk. halverede citroner
- 2 stk. vaskede og skoldede kobbermønter kan udelades
- 2 spsk. salt
Trøffel Polenta
- 1 l vand
- 2 dl. hvidvin
- 250 g. instant polenta
- 2 – 4 spsk. trøffelolie eller trøffelpaste
- 60 g. revet parmesanost
- 1 spsk. salt
Udstyr
Sådan gør du
8 armet blæksprutte
- Har dine 8 armede blæksprutter hoved på, skal denne skæres af lige under munden.
- Kog en stor gryde med vand op.
- Dyp blæksprutterne 15 sekunder i vandet 3 – 4 gange. Dette gør at skindet ikke sprækker under selve kogningen.
- Tilsæt dernæst løg, hvidløg, peberkorn, laurbærblade, citroner, salt og eventuelt kobbermønter til gryden sammen med blæksprutterne.
- Kog blæksprutterne ved lav varme i 60 til 90 minutter, afhængig af deres størrelse.
- Skum kogevandet for urenheder undervejs.
- Tag dem op og skær benene af det øverste.
- Grill dem i 1 til 2 minutter på høj varme på alle sider.
- Du kan også stege dem i samme tid på en meget varm pande.
- Jeg har til denne opskrift grillet en overskåret citron, som jeg drisler over blæksprutterne.
Trøffel Polenta
- Kog vand og hvidvin op.
- Drys langsomt polentaen i, og skru ned for varmen.
- Lad polentaen tilberede under konstant omrøring så det ikke brænder på indtil den tykner. Det tager ca. 10 til 15 minutter.
- Rør trøffelolien eller trøffelpaste og parmesanost i.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Jeg har til denne opskrift grillet en overskåret citron, som jeg drisler over blæksprutterne.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Blæksprutter sælges desværre sjældent friske hos fiskehandleren. Problemet er, at sydeuropæerne nærmest opkøber alt, hvad der fanges af blæksprutter i vores farvande. Utrolig ærgerligt, da vi har store mængder af dem, og de smager fantastisk. Heldigvis kan både 10- og 8-armede blæksprutter købes frosne i supermarkeder, hos asiatiske købmænd, fiskehandlere eller fiskebilen. Du kan altid spørge, om de kan skaffe dem hjem.
Skær benene af kroppen når de kogte.
Kog de 8 armede blæksprutter med de øvrige ingredienser.
Grill dem kort på alle sider.
Server dem med en trøffelpolenta og grillet citron.
0 kommentarer