Små blæksprutter i tomatsauce

af | 31. jul 2014 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Den første ret jeg lavede fra bogen Antipasti, cichetti og andre italienske småretter er Le sepoine in umido con bastoncini di polenta, som oversat er små blæksprutter i let tomatsauce med ristet polenta. Jeg valgte, at serverer brød til i stedet for ristet polenta, hvilket jeg oplevede matchede retten fint. Tomat, persille og blæksprutter passer nu altid godt til hinanden og jeg tænker, at retten sagtens kan være en lille forret. Retten smager som en italiensk sommer af tomater og sol.

Blæksprutter

Retten hører i bogen under kapitlet om Venedig og Alt godt fra havet.

Ingredienser:

  • 500 g små blæksprutter.
  • 3 spsk. bredbladet persille.
  • 2 fed fin hakket hvidløg.
  • ½ glas hvidvin f.eks. soave.
  • 1 øseskefuld eller ca. 1 – 2 dl. tomatpassata (som kan købes i f.eks. større supermarkeder).
  • Olivenolie.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Skyl blæksprutterne og træk armene af kroppen. Fjern indvoldene og skyl kroppen og armene og fjern de gennemsigtige brusk stiver fra kroppen. Skær kroppen og armene i tynde ringe. Opvarm olivenolien i en stor pande og tilsæt blæksprutterne når den er varm. Steg blæksprutterne i et par minutter, mens deres røres rundt. Når den overskydende væde fra blæksprutterne er fordampet tilsættes persille og hvidløg, og derefter hvidvinen. Når alkoholen er fordampet hældes tomatpassataen i. Smag til med salt og peber. Lad det hele simre i ca. 30 minutter og server med lidt brød til.

Blæksprutter og tomat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Antipasti - En boganmeldelse om italienske småretter | - […] ← Gris med skaft Små blæksprutter i tomatsauce → […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!