og

Sort Risotto med Blæksprutte

af | 23. feb 2023 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter, Pasta - Ris

Opskrift på sort risotto med blæksprutte

Nem opskrift på sort risotto med stegt blæksprutte.

En klassisk italiensk sort risotto opskrift med smag fra havet, fra den sorte blæksprutteblæk og skønne fiskefond. En ret der både kan serveres som italiensk antipasti forret eller hovedret med en skøn salat til, som denne tomatsalat.

Vi elsker rigtig meget italiensk mad og en af mine favoritvarianter er risotto. Både som en let forret eller utraditionelt som hovedret tilbehør til. Det skønne med risotto er at risene absorbere smagen fra den fond der bruges. Derfor får man den bedste smag af hav i denne opskrift på sort risotto. Desuden giver de stegte blæksprutteringe kun ekstra smag og tekstur til retten.

En hjemmelavet sort risotto med blæksprutte tager ikke lang tid at lave, og består af få ingredienser. En tommelfingerregel er at man kan lave en risotto på 25 minutter, hvilket passer ret godt. Blæksprutterne skal kun stege i omkring 3 minutter, så under en halv time har man en virkelig lækker italiensk ret.

Prøv også: Små Blæksprutter i Tomatsauce

Sort risotto

Sort risotto med blæksprutte

Nem opskrift på sort risotto med stegte blæksprutte ringe.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Fisk, Ris
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 400 g. små tiarmede blæksprutter eller blæksprutte tuber
  • 2 stk. skalotteløg skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg fint hakket
  • 3 dl. risotto ris kaldet arborio ris
  • 2 dl. tør hvidvin
  • 1 l. fiskefond varmet op
  • 2 små poser blæksprutteblæk
  • 2 spsk. smør
  • ½ dl. revet pecorino ost
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens blæksprutterne ved at trække hovedet og bruskstykket fra kroppen. Skær armene fra som bruges i retten. Fjern dernæst den yderste hinde, og skyld kroppen under rindende vand.
  • Skær kroppen i ringe af ½ centimeter.
  • Varm en gryde op ved middelvarme og kom olivenolien i.
  • Tilsæt løg og hvidløg som sauteres i 4 minutter indtil løgene af glasklare.
  • Kom risene som steges med i 3 minutter.
  • Hæld hvidvinen ved og skru lidt op for varmen. Lad alkoholen fordampe.
  • Hæld omkring 1 – 2 dl. opvarmet fiskefond ved ad gangen, og lad risene opsuge væden inden der kommes mere i. Undgå at røre rundt før væden er opsuget af risene. Fortsæt indtil risene er al dente.
  • Kom blæksprutteblækket i risene sammen med smør og den revne pecorino ost.
  • 5 minutter inden risottoen er færdig steges blæksprutterne ved høj varme i lidt olie på en pande i 2 – 3 minutter, indtil de er mælkehvide. De må endelig ikke få for meget.
  • Vend blæksprutterne i risottoen.

Noter

Server både af citroner til den sorte risotto med blæksprutterne.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Risotto med blæksprutte

Sådan laver du sort risotto med blæksprutte

Ingredienserne til en sort risotto med blæksprutte består af de klassiske arborio ris, som jeg anbefaler du bruger. Du kan også bruge andre risotto ris, men undlad grødris da de ikke er egnede til denne opskrift. I selve risottoen bruges kun løg, hvidløg, hvidvin, fond, ost, smør og selvfølgelig blæksprutteblæk.

Blæksprutteblæk kan købes på nettet eller hos din fiskehandler for omkring 25 kroner. De små tiarmede blæksprutter eller blæksprutte kroppe kan ligeledes købes hos fiskehandleren eller i lidt større supermarkeder. Så langt de fleste af ingredienserne til denne risotto opskrift kan heldigvis fås de fleste steder.

Jeg valgte selv at købe små tiarmede som jeg klargjorde. Du kan her se hvordan du rengør blæksprutter.

Fiskefond kan i dag både købes hos din fiskehandler eller i større supermarkeder. Du kan selvfølgelig selv lave den, hvis du tjekker denne opskrift på fiskefond.

Kan en risotto varmes op dagen efter?

Jeg varmer min sorte risotto rest op næste dag, hvis der er noget i overskud. Den vil være lidt mere fast i konsistensen, men smagen er stadig skøn. Selv om både ris og blæksprutte har været varmet en gang før, sker der ikke noget ved at varme det op næste dag.

Sort risotto

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!