Den første ret jeg lavede fra bogen Antipasti, cichetti og andre italienske småretter er Le sepoine in umido con bastoncini di polenta, som oversat er små blæksprutter i let tomatsauce med ristet polenta. Jeg valgte, at serverer brød som Ciabatta til i stedet for ristet polenta. Dette synes jeg matchede retten fint. Tomat, persille og blæksprutter passer nu altid godt til hinanden og jeg tænker, at retten sagtens kan være en lille forret. Retten smager som en italiensk sommer af tomater og sol.
Retten hører i bogen under kapitlet om Venedig og Alt godt fra havet.
Læs også: Små kødboller // Spaghetti Alla Marinara
Ingredienser:
- 500 g små blæksprutter.
- 3 spsk. bredbladet persille.
- 2 fed fin hakket hvidløg.
- ½ glas hvidvin f.eks. soave.
- 1 øseskefuld eller ca. 1 – 2 dl. tomatpassata (som kan købes i f.eks. større supermarkeder).
- Olivenolie.
- Salt og peber.
Fremgangsmåde:
Skyl blæksprutterne og træk armene af kroppen. Fjern indvoldene og skyl kroppen og armene og fjern de gennemsigtige brusk stiver fra kroppen. Skær kroppen og armene i tynde ringe. Opvarm olivenolien i en stor pande og tilsæt blæksprutterne når den er varm. Steg blæksprutterne i et par minutter, mens deres røres rundt. Når den overskydende væde fra blæksprutterne er fordampet tilsættes persille og hvidløg, og derefter hvidvinen. Når alkoholen er fordampet hældes tomatpassataen i. Smag til med salt og peber. Lad det hele simre i ca. 30 minutter og server med lidt brød til.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks